Snart till salu


Malmö

Kallenbergs väg 1

Visa på karta

Välkommen till Kallenbergs väg 1 - praktisk enplansvilla med hörntomt och de stora ytorna i sydöst. Här finns uterum och uteplats mot privat och insynsskyddad trädgård på husets baksida, bastubyggnad samt ett garage med tillhörande verkstadsdel och förråd. Inomhus finns tre bra sovrum, vardagsrum i vinkel, kök, badrum, gästtoalett och grovkök med egen utgång till trädgården på husets baksida. Belägen i trivsam bymiljö med närhet till det mesta - ca. 300 m t busshållplats och till nära skola och förskolor. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Boarea 109 Kvm
Biarea 100 Kvm
Tomtarea 693 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1963
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Övrigt

Biarean på 100 kvm består enligt säljaren av bl. a. ca. 16,5 kvm garage, förråd ca. 16,5 kvm, cykelförråd ca. 4 kvm,  ca 18 kvm uterum och bastuhus ca 16,5 kvm).
Vedeldad kamin finns i allrummet som ligger i anslutning till uterummet.
Förrådet har en frys samt en verkstadsdel. Nedgång här till krypgrunden. Garaget har förvaringsutrymme och en mekanisk garageport.

Ett vindsutrymme med trägolv går att öppna även utifrån.

Delar av elen i huset är utbytt.

Dränering utfördes när huset byggdes 1963.

Larm finns via Verisure till en kostnad på ca. 381:-/månad.

Nuvarande ägare har bredbandsabonnemang via Telia.

Alla bilder

Trädgård

Stort trädäck på baksidan i öster, byggt ca.  2019-2020.

Trädgård på alla sidor om huset med möjlighet att gå runt om hela.

Alla bilder

Uterum

Uterummet på ca. 18 kvm vetter ut mot trädgården på husets baksida. I anslutning till detta finns ett mysigt allrum där det även finns en vedeldad kamin.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum i vinkel med ek-parkettgolv i original och väggar med strukturtapet.

Alla bilder

Kök

Kök med inredning av uppskattad årgång 80-tal. Luckor i trä och bänkskiva i laminat. Kyl från Samsung, diskmaskin från Cylinda, spis med häll från Elektrohelios samt spisfläkt från Electrolux.

Alla bilder

Badrum

Renoverat senast ca. 1997 med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, dusch och handdukstork. Golvvärme är skönt för bara fötter och ett fönster släpper in dagsljuset.

Alla bilder

Gästtoalett

Tapetserade väggar och klinkergolv. Wc och handfat.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet vetter mot baksidan, har parkettgolv och tapetserade samt vitlaserat panelklädda väggar. Ingång härifrån till en klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett stort sovrum med parkettgolv, tapetserade väggar med en fondvägg och två inbyggda, rymliga garderober med överskåp.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett något mindre sovrum. Parkett även här, tapetserade väggar och en inbyggd garderob.

Alla bilder

Hall

Parkettgolv, stuckatur på väggarna som övergår i vävtapet längre in. En garderob samt en garderob/städskåp.

Alla bilder

Grovkök

Klinkergolv och våtrumstapet på väggarna. En diskbänk med underskåp, överskåp samt ett högskåp för förvaring. Tvättmaskin från Bosch och egen utgång ut till baksidan.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

 

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Kallenbergs väg 1
Kommun Malmö
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Boarea 109 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 100 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 693 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1963
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Eternitskivor och träpanel
Tak Tegelpannor - ca 1999
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump från 2005
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas - 1980-tal
Driftskostnad 37 184 kr/år varav:
El: 23 326 kr
Vatten/Avlopp: 4 915 kr
Renhållning: 3 510 kr
Försäkring: 5 433 kr
Under 2021 har förbrukningen varit ca. 16 131 kWh el och under 2022 ca. 8 028 kWh. Vattenförbrukningen har varit 138 kubikmeter.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 179 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 401 000 kr
Summa pantbrev 360 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.