Lund - Kulturkvadranten

Stora Algatan 5

Visa på karta

Låg månadsavgift - Genomgående planlösning - Ljust & högt i tak

I hjärtat av Lund, ett pittoreskt område med kullerstensgator och färgglada fasader finner ni denna välplanerade tvåa. På Stora Algatan bor ni i ett av Lunds bäst bevarade medeltidsområde som härstammar från 900-talets slut. Atmosfären blir som att bo i en saga samtidigt som ni har alla moderna bekvämligheter runt hörnet. Från lägenheten är det promenadavstånd till välsorterad matbutik, restauranger, nationer, Universitetet, Botaniska trädgården och mycket mer! Ni finner lägenheten på andra våningen som har genomgående planlösning vilket ger er utsikt över föreningens innergård och Stora Algatan. Här är det högt i tak och ni får in fint ljusinsläpp genom de stora fönstrena. Lägenhetens 39,5 kvm är mycket väldisponerade och ger er en rymlig hall, helkaklat badrum och sovrum med platsbyggd förvaring. Vardagsrummet har generös yta och platsbyggd bokhylla. Köket har bra förvaringsyta och vit inredning. Fiber finns i huset. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 2 425 kr
Rum 2
Boarea 39.5 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1877
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Hall

Rymlig hall som knyter samman alla rum i lägenheten. Direkt när man kommer in i hallen lägger man märke till den generösa takhöjden och fina ljusflöde som strömmar genom lägenheten. Ni har plats att hänga av ytterplaggen till höger. Väggarna är vita och golvet är av vackra träplankor.

Alla bilder

Vardagsrum

Till vänster om hallen kommer ni in till vardagsrummet. Även här är det påtagligt hur ljus och rymlig bostaden är. Ni har gott om utrymme att möblera med soffgrupp och förvaringsmöbler. Längs med ena väggen har man platsbyggt en vacker bokhylla som ger er mycket förvaringsutrymme. Från vardagsrummet har ni utsikt över Stora Algatan. Väggarna är vita och golvet är ett trägolv.

Alla bilder

Sovrum

Mycket praktiskt sovrum med platsbyggd garderobsförvaring längs med den vänstra väggen. Garderoberna går från golv till tak och rymmer mycket förvaring. Ni får plats att möblera med större säng. Golvet är av trä och väggarna är vita.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum där väggarna är kaklade vita och golvet är av sandfärgat klinker. Här finns dusch, wc, kommod och spegel. Golvvärmen fungerar inte i dagsläget.

Alla bilder

Kök

Köket har trevligt läge med fönster ut mot den gemensamma innergården. Köksinredningen har ljusa spegelluckor som går snyggt ihop med lägenhetens arkitektur. Här finns bra med förvaringsutrymme och matplats intill fönstret. Köket är utrustat med kyl med frysbox, mikro, ugn, spishäll och fläkt. Väggarna är vita och golvet är av trä.

Alla bilder

Förening

Brf Esaias Tegner

Bostadsrättsföreningen registrerades 1982 och föreningen förvärvade fastigheten 1987. Fastigheten byggdes 1877 och värdeåret är 1986. Det finns 9 lägenheter och en lokal. Lägenhetsfördelning: 1 st 1 rok, 3 st 2 rok, 1 st 3 rok och 4 st 4 rok.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Från och med årsskiftet kommer förvaltningen skötas av Nabo.

I dagsläget finns det inte någon planerad avgiftshöjning.

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183 kr 2020) debiteras av köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473 kr 2020) debiteras köparen.

I föreningens försäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Föreningen vill att lägenheten ska användas för permanent bosättning.

Eftersom det är en liten förening önskas det att nya medlemmar engagerar sig i styrelsearbetet.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns det ett källarförråd till lägenheten.

Gemensam tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med 2 st tvättmaskiner och 2 st torktumlare.

Föreningen har en mysig innergård med grönska och möjligheter att sitta utomhus och njuta av omgivningen. Det finns ett cykelförråd och sopsortering.

TV & Internet

Fastigheten är försedd med fiber som är anslutet till det öppna stadsnätet. Varje boende väljer själv leverantör via portal och betalar sin abonnemangsavgift.

Planerat underhåll:

Renovering av port

Fräsning av avloppsstammar

Besiktning av el

Byte av tvättmaskin och torktumlare

Utfört underhåll:

2019:

Byte av fönster

Byte av fjärrvärmecentral

2018:

Nya lås till portarna

2013:

Utbyggnad av soprum

2012:

Ommålning och renovering av tak

2011:

Renovering av cykelställ

2008–2009:

Trapphusrenovering (Hjortgatan)

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan 2016 och 2035.

Ni finner mer information i föreningens årsredovisning.

Alla bilder

Område

Norr och nordost om Lunds domkyrka finner ni området kallat Kulturkvadranten. Det är ett av Lunds bäst bevarade medeltida kvartersområden där både området och gatunätet härstammar från 900-talets slut.

Områdets benämning kommer från efterkrigstidens stadsplanering från 1950-talet och framåt. Det var en tid då många större förändringar gjordes och man hade planer på omgestaltningar av stadskärnans kvarter. Här var stadsplanerarnas inriktning på att bevara området. I mitten av området finns bland annat friluftsmuseet Kulturen och flertalet universitetsinstitutioner vilket motiverade att det inte skulle göras större ingrepp som varken påverkade gatusträckningar eller byggnader.

Här bor ni i ett område där historia och det gamla möts med det nya moderna runt hörnet. Pittoreska kullerstensgator sträcker sig fram längs med färgglada fasader och stockrosor som blommar under sommaren. Ni upptäcker området bäst till fots vilket bidrar till ett lugn mitt i staden. Härifrån är det promenadavstånd till allt – välsorterad matbutik, bio, kultur, restauranger, nationer, butiker och mycket mer.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 2 425 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten
Adress Stora Algatan 5
Kommun Lund
Område Kulturkvadranten
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 39.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1877
Förening Brf Esaias Tegnér
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i källaren
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Öppen fiber (man väljer själv leverantör och betalar för sitt abonnemang)
Driftskostnad 3 000 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Driftkostnad är för el och anpassas efter förbrukning och val av leverantör.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 133 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning