Malmö - Bellevue sjösida

Vikingsbergsvägen 41

Visa på karta

Arkitektrenoverat - Havsnära - 274 kvm bostad

Strand- och havsnära läge. Lättskött som en bostadsrätt fast större, logistiskt bekvämare och mycket barnvänligare. Renoverat under 2017 för 3,1 miljoner. Uteplatser i både öst och väst. Återvändsgata. Tyst, grönt och maximal trygghet. Inga flerfamiljshus i omgivningen. Eget varmgarage och fast elförsedd p-plats ingår. 8 rum, varav 5 sovrum. Två vardagsrum. Två balkonger. Stenhus. Nytt tak, ny el, ny VA, nya fönster, nya vikbara fönsterpartier, tre nya badrum, ny bastu, fyra nya toaletter, nytt kök, öppen planlösning, master bedroom med eget duschrum och klädkammare, vattenburen golvvärme på entréplan, fantastiska arkitektritade förvaringslösningar med karosseripaneler samt nya exklusiva golv i all boarea. Fiberanslutet. All dokumentation kring renoveringen finns. Oslagbart kvadratmeterpris i förhållande till skick och läge. Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 8 750 000 kr
Rum 8
Boarea 184 Kvm
Biarea 90 Kvm
Tomtarea 201 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Målgrupp

Storfamiljen som vill bo funktionellt med många bra sovrum, dubbla sällskapsrum, tre badrum och fyra toaletter. Spekulanter som kanske egentligen söker efter en stor bostadsrätt, för att det är lättskött och tidsbesparande, men som inte hittar topprenoverade lägenheter strax under 300 kvm med en avgift omkring 5.000 kr i månaden - med samma barnvänlighetsfaktorer och funktioner som här. Ni som känner er petiga på läget och söker en strand- och havsnära bostad för att grönområden, hav, promenader, hundrastningar, kallbadhus och njutbara cykelturer till och från arbetsplatsen skänker välbehövlig livskvalitet.

Eller personer som inte vill renovera själva, men samtidigt är noga med stil, smak och gediget hantverk. Bilburna människor som uppskattar att varmgarage ingår och så även separat p-plats (med tillgång till el) och att dessa endast är placerade någora få meter från den egna entrédörren. Förvaringsälskare som njuter av en den arkitektritade "röda tråden" i form av specialtillverade, unika förvaringslösningar i karosseripaneler i hall, kök, trappa och master bedroom. Den byggkunnige som förstår komfortinnebörden av att bo i stenhus med betongbjälklag och tegelfasader. Planlösningsälskaren som inte vill slösa med onödiga kvadratmeter någonstans. Vill man inte själv agera trädgårdsmästare och bostadsunderhållare stup i kvarten, men ändå äga sin fastighet, grilla med familjen när man vill och slippa kontakten med en dryg bostadsrättsförening - då är detta det perfekta alternativet!

Den som jämför med nyare radhus i exempelvis Limhamns sjöstad hittar de stora skillnaderna i utrymmen, rum, stil och bostadsträngseln i närområdet. För en del familjer räcker inte 130-160 kvm. Vardagsrummen är dessutom ofta som små skolådor. Uteplatserna ännu mindre. Alla flerfamiljshus skapar ett "spring och ett omlopp av människor i rörelse" som inte upplevs i Belleuves stillsamma, grönskande villakvarter. 

Tittar man istället på de topprenoverade (motsvarande skick) friliggande villorna på Bellevue/Västervång så kliver man lätt upp till 13-16 miljoner för motsvarande helrenoveringar och attraktiva placering. Då ingår också ett helt annat löpande omhändertagande för all framtid. 

Alla bilder

Kök

Arkitektritade luckor som tillverkats på specialsnickeri i Lund. Karosseripaneler kring olika förvaringslösningar. Specialtillverkad rostfri diskbänk med läpp och stor ho. Inbygg kyl, frys och diskmaskin samt ugn, micro och vinkyl. Nylagt kalkstensgolv och nyinsatt vikparti som gör entrésidan helt öppningsbar mot uteplatsen i öster. Öppen planlösning mot hall, matrum och vardagsrum. En bärande vägg är riven och bygglov beviljat för insättning av bärande balk. Ljusflödet är påtagligt förbättrat efter ändring av fönster och väggar. Matplats för 4-5 personer i köket. 

