Eslöv - Eslöv

Järnvägsgatan 6

Visa på karta

Unikt boende - balkong i sydväst - tre sovrum

Bakom den röda fasaden gömmer det sig en historia som sträcker sig hela vägen till 1918 då byggnaden användes som ett av landets lagerhus för att säkra tillgången till spannmål. Ombyggnationen av fastigheten stod klar 2008 och blev då Sveriges högsta bostadshus av trä. Den fascinerande historian, arkitekturen och gamla originaldetaljer är enbart en försmak av vad som väntar på insidan. Denna lägenhet finns belägen på gaveln och har fönster i tre väderstreck som ger ljust och luftigt intryck. Lägenhetens 122 kvm är fördelade på vardagsrum med öppen planlösning mot köket, tre sovrum, badrum, toalett och tvättstuga. Bostaden har bra planlösning då ni har de sociala ytorna för sig och kan enkelt skärma av sektionen med sovrummen med en skjutdörr för lugn och ro. För den som pendlar är det ca 600 meter till tågstationen och tar er till Lund C på ca 11 minuter och till Malmö C på ca 25 minuter. Matbutik finns i närområdet. Varmt välkomna till ett modernt boende med mycket karaktär!

I korthet

Utgångspris 2 250 000 kr
Månadsavg. 8 142 kr
Rum 4
Boarea 122 Kvm
Våning 2 av 10
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2008 & 1918
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Entré

Ni kan smidigt ta hissen från markplan upp till andra våningen. Då det första våningsplanet har otrolig takhöjd kommer denna våning högre upp i huset. När ni kommer in i lägenhet lägger man direkt märke till det underbara ljusflöde som strömmar in genom fönsterpartierna. Vid väggen till höger har ni gott om förvaring i skjutdörrsgarderoben med speglar. Golvet är klätt med ekparkett som är genomgående i resten av bostaden och väggarna är målade i en äggskalsvit kulör.

Alla bilder

Vardagsrum

I vardagsrummet har ni trevliga ytor att möblera efter tycke och smak. Ni har utrymme till både soffgrupp och läshörna. Den höga takhöjden (3,4 m) i kombination med mycket fönster gör att rummet får härlig volym. I rummet ser ni spår från lagerhusets tid i form av synliga takbjälkar samt pelare som skapar ”rum i rummet”. Från vardagsrummet når ni balkongen.

Samtliga fönster i vardagsrum och kök är försedda med plisségardiner från Markisol.

Alla bilder

Balkong

På balkongen kan ni njuta av det härliga sydvästläget och grönskan som frodas utanför under sommarhalvåret. På balkongen har ni utrymme till caféset, solstol och blomsterkrukor.

Alla bilder

Kök

I öppen planlösning till vardagsrum och matplats finner ni köket. Inredningen är tidlös och passar fint tillsammans med husets äldre detaljer. Luckor och lådfronter är vita och får trevlig kontrast av den gedigna bänkskivan av svart granit. Köksinredningen kommer från Smedstorp och bänkskivan kommer från Kaptensgården. De exklusiva materialvalen och välplanerade ytorna gör matlagningen till en fröjd. Köket är utrustat med kyl, frys, inbyggnadsmikro, fläkt, induktionshäll, ugn och diskmaskin. Ni har utrymme till större matgrupp vid fönstret. Väggarna är målade vita och på golvet ligger det ekparkett. Taket är försett med dimbara lampor.

 

Kyl & frys – Miele, 2017

Induktionshäll – 2020

Mikro – Whirlpool, 2008

Diskmaskin – 2008

Ugn – Bosch

Ny blandare (Tapwell) och disko (Franke) från 2020

Alla bilder

Toalett

Toaletten ligger i anslutning till hallen och finns nära till hands till lägenhetens sociala delar när gästerna är på besök. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet med grå klinker. Här finns WC, kommod med handfat samt spegel.

