Snart till salu


Malmö - Kroksbäck

Mobäcksgatan 38

Visa på karta

Välbyggd familjevilla - Totalt 260 m² - Fjärrvärme

Välbyggd familjevilla på ett mycket barnvänligt läge. Generöst tilltagen villa om totalt 260 m² fördelat på 2,5 plan plus källare. Det första som slår en är det trevliga ljusinsläppet tack vare de stora fönsterpartierna som är ett återkommande inslag. Nivåskillnader ger huset karaktär och de 5 sovrummen kan enkelt göras om till fler eller till ett större vardagsrum, bara fantasin sätter gränser. Stor trädgård med trädäck i västerläge och gott om lekytor eller plats för poolbygge. Huset ligger fint och lugnt beläget i området med närhet till både förskola, skola och kommunikationer. Ett hus för familjen. Välkomna på visning!

I korthet

Rum 8
Boarea 200 Kvm
Biarea 60 Kvm
Tomtarea 728 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Byte?

Säljaren byter gärna till ett mindre hus som fungerar bra för två personer att så småningom åldras i. Gärna i Furulund, Kävlinge centrum, Lödde, Bjärred eller kanske något annat. Lugnt läge prioriteras. Renoveringsbehov är inget hinder. Vi bestämmer en mellanskillnad så spelar marknadens tillfälliga nycker inte så stor roll. 

(Säljaren är flexibel med tillträde, och kan ordna tillfälligt boende om ut- och inflyttning måste ske vid olika tidpunkter.)

Alla bilder

Välkommen

Med insynsskyddad tomt om 728 m² ligger detta mycket välskötta hus beläget näst längst in på gatan. Här finns plats för den stora familjen då det i dagsläget finns hela 5 sovrum, med möjligheter till flera, och massor av ytterligare ytor såsom separat matsal och ett fantastiskt allrum som tar hela översta våningsplanet. Huset värms upp med fjärrvärme vilket i dagsläget är ett riktigt plus! Priset för fjärrvärme har till skillnad från el och gas legat kvar på de "gamla" låga nivåerna vilket ger fantastiska driftskostnader. Välkomna till Mobäcksgatan 38!

Alla bilder

Trädgård

Friköpt tomt om hela 728 m² ger goda utrymmen till hela familjen. Framsidan ger huset en fin inramning och vidare runt husets baksida sträcker sig en härlig gräsmatta som inbjuder till spring och lek. Den väl tilltagna ytan gör att en pool med lätthet kan rymmas om ni önskar. Hela denna del av trädgården är inhägnad via smakfulla staket vilket gör att både barn och husdjur kan leka fritt och säkert.

Alla bilder

Uteplats

Riktigt stort trädäck som lades 2014/15. Samtidigt gjordes taket som ger en helt skyddad del mellan huskropparna. I bästa västerläge där ni kan sitta och njuta av solen i stort sett hela dagen. Väldigt insynsskyddat tack var det höga staketet som omgärdas av gröna klätterväxter gör detta till en privat oas. 

Alla bilder

Entréhall

Välkommen in i en fantastiskt ljus och välkomnande entréhall. Direkt när man kliver in slås man av ljuset som strömmar in tack vare husets många och stora fönster. Sobert grått klinkergolv med golvvärme som är både funktionellt och praktiskt kom på plats 2019. Goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter erbjuds. Vidare genom hallen når man det möblerbara utrymmet med fönsterpartier från tak till golv. Husets hjärta, därifrån du når resten av huset. Altandörren leder ut till det fantastiska trädäcket och vidare ut i trädgården.

 

Alla bilder

Kök

En halv trappa upp möter man det härliga och ljusa kök som totalrenoverades 2012. Ett riktigt kvalitétskök från Ballingslöv i tidlös ek. Ovanför den mörka bänkskivan finns ett vitt kakel, vilket ger vackra kontraster. Köket är fullutrustat med samtliga vitvaror i rostfritt utförande och bestående av spishäll, ugn, mikro, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Golvvärme finns under det mörka klinkergolvet.