Alla bilder

Köksbilder

Ett kök som gjort för umgänge och matlagning.  

Alla bilder

Flygbild

Den som förstår välmåendevidden av natur, grönområden och havets brus inser värdet av att bo i dess omedelbara närhet. Promenader, löpturer, barnkalas, hundrastningar, yoga-pass i stillhet på någon av bryggorna, filosofistunder, kaffehäng och glassätande är några exempel på vad som hägrar. Det är lätt att stortrivas på Malmös solsida. Närheten till Kallbadhuset bidrar till en bra "året runt-nyttokänsla". Att cykla till jobbet i centrum blir en njutbar start på dagen, och mer säkert, när man rullar på Ribersborgsstrandens cykelbana och ser havet i horisonten och en av Malmös paradfastigheter, Turning Torso i Västra Hamnen, framför sig. 

Alla bilder

Ribersborgsstranden

Det finns bara ett Ribban. Malmös stolthet som de senaste åren drar till sig mångas ögon genom olika stora event såsom Toughest, ridsport och varför inte danskvällar på stranden. Den syrerika karaktäristiska havstångsdoften är en Malmöitisk förmån att regelbundet få andas in. 

Alla bilder

Entréplan

Stora sällskapsytor, ett sovrum, gästtoalett och en fantastisk förvaringspotential i entréhallen. Förutom klädkammaren så har det monterats en arkitektritat förvaringsmöbel med tillhörande skoställ och överskåp. Storfamiljen har generöst med plats till alla och att bjuda på kalas är ingen konst ur ett "hänga av sig ytterplaggen-perspektiv". 

Hela entréplanet har golvvärme och samtliga golv är nya. Kalksten och massiv stavlimmad ek delar på utrymmena, utan trösklar. Tack vare omläggningen av värmesystemet så har de båda vikpartierna kunnat komma till. Tidigare fanns det vanliga ordinära radiatorer. 

Trappan är helt omgjord och furulooken borta. Snygga praktiska trappsteg, karosseripanel och vitmålat trä skapar en skön och funktionell känsla. Belysningen är självklart specialanpassad för den vackra ekpanelen. 

Entréplanet är uppmätt till 92 kvm. 

Alla bilder

Matplats

Mellan kök och trädäck finns en stor och ljus matplats. Den öppna känslan går igenom hela hemmet från framsida till baksida. Under sommarhalvåret kan man ha helt öppet mot trädäcket och vika samtliga delar så att de ställs mot sidan. Detta möjliggör en långbordslösning som slår det mesta. Matrummet rymmer utan problem och förändringar 12 personer till bords. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ett rymligt och luftigt vardagsrum med stavlimmad, massiv ekparkett. Stora härliga fönsterpartier och en öppen planlösning mot hall och matplats. Jämför man rummet med vardagsrum i nyproducerade radhus i Limhamns sjöstad eller andra närliggande områden så framstår detta som en dröm. De nyproducerade radhusen har vanligtvis "skolåda-känsla" i det rum som man ofta tillbringar mycket umgängestid i. Fiberuttag finns i vägg. 

Alla bilder

Uteplats

Som villaägare vill man gärna ha möjlighet att äta och dricka utomhus. Normalt är det svårt om man bor i en central bostadsrätt. Både barn och hund uppskattar markkontakten, stillheten och möjligheten att välja mellan sol och skugga.

Radhusmiljön är det perfekta mixen av den friliggande villans alla måsten och mer krävande underhållspunkter och den enkla bostadsrätten som saknar delar av livskvalitetspunkterna som det innebär att äga sitt eget hem. 

Tillgängligheten är maximerad och så även det lättskötta. Med ett minimalt underhållsåtagande har man till detta hem en delikat uteplats med trädäck, liten gräsmatta och en stenlagd gång till källartrappan. Solen visar sig här när det är som mest önskvärt, d v s från eftermiddag till kväll. 

Alla bilder

Trädäck

Högsta kvalitet på trä och ett system som är fritt från spik på ovansidan. Hela familjens barfotagäng tackar för omtanken. 

Alla bilder

Hall

Hallar må vara långt ner på listan över vad som är viktigt i ett hem, men om man är många och vill kunna förvara allas mest lämpliga plagg och skodon här, då har ni kommit till paradiset av förvaringslösningar. Ljusflödet har ökats genom att riva vägg mot köket och att sätta in en glasruta intill dörren till sovrummet. Kort och gott, en 10-poängare till hall.

