Din mäklare i

Limhamn - Bunkeflo

Limhamn

Limhamnsborna brukar kalla sin stadsdel för en stad i staden. I stadsdelens livfulla centrum finns all den service man kan önska sig; livsmedelsbutiker, apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, många butiker samt ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer. I småbåtshamnen hittar du fiskrökeri, skeppshandel och mycket mer.

Kommunikation

Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis & Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Bunkeflostrand

Bunkeflostrand bor ni nära havet med bra kommunikationer till Malmö och Köpenhamn. Grundskolorna i området är Ängslättskolan F-5, Sundsbroskolan F-5 och Gottorpskolan 6-9. Det finns även en friskola vid namn Ängsdals skola som ligger i närheten av Brovallen, med tillhörande högstadium ovanpå Wilborgs arena. Dessutom finns Ängdalens, Bikupans, Floda, Gottorps, Ängens, Ängslätts och Ängslätts gårds förskolor i området.

Gångavstånd till flera roliga lekplatser i närområdet där den närmsta är djuren i Afrikaparken, där barnen erbjuds spännande utmaningar i form av kojor, backar, klätternät och härlig skog. Ett stenkast bort har vi också strandängarna, där får och kor betar under sommarmånaderna. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom. Bunkeflo strandängar är Malmös första naturreservat. Någon minuts promenad bort finns Bunkeflos centrum där det förutom en ICA-butik även finns en restaurang och ett  "Beauty Center".