 

 

Alla bilder

Matplats

I köket, vid de stora fönsterpartierna, finns det gott om utrymme till matplats för 6–8 personer. Mycket trevlig inramning med det mörka klinkergolvet och de vita väggarna. Stort fönster mot framsidans trädgård ger både trevlig utsikt och bra med ljus vidare in i köket.

Alla bilder

Matsal

I anslutning till köket finner man matsalen med gott plats för det stora sällskapet. Här sitter ni och äter med utsikt ut genom de fantastiska fönsterpartierna. Rummet har sobert ljusa väggar och ett slittåligt parkettgolv. Ett socialt rum som är perfekt för fest. Rummet hade också lämpat sig ypperligt som vardagsrum och kan också avdelas till ytterligare sovrum om det behovet finns.

Alla bilder

Sovrum - Mellanplan

Ett rum i anslutning till matsalen som idag används som sovrum. Här finns alla möjligheter att slå ner väggen mellan rummet och matsalen för att kunna använda rummet som ett vardagsrum istället. Väggarna är sobert gröna och garderobsväggen erbjuder gott med förvaring. 

Alla bilder

Master Bedroom

Master bedroom är ett hörnrum som är generöst till ytan. Plats till både dubbelsängen och den inbyggda garderobsväggen längs med hela långsidan. Rummet har dova, rogivande, randiga tapeter och ett ljust trägolv. Stort fönsterparti med utsikt över trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3-5

I enplansdelen av huset finns, utöver Master bedroom, ytterligare tre stycken mycket funktionella rum som kan användas som sovrum eller arbetsrum. Alla rummen har sobert ljusa väggar och ljusa golv.

Alla bilder

Badrum

Perfekt placerat tillsammans med fyra av sovrummen ligger detta mycket generöst tilltagna badrum som helrenoverades av behöriga fackmän under 2018. Stora vita kakelplattor på väggarna matchas av ett levande grått klinkergolv. I duschutrymmet har golvets färgskala fått följa med vilket ger en elegant touch. Underliggande golvvärme och infällda spotlights i taket är några av detaljerna. I direkt anslutning till badrummet finns en passage med garderober vilket ger gott om förvaring utan att inkräkta på badrummets yta. Altandörr leder ut till trädäcket vilket ärperfekt om ni i framtiden kanske vill installera ett spabad eller bygga pool.

Alla bilder

Gästtoalett

I direkt anslutning till entrén finner ni en helkaklad gästtoalett som renoverades samtidigt som klinkergolvet i entréhallen byttes 2019.

Alla bilder

Tvättstuga

Fullutrustad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Vidare finns en praktisk vask och gott om förvaring i form av både högskåp och vägghängda skåp. Groventré direkt från carport/trädgård gör det perfekt dagarna då vädret inte är på topp. Den väl tilltagna ytan gör att vid en framtida renovering hade man kunnat få plats med ytterligare ett badrum här om behovet finns.

Alla bilder

Allrum

I allrummet på ovanvåningen går taket upp i nock, vilket gör rummet både luftigare och ljusare. Balkarna i taket gör rummet mer intressant eftersom man får ett arkitektoniskt blickfång. Längs båda kortsidorna finns fönster från golv till tak vilket ger en slående utsikt. Rummet avgränsas i mitten av en fantastisk öppen spis helt i tegel. En yta som räcker gott och väl till den stora soffgruppen. Man kan om man så önskar gör om detta utrymme till ett eller två sovrum till. 

Alla bilder

Öppen spis

Tänk att kunna tända upp en sprakande brasa i den öppna spisen när höstens mörker och kyla kryper närmare!

Alla bilder

Källare

En källarvåning på 60 m² med mycket välplanerade ytor som helrenoverats med nya fräscha väggar och tak plus ett genomgående snyggt grått klinkergolv. Här kan de två stora rummen med fördel användas som sovrum om så önskas. Bastu, duschrum och förråd finns också att tillgå i den formidabla källaren med god takhöjd.

