Lund - Södra Sandby

Sandby 1064

Visa på karta

Lantligt - Nyrenoverad bostad - Inflyttningsklart

På perfekt lantligt läge intill sädesfälten i utkanten av Södra Sandby ligger denna nyrenoverade byggnad om 90 m² där det är bara att flytta in. Härligt uppvuxen trädgård om 1 350 m² med stora ytor, lummiga buskage i behov av en grön hand.

I korthet

Utgångspris 3 295 000 kr
Rum 4
Boarea 90 Kvm
Biarea 5 Kvm
Tomtarea 1350 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909, renoverat 2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Daniel Hansson

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Daniel Hansson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Fastighet

Huset är troligtvis byggd i början av förra seklet och har blivit grundligt renoverad från topp till tå. Huset ligger på gjuten platta med väggar av lättbetong och putsad fasad, samt med plåttak längst upp. In mot gården finns ett tilltaget trädäck i söderläge. Tomten i övrigt är tämligen vildvuxen men rymmer stor potential, då den redan är i uppvuxen med ett par större träd och buskage. 

Alla bilder

Kök

Öppet kök med fin översikt runt omkring i huset, både mot hallen när gästerna kommer, in till vardagsrummet, och även ut via det stora fönsterpartiet och utgången till trädäcket. Köket är modernt inrett med golvuppvärmd klinkers på golv, svart köksinredning från Epoq med vit bänkskiva. Fullt utrustat med spishäll, ugn, spisfläkt, kyl/frys, diskmaskin och tvättmaskin.

Alla bilder

Vardagsrum

Här är det högt, riktigt hur högt är osäkert men högt är det. De inklädda träbalkarna i taket sätter stämningen i detta centralaste rum. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita. 

Alla bilder

Sovrum

Intill vardagsrummet ligger husets stora sovrum med plats för dubbelsäng och övriga sovrumsmöbler. Parkett på golv och vita väggar.

Alla bilder

Ovanvåning

Under husets takstolar ligger det två mysiga rum i öppen planlösning. Rummen nås via varsin trappa ifrån vardagsrummet.

Alla bilder

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med klinkers på golv. Utrustat med duschhörna, vägghängd wc, handfat och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Gästhus

Intill huvudbyggnaden finns ett enklare inrett gästhus. Här finns ett rum om c:a 12 m² och ett duschutrymme. Uppfräschning behövs.

Alla bilder

Garage

I garaget finns det plats för en bil eller utomordentligt förvaringsutrymme.

För parkering finns goda stensatta ytor på varje sida av huset.

Alla bilder

V/A

Fastigheten har kommunalt vatten och enskilt avlopp, septitank 3 m³.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 295 000 kr
Adress Sandby 1064
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 90 Kvm (Säljarens information)
Biarea 5 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1350 Kvm (Fastighetsregistret)
Avvikande uppgift om boarean från fastighetsregistret: 72 kvm.
Byggår 1909, renoverat 2020
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Puts
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump NIBE (Golvvärme)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp, septitank 3 m³.
Fönster 2-glas isolerfönster
Driftskostnad 21 000 kr/år varav:
El: 15 000 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Driftskostnader är preliminära då boendet inte har varit igång.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 007 000 kr
Summa pantbrev 70 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.