Gästtoaletten är placerad här. 

Alla bilder

Entré

Öppen, ljus och med plats för allt och alla, utan upplevelse av att man blir av med många onödiga kvadratmeter. Vad mer kan man önska?

Alla bilder

Gästtoalett

Helrenoverad i klassisk stil. Vägghängd toalett. Halvkaklade väggar och snygg tapet. Golvvärmens samlingscentral nås härifrån. 

Alla bilder

Karosseripanel

Arkitekten ville förena ypperliga förvaringslösningar med en genomgående klassisk, nordisk stil i hög kvalitet.  

Alla bilder

Kalkstensgolv och massiv stavlimmad ekparkett

Material och estetik i toppklass.  

Alla bilder

Trappa

Inga synliga likheter längre med den tidigare "furu-chocken".  

Alla bilder

Hotellrum

Fördelen med att bland in en arkitekt är att stilsäkra händer mycket lättare hanterar den s k röda tråden i ett hem. Husets föräldrasovrum erbjuder eleganta och rejäla förvaringsutrymmen. Hallen har blivit både klädkammare och fixa i ordning sig-utrymme. Det egna duschrummet är maximalt tillgängligt och delas inte med hemmets barn. Fötterna älskar den mjuka heltäckningsmattan och flirten med 70-talet är oerhört lyckad. Fiberuttag finns i vägg. 

Alla bilder

Allrum

Med huset fullt av familjemedlemmar är det extra skönt med flera sällskapsrum. En av balkongerna nås härifrån och fyra fönster mot väster skänker mycket ljus. Samma exklusiva, massiva parkettgolv som i övriga delar av huset. Fiberuttag finns i vägg. 

Alla bilder

Balkong 1

Västerbalkong med utsikt mot kvällssolen och solnedgången. 

Alla bilder

Badrum

Familjebadrummet på ovanvåningen rymmer ett stort badkar med plats för två. Vägghängd toalettstol och förvaring samt speglar på motsatta väggar vid handfatet. Takfönstret är pricken över i:et i detta utsökt stilrena badrum. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ett ljust och härligt sovrum med tillgång till balkong i västerläge. En walk-in-closet gör tonårstjejen spralligt glad av förtjusning. Massiv, stavlimmad ekparkett och ljusa väggar. 

Alla bilder

Sovrum 3

Egen balkong med morgon- och förmiddagssol. Ett rymligt rum med vackert parkettgolv och direktingång till en walk-in-closet. Kort och gott, en tonårsdröm.   

Alla bilder

Balkong 2

Balkong med sol på början av dagen. Plats för flera och vacker utsikt mot de friliggande fastigheterna på andra sidan häcken. 

Alla bilder

Sovrum 4

Enda sovrummet på entréplanet och detta rum kan med fördel också användas som kontor eller gästrum. Ljusa väggar och massiv, stavlimmad ekparkett. Fiberuttag finns i vägg. 

Alla bilder

Källare

Takhöjden är generellt 2,20 meter (med få undantag) och källaren håller en oerhört hög klimatanivå och upplevs därför inte alls som den biarea den är klassad till. 

Källaren rymmer följande: Husets största sovrum med egen utgång till baksidan, ett arbetsrum, en toalett, en tvättstuga, ett dusch med två duschar och bastu, ett förråd, ett torkrum/strykrum och ett ytterligare rum som idag används som gym. 

Bakom trapphusväggen döljer sig ett arbetsrum med fiberanslutningsmöjlighet direkt i vägg. 

Källaren är uppmätt till 90 kvm. 

Alla bilder

Tvättstuga

Helrenoverad med nya väggar mot bastu och dusch samt bytta innersyllor mot toaletten utanför. Brunn är installerad. Här är det lätt att hantera mycket tvätt, eller att nyttja det som omklädningsrum inför den sköna dusch- och bastustunden som väntar. 

Alla bilder

Bastu

Helt ny bastu med nytt aggregat, nya bastubänkar, nytt golv och nya väggar samt tak. Gott om plats och härligt dämpad underbelysning för stunder av avkoppling och återhämtning.

Alla bilder

Dubbeldusch

Husets mest använda duschrum. Stort och oömt. Ljust och snyggt. Plats för en, två eller fler. 