Alla bilder

Renoveringar

Ett axplock av genomförda renoveringar:

2009: Nydragen el i hela huset och elcentralen är utbytt till ny med automatsäkringar. Arbetet är utfört av behörig elektriker.

2012: Byte av många fönster till treglas (Mockfjärd). Köket totalrenoverades med kök från Ballingslöv.

2013: Sovrum i nordväst (bara målning och tapetsering)

2014: Diverse utomhus, bl.a. plank och trädäck.

2015: Takomläggning, samt resterande utebyggen, plank och altan

2016: Heltäckningsmatta i trappor och källare ersatta med klinker.

2018: Stora badrummet totalrenoverat, fjärrvärmeväxlaren utbytt.

2019: Gästtoalett totalrenoverad plus klinker i hallen och markplanet. I tvättstugan blev golvbrunnen utbytt i samband med att nya avloppsrör drogs till lilla toan.

2021 Spolning och fräsning av avloppssystemet. Vissa rör i krypgrunden bytta mot plaströr.

Alla bilder

Övrigt

Ett hus med fantastiska attribut såsom öppen spis, bastu och klinkergolv. I hall, badrum och kök finns golvvärme under klinkern så det blir aldrig kallt att gå på.

Larm är installerat och följer med huset. När larmet slås på så stängs allt vatten till huset av via en vattenfelsbrytare, men det finns förbikoppling för vattenavstängningen som kan användas vid strömavbrott. Larmet och vattenavstängningen påverkar försäkringspremien.

Mekanisk frånluft med tre fläktar förutom köksfläkten, med tilluftsventiler i alla sovrum utom ett.

Öppen fiber är indraget till fastigheten vilket möjlighet till snabbt bredband m.m. Nätverksuttag finns i alla sovrum i markplanet och i båda rummen i källaren.

Taket är som gjort för solceller. Det lutar 45 grader mot syd-sydväst och inget som skymmer solen.

Carport med vidbyggt förråd samt uppställningsplats för ytterligare 2-3 bilar på uppfarten.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Kilbäck 11

Taxeringsinformation:
Byggnad, värde: 3 364 000 kr
Mark, värde: 1 817 000 kr
Summavärde: 5 181 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1970
Värdeår: 1970

Uttagna pantbrev:
2 000 000 kr fördelat på 17 st datapantbrev.

Alla bilder

Område

Kroksbäck är beläget mellan Bellevuevägen och Kroksbäcksparken, söder om Ärtholmsvägen. Området ligger på cykelavstånd från centrum. I närheten finns ett stort grönområde och idrottsmöjligheter. På gångavstånd finns Bellevuegårdens centrum med bibliotek, konditori och affärer. Närheten till Danmark och Hyllie station måste såklart nämnas. Likaså Emporia shoppingcenter, Malmö Arena, Malmö Stadion och Hylliebadet. Inom stadsdelen finns Kroksbäcksparken med de gröna kullarna. Ett stenkast bort är Djupadal med alla dess grönområden.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Adress Mobäcksgatan 38
Kommun Malmö
Område Kroksbäck
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 200 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 60 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 728 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1970
Grundläggning Gjuten betongplatta plus kryp- och källargrund
Stomme Lättbetong/Trä
Fasad Tegel
Tak Takpannor (omlagt 2015)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme (Ny fjärrvärmeväxlare 2018)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3- och 2-glas
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 54 762 kr/år varav:
Värme: 27 936 kr
El: 20 194 kr
Vatten/Avlopp: 4 442 kr
Renhållning: 2 190 kr
Fastighetsskatt om 9.287 kr/år samt försäkring tillkommer utöver driftskostnaden. Driftskostnaden är beräknad för augusti 2021 tom juli 2022. Förbrukning för helåret 2021: Fjärrmvärme 31 446 kWh, 706,0 m3. El 5 244 kWh.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 5 181 000 kr
Summa pantbrev 2 000 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.