Malmö - Ribersborg

Sergels väg 14B

Visa på karta

Havsutsikt - Dubbla balkonger - Genomgående

Högt upp på våning 8 ligger denna genomgående 5:a om 135 m² i originaltappning med dubbla balkonger och fantastisk utsikt över Ribban och havet, ett äkta geografiskt a-läge. En stor balkong i rakt västerläge där solnedgången kan avnjutas och en i öster för morgonstrålarna. Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till ena balkongen, generöst tilltagen matsal med angränsande charmig serveringsgång i originalskick. Vidare hittar ni ett kök i bra storlek, helkaklat badrum, gästtoalett, möblerbara hall och 3 rymliga sovrum som samtliga har utgång till balkong. Härliga originalgolv, generöst ljusinsläpp och garderobs- och skåpsdörrar i originalutförande är ytterligare några av höjdpunkterna.

I korthet

Utgångspris 4 095 000 kr
Månadsavg. 7 457 kr
Rum 5
Boarea 135 Kvm
Våning 8
Hiss Ja
Balkong Två balkonger, en i västerläge och en i österläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1956
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Västerbalkong

Generöst tilltagen balkong som nås från vardagsrummet och två av sovrummen, (3 st. utgångar). En fantastisk plats att under sommarkvällar njuta av solnedgångarnas olika skådespel. Utsikten över sundet är oslagbar. Här finns utrymme för möblering med stolar och bord eller kanske en loungesoffa. 

Alla bilder

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet får massor av ljus via de dubbla perspektivfönstren och den lilla nischen med fönsterdörr ut till västerbalkongen. Rummets yta gör möbleringen enkel och möjligheterna många. Önskas ett fjärde sovrum kan den angränsande matsalen tas i anspråk då vardagsrummet erbjuder stor yta även för matplats. Vackert parkettgolv i originalutförande ackompanjeras av vitmålade väggar. 

Alla bilder

Matsal

Den generöst tilltagna matsalen nås antingen via dubbeldörrar från vardagsrummet eller via den charmiga serveringsgången, som har sin originalinredning intakt. Stort fönsterparti med obruten utsikt in över stan längs med Ola Hanssonsgatan. Placerat i fil med vardagsrummet vilket gör att dessa rum blir genomgående och får ett fantastiskt ljus. Samma originalparkett som i vardagsrummet ger ett harmoniskt intryck.

Alla bilder

Serveringsgång

Mellan kök och matsal finns en klassisk serveringsgång som skänker charm och även erbjuder gott om praktisk förvaring i sina härliga originalskåp samt extra arbetsyta.

Alla bilder

Kök

Väl tilltaget kök i klassisk L-form som frigör bra med golvyta till bl.a. matplats. Köksinredningen går i vitt och bryts av mot den rostfria diskbänken och har bra med förvaring och arbetsytor. Köket erbjuder dessutom utgång till lägenhetens österbalkong där frukosten kan intagas i morgonsolen.

Alla bilder

Sovrum 1

Direkt till höger om hallen når vi bostadens första sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. På golvet ligger en klassisk stavparkett och väggarna är ljusa. Ifrån detta sovrum nås den underbara västerbalkongen med oslagbar havsutsikt och varifrån solnedgången kan följas, en perfekt plats att avsluta en varm sommarkväll på.

Alla bilder

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum nås även det direkt från den trevliga entréhallen och är i stort sett identiskt med första sovrummet både till yta och attributen såsom stavparkett i original och utgång till västerbalkongen. Båda sovrummen rymmer med lätthet dubbelsäng och ytterligare möblemang såsom arbetsplats eller fristående förvaring.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är beläget mellan kök och matsal, med ingång från serveringsgången. Generöst till ytan ger utrymme till dubbelsäng och kanske en läshörna. Detta sovrum erbjuder utgång till österbalkongen och tack vare den smart placerade fönsterdörren kan utsikten, med Turning torso i blickfånget, fås direkt ifrån sängen. 

Alla bilder

Österbalkong

Balkongen i öster nås från ett av sovrummen och praktiskt nog även köket, så att frukosten kan intas i morgonsolen. Härlig utsikt över hustaken på Ribersborg, havet och Västra Hamnen med Turning torso som tydligaste riktmärket. Plats för mysfåtöljer eller cafébord med tillhörande stolar. Det indragna läget i huskroppen ger vindskydd de blåsigare dagarna.

Alla bilder

Entréhall

Ni möts först av ett kapprum, med plats för avhängning på hatthylla, som sedan öppnar upp sig i en mycket generös och möblerbar hall. Från kapprummet/hallen nås gäst-wc och förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober.

Alla bilder

Badrum & Gästtoalett

Helkaklat badrum med dusch, wc och handfat samt gästtoalett med wc och handfat.

Alla bilder

Övrigt

Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband tillkommer med 85 respektive 95 kr/mån.

Taket i flera av rummen har vid något tillfälle målats med fel typ av färg, troligen plastfärg, vilket gjort att färgen flagnar i stora partier. Betongen under färglagret är vitmålad och ser ut att vara i perfekt kondition.

Alla bilder

Förening

Brf Örehus 4 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 2001 i syfte att bereda möjlighet för hyresgästerna att i framtiden få äga sitt boende. 2014 köpte föreningen fastigheten Örehus 4 med tillhörande friköpta tomt. Föreningen består av 92 lägenheter med adressen Sergels väg 14 A-B. Av de 92 lägenheterna är 7 st upplåtna med hyresrätt. Allteftersom dessa sägs upp kommer de upplåtas/säljas som bostadsrätt och intäkterna kommer bland annat finansiera framtida underhåll samt gå till amorteringar. HSB Sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
I dagsläget finns inga planer på att höja månadsavgiften. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1994 - Fönsterbyte.
2000 - Modernisering av hissar.
2005 - Ny takpapp samt takavvattning.
2012 - Omfogning av fasad samt nya balkongfronter.
2016 - Filmning av avloppsstammar för statuskontroll (inget behov av relining konstaterades).
2016 - Urfräsning av avlopp.
2016 - Installation av nytt reglersystem för värme.
2016 - Ny garageport.
2017 - Tvätt och torkutrustning.
2017 - Målning av källarfönster och dörrar.
2017 - Uppfräschning av källargångar.
2017 - Ombyggnad av miljöhus.
2017 - Renovering av värmecentral, komponentbyten.
2018 - Gemensatm Bredband
2018 - Byte tappvattenstammar.

2022 planeras spolning och filmning avloppsammar, eventuellt relining beroende på utfall. (Avloppstammarna är för sin ålder i gott skick, ca vart femte år kommer man undersöka avloppstammarna och vidta åtgärd när behov finns)

TV & INTERNET
Bredband via Ownit och kabel-TV. Kostnaden för detta tillkommer som obligatoriska tillägg på avgiftsavin.

PARKERING
I föreningen finns 68 garageplatser och 16 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas.

Besök gärna föreningens hemsida: www.orehus4.se

Alla bilder

Område

Ribersborg är detsamma som Malmös verkliga Riviera. Malmös stolthet och gräddhylla. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Väster om Ribersborg breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Det är en omgivning i förvandling och en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Sergels väg 14B

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 095 000 kr
Månadsavg. 7 457 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband tillkommer med 85 respektive 95 kr/mån.
Adress Sergels väg 14B
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 135 Kvm (Föreningens information)
Våning 8
Hiss Ja
Balkong Två balkonger, en i västerläge och en i österläge
Byggår 1956
Förening Brf Örehus 4
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd och matkällare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband tillkommer med 85 respektive 95 kr/mån.
Driftskostnad 5 160 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 2 160 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 191 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.