Alla bilder

Toalett

Varje våning har toalett, så även i källaren. Denna är placerad centralt i källaren, precis utanför tvättrummet och intill trappan. 

Alla bilder

Sovrum 5

Husets största sovrum med egen ingång/utgång mot baksidan. Höganäsklinkers på golvet och vitmålade väggar. Fiberuttag i vägg säkerställer möjligheten till framgångsrikt spelande.  

Alla bilder

Förråd

Vilken familj har inte behov av förvaring? Här finns både vägghängda skåp med lucka samt öppna hyllplan. Ordning och reda. Torkrum och strykrum finns också intill. I detta rum finns ytterligare 3 vägghängda förvaringsskåp som idag bland annat rymmer linne och handdukar. 

Alla bilder

Gym

Ett stort rum att nyttja på valfritt sätt. De dagar som inte ger tid över till gymbesök kan med fördel läggas i hemmets källarvrå. Stilla. Svalt. Och en effektiv logistikdröm. 

Alla bilder

Tomtkarta

Friköpt mark om 201 kvm med uteplats i både öster- och västerläge (exklusive ytor för biluppställning, infart och övriga gemensamma ytor)

Den som köper fastigheten äger också 1/12 av den gemensamma marken i närområdet där bland annat garagen och p-platserna finns. Totalytan är 4.127 kvm (vilket ger cirka 344 kvm per hushåll) utöver de 201 kvm som ingår i direktägandet. Så rent funktionellt så blir ytan 201 kvm missvisande då man ställer sina bilar på gemensamt ägd mark och har gemensamma planteringar, stenlagda gångar, sandlåda, studsmatta och gräsytor utöver detta.  

Alla bilder

Garage + p-plats

Varmgarage på 17 kvm med elport, samt p-plats med eluttag. Underhåll och skötsel sker via den gemensamma samfälligheten. 

Alla bilder

Framsida

Stenlagd framsida med sol under första halvan av dagen. Väldigt privat känsla med en stor portion stillhet, ro, grönska och fågelkvitter. 

Alla bilder

Återvändsgata

Bilar och barn är ingen kul kombination. Kanske är detta centrala Malmös barnsäkraste gata? Som återvändsgata är det nämligen ett minimum att trafik och merparten stannar just precis här - för att de bor här. Inga flerfamiljshus i sikte och därför färre grannar (och allmänt spring) än på andra områden som har bostadsrätter och hyreslägenheter. 

Alla bilder

Kommunikationer

7:an har hållplats ett stenkast bort och 4:an nås efter en kort promenad till Erikslustvägen. 

Alla bilder

Kallbadhuset

Bastu och hav är en gyllene kombination. Detta himmelrike nås på promenadavstånd.

Alla bilder

Andelshamnen Lagunen

Hav och båt är till för livsnjutare. Hit går man på några minuter. 

Alla bilder

Hundrastplatsen

Familjer med hund kan inte bo bättre eller ha närmare till fantastiska rastningsmöjligheter i näromgivningen. Gillar din fyrbente vän att ta ett dopp så låter det sig göras närhelst andan faller på. 

Alla bilder

Hylliekroken

Den rätta svingen kan med fördel övas på på andra sidan Limhamnsvägen. Lätt som en plätt. Restid - 2 minuter till fots. 

Alla bilder

Handikappbadet

Vill man bad med nära och kära som lider av rörelsehinder så finns det goda möjligheter på nära avstånd.  

Alla bilder

Marint kunskapscenter i Malmö

Nybyggt och böljande vackert. 

Alla bilder

Havet

Havet ja. Visst är det magiskt?

