Högst upp i huset - Inglasad balkong - Välplanerade kvadratmeter
Välkommen till denna välplanerade trea om 79 kvm, belägen högst upp i huset på våning 3 på Producentgatan 15. Lägenheten erbjuder ett rymligt kök, ett ljust vardagsrum, en inglasad balkong, två sovrum, ett badrum och en separat gästtoalett – allt utformat för bekvämt och praktiskt boende. Här bor du i ett lugnt område med närhet till både grönområden och goda kommunikationer, perfekt för familjen eller dig som söker ett hem med både utrymme och funktion.
Utgångspris | 1 795 000 kr |
Månadsavg. | 4 777 kr |
Rum | 3 |
Boarea | 79 Kvm |
Våning | 3 |
Hiss | Nej |
Balkong | Inglasad balkong |
Typ | Bostadsrätt |
Ägandeform | Bostadsrätt - Lägenhet |
Byggår | 1972 |
Hallen erbjuder bra utrymme och praktisk förvaring genom inbyggda skjutdörrsgarderober, som ger gott om plats för kläder och andra tillhörigheter. Direkt till höger finns en avhängningsplats, perfekt för ytterkläder. Golvet är belagt med ett ljust laminatgolv och väggarna är vita, vilket skapar en ljus och enkel entré.
Köket har en beige köksinredning med en bänkskiva i stenimitation och stänkskydd i stenfärgat kakel. Här finns utrustning i form av spis, fläkt, ugn och kyl/frys, vilket ger bra funktionalitet för vardagens matlagning.
Golvet är klätt i ett ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade. De två fönstren som vetter mot innergården i norr släpper in ett behagligt ljus i rummet.
I direkt anslutning till köket finns en praktisk matplats som rymmer 4-6 personer. Här finns även möjlighet att anpassa för extra förvaring eller en större kyl och frys, vilket gör matplatsen både funktionell och flexibel för olika behov.
I vardagsrummet ligger en fin originalparkett och väggarna är vitmålade, vilket ger en luftig och neutral bas. Rummet rymmer en större soffgrupp eller en mindre soffa tillsammans med ett kompletterande matbord. Fönstren vetter mot innergården och släpper in ett bra och naturligt ljusflöde, vilket skapar en trivsam atmosfär.
Sovrum 1 är rymligt och erbjuder plats för en dubbelsäng samt extra förvaring i form av en förvaringsmöbel. Rummet har en vacker originalparkett på golvet och väggarna är vitmålade, vilket ger en luftig och neutral känsla. Härifrån har du även direkt utgång till den inglasade balkongen, som ger extra ljusinsläpp och en trivsam plats att njuta av.
Sovrum 2 är ett funktionellt rum med plats för en dubbelsäng och möjlighet till extra förvaring. Här finns en inbyggd garderob som ger praktisk förvaring. Golvet är belagt med originalparkett och väggarna är vitmålade, vilket ger ett ljust och neutralt intryck.
Den inglasade balkongen vetter mot söder och erbjuder utsikt över Lindeborg och Hyllie. Här finns gott om plats för en större soffgrupp eller matplats, samt möjlighet för extra förvaring. Under årets varmare dagar fungerar balkongen som en naturlig förlängning av bostaden, där du kan njuta av både soliga stunder och den fina utsikten.
Badrummet är helkaklat med röd klinker på golvet och ljust kakel på väggarna, vilket ger en varm och fräsch känsla. Här finns WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och en duschhörna, vilket ger allt du behöver för ett funktionellt och praktiskt badrum.
Gästtoaletten är klädd i vitt klinker på golvet och vitt kakel som stänkskydd. Toaletten är utrustad med WC, handfat och ett spegelskåp, vilket gör rummet funktionellt och lätt att använda för både familj och gäster.
I en stad som ständigt växer och förändras, erbjuder Lindeborg ett lugnare, men lika levande alternativ för dem som söker en plats att bo och trivas på. Här blandas trivsam miljö med en växande modernitet, vilket skapar en atmosfär där både historia och nutid samexisterar på ett inbjudande sätt.
Här hittar man grönskande gator, trivsamma bostadsområden och byggnader som ger området en genuin karaktär. Detta är området för den som vill ha nära till allt Malmö har att erbjuda, men samtidigt värdesätter ett lugn och en balans mellan stadens puls och det mer avkopplande livet.
Närheten till köpcenter såsom Emporia och Mobilia lockar. Gångavstånd till evenemang på Malmö Arena bjuder in till en trivsam upplevelse. Även närheten till handelsområdet Svågertorp med IKEA i spetsen lockar. I anslutning till Lindeborgstorget finner du Ica Nära. I området finns tillgång till en vårdcentral samt i närområdet Folktandvården. Lindeborg har även en sporthall där det bedrivs ett flertal verksamheter. Detta i kombination med närheten till både Hylliebadet, förskola och skola bidrar till att många barnfamiljer trivs i området.
