Din mäklare i

Genarp

Håkan Persfell är vår stjärna i Genarp. Så här beskriver Håkan sig själv:

Som uppväxt i Genarp, med föräldrar och släktingar i byn, kan jag med stort förtroende sälja in orten till spekulanter som i dagsläget har begränsad kännedom själva. Genom att också tipsa dem om olika adresser och platser kan de på kort tid få en stärkt och breddad uppfattning om vad som ”kommer med på köpet” i form av magisk natur och en väldigt barnvänlig omgivning.

Genarp

Naturvårdsområdena Risen och Häckeberga angränsar till byn och här finns fantastiska möjligheter för dig som uppskattar naturliv. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Friluftsfrämjandet och Scouterna är aktiva på orten. Inne i Genarps by finns också ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. Den moderna sporthallen är flitigt använd av ett flertal föreningar och fylls även av motionärer i gymmet, spinningsalen och på Friskispassen. I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga. Genarp erbjuder också ett levande föreningsliv och ett aktivt byalag som anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorpsslott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar. Ett café/konditori tillför byn lite sydländskt fikamys och för den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten. Skolor och barnomsorg har expanderat på senare år och därmed skapat utrymme för skolgång upp till årskurs 9.

Kommunikation Bil: Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se på Skånetrafikens reseplanerare på nätet för att få fram detaljerad tidtabell. Närservice På orten finns bland annat ICA och Konsum, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, tandläkare, bibliotek, två skolor och en välutvecklad barnomsorg.