Välkommen till

Södra sandby

Vår expert i Södra Sandby med omnejd heter Magnus Lind. Så här beskriver Magnus kort sig själv:

"Som person är jag mycket energisk och ger aldrig upp, det finns alltid möjligheter.”

 

Magnus är Lundabo sedan många år tillbaka och arbetar aktivt i Södra Sandby. Han har bra koll på allt från skolor och förskolor, närmsta matbutik till trevliga promenadstråk. Han har under sina år som mäklare varit med om det mesta och har bra kunskap kring vad man till exempel behöver tänka kring vissa huskonstruktioner. Den goda lokalkännedomen tillsammans med Magnus gedigna kunskap om fastigheter gör att du som kund kan känna dig trygg genom hela köpet/försäljningen.

Södra Sandby

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och har ca 6000 invånare. Många väljer att flytta hit då man bor nära naturen, har enkelt att pendla in till Lund och har förskolor och grundskola upp till åk 9 samlat i samma ort.

För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd kommer ni till populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Det är enkelt att pendla från Södra Sandby. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation för att göra ett byte till Malmö.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en gång-/cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6) och ett antal förskolor att välja mellan.

I centrum finner ni välsorterad ICA-butik, stenugnsbageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar. Orten har ett sprudlande företags- och föreningsliv med flera lokala verksamheter. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar samhället.