Alla bilder

Trivsel- och köpargument

Ett av Malmös absolut mest eftertraktade lägen med mycket kort promenadavstånd till strand, bryggor och havskant.  
Stenhus - tegelfasad - betongbjälklag. 
Uteplatser i både väster och österläge.
Balkonger i både väster och österläge.
Varmgarage (17 kvm) med elport och egen p-plats med eluttag ingår. 
Gemensamt ägd mark kring husen om 4.127 kvm, som omhändertas av trädgårdsmästare. 
Lättskött som en bostadsrätt med minimal underhållspress avseende tid och pengar.  
Minimal trafik i slutet av en mindre återvändsgata. 
Vattenburen värme med nylagd golvvärme på hela entrévåningen.
Nylagt trädäck med sol eftermiddag och kväll. 
Stora vikpartier i både matrum och kök som öppnar helt mot uteplatserna. 
Öppen planlösning mellan hall/kök/matrum/vardagsrum som skänker mer ljus. 
Arkitektritade karosseripaneler i entréhall, kök, trappa och sovrum. 
8 rum, varav 5 sovrum (som kan bli 6). 
274 kvm utnyttjas som bostad, varav 184 kvm är Boarea och 90 kvm är Biarea (källare). 
Helt nytt kök och nya maskiner, inklusive vinkyl. 
Tre nyrenoverade badrum (våtrumsintyg), varav ett med badkar och takfönster och ett med dubbeldusch samt bastu. 
Fyra toaletter och toalett på samtliga våningsplan. 
Master bedroom utformat som ett "hotellrum" med egen klädkammare och eget duschrum med toalett. 
Helt nyrenoverad tvättstuga. 
Två vardagsrum.
Eget gym i källaren. 
Nylagd massiv, stavlimmad ekparkett i stora delar av huset.
Nylagt kalkstensgolv i hall och kök. 
Ny el.
Ny ventilation i form av mekanisk frånluft och tilluftsventiler insatta i sovrum, vardagsrum, allrum och matrum.
Ny VA.
Nya radiatorer och termostater på ovanvåningen.
Nya eller nyare fönster överallt utom i två av sovrummen uppe. 
Nya karmar och innerdörrar i hela bostaden. 
Asbestsanerat.
Långtidsradonmätning med ett årsmedelvärde på 30 Bq/kubikmeter (gränsvärdet är 200 Bq/kubikmeter, ingen blåbetong).
Nytt papptak från 2016.
Fiber indraget 2017 och fiberuttag i väg finns draget till fyra av rummen. 
Otroligt bra värmekomfort under vinterhalvåret. 
Fantastiskt välfungerande planlösning. 
Ägarna har kvitton för renoveringen uppgående till 3,1 miljoner under 2017. 
Omedelbar närhet till busslinje 7 och nära till linje 4. 
Uppvuxet och grönskande villakvarter med ett härligt lugn där fågelkvitter överröstar biltrafiken och där man slipper många stora flerfamiljshus inpå knuten som i exempelvis Limhamns sjöstad.  

Alla bilder

Samfällighet

Vikingsbergs samfällighetsförening ägs av 12 fastighetsägare. Samfälligheten äger i sin tur marken i närområdet som består av trädgårdar, planteringar, stenlagda gångar, lekplats, p-platser och varmgarage. I samfällighetsavgiften ingår värme, trädgårdsskötsel av gemensamma grönytor, markunderhåll, underhåll av andra allmänna ytor samt garage och p-platser. (Gemensamhetsanläggning Malmö LIMHAMN GA:21, fnr_120031285).

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 8 750 000 kr
Adress Vikingsbergsvägen 41
Kommun Malmö
Område Bellevue sjösida
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 184 Kvm (Enligt uppmätning)
Biarea 90 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 201 Kvm (Fastighetsregistret)
Vikingsbergs samfällighetsförening ägs av 12 fastighetsägare. Samfälligheten äger i sin tur marken i närområdet som består av trädgårdar, planteringar, stenlagda gångar, lekplats, p-platser och varmgarage.
Byggår 1973
Grundläggning Källare
Stomme Betong
Fasad Tegel
Tak Papptak
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Grundvattenvärme, vattenburen. Golvvärme på entréplan. El-golvvärme i badrummen på ovanvåningen.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas. Trä och aluminium.
TV/Internet Fiberanslutet, öppet nät. TV via samfälligheten.
Driftskostnad 64 321 kr/år varav:
El: 14 746 kr
Samfällighet: 42 000 kr
Renhållning: 2 390 kr
Försäkring: 5 185 kr
Larm finns via Verisure (kan övertas). Fiber (öppet nät) inkopplat. Bahnhof är leverantör i nuläget (1000/1000 Mbit). OBS! I samfällighetsavgiften ingår förutom värmen också trädgårdsskötsel, markunderhåll, underhåll av andra allmänna ytor samt garage och p-platser (att tänka på när man jämför med andra bostäder där trädgårdsmästaren inte är inräknad i driftskostnaden).
Beräknat på 6 person(er)
Energiprestanda 87 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 5 891 000 kr
Summa pantbrev 3 500 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Malmö LIMHAMN GA:21

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.