Alla bilder

Hall

Från köket kommer ni vidare till en rymlig hall som har utrymme till förvaring. Ni kan smidigt stänga till skjutdörren och skärmar då av den sociala delen.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni lägenhetens största sovrum som har gott om utrymme till större säng. Kombinationen av högt i tak och fönster i två väderstreck ger härligt volym. Fönstren är försedda med mörkläggningsgardiner. Sovrummet har platsbyggda garderober längs med ena väggen som kommer från Kaptensgården (2017). Väggarna är målade vita och golvet är av ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet används idag som hemmakontor men funkar utmärkt som sovrum. Här har ni plats för både säng och förvaringsmöbel. Det finns en skjutdörrsgarderob. Sovrummets väggar är vita och golvet är av ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Även det tredje sovrummet har fönster i två väderstreck och gör att ni får in ett härligt ljusinsläpp. Vid ena väggen har ni gott om förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. Rummet kan möbleras med större säng och förvaringsmöbel. Golvet är klätt med parkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Badrum

Badrummet har bra placering och ligger nära sovrummen. Väggarna är klädda med vitt kakel samt en dekorativ bård och golvet är av mörk klinker. Golvet är försett med golvvärme (el). Badrummet är utrustat med handdukstork (el), förvaringsskåp, dusch med vikbara glasdörrar, WC, kommod med handfat samt spegelskåp.

Alla bilder

Tvättstuga

I lägenheten har ni bekvämligheten av att ha er egna tvättstuga. Här finns tvättmaskin och torktumlare (från Bosch), praktisk arbetsbänk, tvättho samt förvaringsskåp. Ni har golvyta till att ställa fram torkställning. Tvättstugans väggar är klädda med vitt kakel och golvet är klätt med mörkare klinker.

Alla bilder

Lagerhuset

Under första världskriget ville man säkra tillgången på spannmål och byggde därför nio lagerhus i trä runt om i landet. Lagerhusen byggdes i Eslöv, Eskilstuna, Hallsberg, Linköping, Roma, Tomelilla, Vara, Åstorp och Östra Klagstorp. Ansvariga för byggnadernas träkonstruktion var Carl Forsell och Erik Hubendick och formgivning av exteriören formgavs av Gunnar Asplund. Av de nio lagerhuset finns det idag kvar tre och lagerhuset i Eslöv är det enda som är ombyggt till bostäder medan de andra två använda idag inte för sitt ursprungliga syfte.

Eslöv’s lagerhus byggdes klart 1918 och användes ända fram till 1980-talet som spannmålsmagasin. År 1984 köptes lagerhuset av Eslövs kommun, men man lät bara huset stå och var under många år rivningshotat. Dock fanns det ett starkt intresse av att rädda lagerhuset och 2006 valde man att sälja lagerhuset till byggföretaget Midroc Property Development. Byggföretaget byggde om hela lagerhuset till bostäder och 2008 stod det klart för inflyttning. Lagerhuset har en spännande historia med sin omvandling från spannmålsförvaring till Sveriges högsta bostadshus i trä med sina tio våningar.

Bilderna är på fotografier som hänger i föreningens trapphus.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Lagerhuset vilar på historisk grund. Fastigheten bebyggdes 1918 och byggdes sedan om till bostäder 2008. Idag finns här 31 moderna lägenheter fördelade på 10 våningsplan, alla med varierande utformning och storlek.

Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt. Här finns 6 st tvåor, 15 st treor, 9 st fyror och 1 st femma, och varierar från 60 till 170 kvm.

Föreningen har flera trevlig gemensamma ytor att nyttja. På gården finns det uteplats med grill och lekplats. Området är grönt och luftigt och växer bland annat äppleträd.

Till föreningen hör också en stor och lummig trädgård med flera sittgrupper för gemenskap med nära och kära. Där kan man ta en fika, grilla en korv eller varför inte leka med barnen på lekplatsen.

Avgiften till föreningen höjs ca 1 % varje år enligt plan.

Ekonomisk förvaltare är SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

I föreningens försäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

TV - Telia med grundutbud ingår i månadsavgiften. Utökat utbud kan erhållas mot en tilläggsavgift.

Internet (fiber) - Bredband med hastighet på 100/100 ingår i månadsavgiften. Utökad anslutning kan erhållas mot en tilläggsavgift.

Parkering - Det finns en carportplats till varje lägenhet. Kostnad 250kr/mån (är inräknat i månadsavgiften i annosen). Carportplatsen är obligatorisk. Till lägenheten ingår en installerad och friköpt laddstolpe. Förbrukningen debiteras individuellt.

Cykelparkering i låst förråd finns på gården.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2035.

Planerat underhåll:
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Läs gärna mer om föreningen i årsredovisningen eller på deras hemsida: https://varbrf.sbc.se/lagerhuset

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 250 000 kr
Månadsavg. 8 142 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Internet, IP-TV, Carport
Adress Järnvägsgatan 6
Kommun Eslöv
Område Eslöv
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 122 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 10
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydvästläge
Byggår 2008 & 1918
Förening Brf Lagerhuset
Pantsatt Nej
Förråd Förråd i länga vid carport (grunduppvärmt)
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia Lagom

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.