Välkommen till

Svedala

Svedala

Svedala är en expansiv kommun där inflyttningen till nya bostadsområden är stadig. Här bor man nära naturen men är i  Malmö centrum på bara 20 min. Bygden är levande och här finns ett aktivt näringsliv. Evenemanget Sommarrock Svedala har i flera år satt kommunen på kartan. 

Traktens kullar och vidder erbjuder fantastiska golfupplevelser och svalkande dopp i en av sjöarna som ligger inom några kilometer. I Torups rekreationsområde, mitt i Bokskogen, finns motionsslingor, dusch och bastu, Statarmuseet och skolmuseet, caféer och Torups slott med tillhörande park. Yddingesjön ligger alldeles intill men man kan också ta sig till den mysiga badsjön Pudesjön som har en kommunal badplats för alla. Det finns stora grönytor vid badet för lek och spring. Inne i Svedala finns många parker att besöka bl.a nyrenoverade Stadsparken. Vidare finns det fotbollsplaner, tennisbanor, sporthall, bowlinghall, golfbanor, ridmöjligheter, vandringsleder och på sommaren ett stort utomhusbad.

Med Malmö Airport inom kommungränsen och på bekvämt avstånd från Öresundsbron är Svedala tätort strategiskt belägen, just där E65 och väg 108 korsas. Närhet till Pågatågens och busstrafikens täta avgångar till både Malmö, Lund, Österlen och Köpenhamn gör det enkelt att pendla och bidrar till känslan av storstadsregion med småstadens fördelar.

På orten finns det mesta; allt från restauranger och caféer, bibliotek, banker, systembolag osv. Här finns också tre mataffärer, sportaffär, presentbutik, blomsteraffärer, optiker, urmakare och apotek. Finns även ett stort utbud av skönhetsvård såsom frisörer, nagelbyggare och skönhetssalonger..

I Svedala finns flertalet skolor att välja mellan. Runt om i Svedala finns även flera förskolor, såväl kommunala som fristående.