Trelleborg - Önnarp

Önnarps byaväg 163-0

Visa på karta

Lantligt läge - Familjevilla - Gästhus

I idylliska Önnarps by ligger denna nyrenoverade bostad med milsvid utsikt över det böljande skånska landskapet. Bostad om 130 m² boarea samt ett komplett, fristående gästhus om 70 m². Önnarps kyrkby ligger vackert beläget 7 km från Skurup och 9 km från Anderslöv.

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Rum 4
Boarea 130 Kvm
Biarea 140 Kvm
Tomtarea 1093 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1939
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Daniel Hansson

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Daniel Hansson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Fastighet

På lugnt läge invid Önnarps byaväg ligger denna lättskötta fastighet med grusuppfart framför huset och gräsmattor och gångar runt bostaden. Bostaden har totalrenoverats under 2015 och 2018 och har utvändigt fått nytt tak, puts, fönster, kommunalt VA och ett modernt effektivt värmesystem (luft/vatten). Invändigt har bostadens fått nya ytskikt, golv, trappa, elsystem, värmeledningar, kök, badrum och källaren har putsats upp.

På fastigheten finns även en fullt utrustad gästbostad med Allrum, Kök, helkaklat Badrum samt sovrum på ovanvåningen.

Alla bilder

Kök / Vardagsrum

Stort öppet rum med fönster i två väderstreck med underbart ljusinsläpp. Köket har köksinredning (2015) med svarta köksluckor med vitrinskåp i överskåpen, vitt kaklat stänkskydd och en centralt placerad köksö som bjuder in till samvaro kring matlagningen. Köket är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, diskmaskin (2018) samt kombinerad kyl/frys (2018).

Alla bilder

Allrum

En trappa upp finns detta härliga rum med öppet upp i nock och synliga takbalkar samt fantastisk utsikt över nejden. Kan med fördel användas som allrum eller vid behov delas upp till ytterligare sovrum.

Alla bilder

Sovrummen

SOVRUM 1 n.v: Ljust rum med vita bredspacklade väggar och ett parkettgolv. I rummet finns en stor garderob som kan ingå.

SOVRUM 2 o.v: Rum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare sovrumsmöbler. Ljust bredspacklade väggar och laminatgolv.

 

Alla bilder

Badrum

Modernt helkaklat badrum (2015) med klinkers på golv och duschhörna med takdusch och välvda glasdörrar. Utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel samt vattenvärmd handdukstork. I anslutning ligger tvättstugan utrustat med tvättmaskin (2015) och torktumlare (2018).

Alla bilder

Gästhus

Detta må vara drömbostad för tonåringen som snart ska ut och stå på egna ben eller för den praktiska företagaren som vill ha sin verksamhet runt knuten. Detta friliggande gästhus med 2 rok (c:a 70m²) är komplett med fullt utrustat kök, vardagsrum och helkaklat badrum på nedanvåning samt stort sovrum på ovanvåningen.

Alla bilder

Ovanvåning

Gäststugans ovanvåning hyser ett stort sovrum med fönsterpartier i gavlarna. Generöst med plats för sovrumsmöblemang.

Alla bilder

Område

Önnarp är en mysig liten kyrkby där riksväg 708 möter riksväg 710. Önnarp finns omnämnt redan år 1358 och här finns en vacker kyrka från mitten av 1800-talet vilken är beläget mitt i byn. Närmsta fullservice ort är Anderslöv eller Skurup, båda c:a 8 km bort.

Skolbussen stannar 100 meter bort och närmsta skola i Trelleborgs kommun ligger i Anderslöv.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Nedanvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Gästhus n.v.

Med reservation för avvikelser

Gästhus o.v.

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 595 000 kr
Adress Önnarps byaväg 163-0
Kommun Trelleborg
Område Önnarp
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 130 Kvm (Säljarens information)
Biarea 140 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 1093 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea består av gästhus c:a 70 kvm, och källare c:a 70 kvm. Lantmäteriets areauppgift (96+60) överensstämmer inte med säljarens areauppgift (130+140). Byggnaden har renoverats och fått utökade bo- och biytor.
Byggår 1939
Grundläggning Källargrund (dränering 2015)
Stomme Sten
Fasad Puts (2018)
Tak Plåt (2015)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (2015)
Vatten/Avlopp Kommunalt VA (2016/2018)
Fönster 2-glas med isolerglas (2015)
Driftskostnad 22 200 kr/år varav:
El: 20 000 kr
Vatten/Avlopp: 2 200 kr
Kostnaderna är av säljaren uppskattade.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 691 000 kr
Summa pantbrev 1 100 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.