Pendlingsmöjligheterna är svårslagna från detta område. Med bil tar du dig snabbt ut på motorvägen, vilket leder till Bunkeflo i väst och Lund norrut. Pendlar du ofta till Danmark är detta det perfekta området för dig med närheten till både Hyllie station och Svågertorp. Med buss, tåg eller bil är det nära att ta sig in till stan eller ut på landet.
Bostadsrättsföreningen Henriksdal Nils Henriksson var kyrkovärd på 1800-talet vid S:t Mikaels kyrka, vilket är en av Malmös äldsta kyrkor. Nils Henriksson hade en central roll i den lokala kyrkliga gemenskapen under hans tid. Området fick namnet Henriksdal och det är också efter samma person som Henriksdalsvägen fick sitt namn. Tidigare hette Henriksdalsvägen Ko-mossavägen, vilket sannolikt refererar till en geografisk egenskap eller ett område där det fanns mycket kossor eller betesmark.
BRF HENRIKSDAL
HSB:s Bostadsrättsförening Henriksdal i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.
ALLMÄNT OM FÖRENINGEN:
HSB:s Bostadsrättsförening Henriksdal i Malmö stod klart 1972 och består av 412 lägenheter, fördelade på åtta huskroppar med tre respektive åtta våningar. Föreningen är en bilfri och barnvänlig boendemiljö med generösa grönområden, lekplatser samt närhet till skolor och förskolor.
Föreningens lägenheter fördelas på: 12st 1 rok, 152st 2 rok, 224st 3 rok, 24st 4 rok.
Fastigheterna är belägna på Sufflörgatan och Producentgatan, i nära anslutning till Lindeborg Centrum, där bland annat ICA, apotek, gym och restauranger finns. Området har utmärkta kommunikationer:
EKONOMI:
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Fastigheten är upplåten med tomträtt, där nuvarande avgäld gäller från 1 januari 2017 och nästa omreglering sker 1 januari 2027.
Försäkring
Föreningens fastighetsförsäkring inkluderar bostadsrättsförsäkring för samtliga lägenheter. Medlemmar behöver endast teckna hemförsäkring.
Försäkringen är tecknad hos Länsförsäkringar.
EL IMD
Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning för att hålla nere kostnader. El debiteras via månadsavgiften.
AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2025-01-01 höjde föreningen avgiften med 5%.
PARKERING:
Föreningen erbjuder flera parkeringsalternativ för boende. Intresseanmälan och köhantering sker via fastighetskontoret.
Garageplats: 356 kr/månad (källare, varm)
Garageplats 304 kr/månad (ute, kall)
MC-garage: 165 kr/månad
Parkeringsplats utomhus: 123 kr/månad
Cykelbox i källaren: 57 kr/månad - ingen depositionsavgift avseende nycklar.
Cykelställplats inne - 0 kr/mån - depositionsavgift 250.- kr per nyckel.
Cykelställsplats ute - 12 kr/mån - 500 kr /nyckel i depositionsavgift (Höjning vart 5:e år)
Varje lägenhet får hyra max två bilplatser (kombination av garage- och p-plats eller två p-platser). Endast en garageplats per lägenhet är tillåten.
266st garageplatser & 188 parkeringsplatser finns.
TV OCH INTERNET:
Föreningen tillhandahåller kabel-TV och bredband via kollektivt avtal, vilket ingår i månadsavgiften.
TV: Basutbud från SydAntenn & Tele AB. En digitalbox ingår per hushåll. Extra digitalbox bekostas av medlemmen. Ni hittar kanalplanen som pdf på föreningens hemsida.
Bredband: 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof.
RENOVERINGAR:
2022 - Relining av bottenstammarna i samtliga fastigheter. Pågående
2021 - Byte av dörrar till tvättstugorna, installation av digitalt tvättbokningssystem samt kameraövervakning i källargaraget.
2020 - Byte av hissarna i samtliga 8-våningshus.
2019 - Installation av laddplatser för laddbara bilar i garage och på parkeringsplatser.
2018 - Installation av solceller på låghusen.
2016 - OVK-besiktning, rensning av ventilationskanaler, spolning av avloppsstammar, förbättring av gångbanorna på bägge gårdarna samt installation av gemensam el.
2015 - Rensning av ventilationskanaler och spolning av samtliga avloppsstammar.
2014 - Installation av anläggning för sortering av matavfall samt färdigställande av gårdsrenovering.
2012 - Ommålning av garaget samt byte av värmepumpar.
2011 - Byggnation av garage ovan mark.
2004 - Nytt tak på låghusen.
2003 - Utbyggnad av balkonger samt översyn av fasaderna.
2000 - Nytt tak på höghusen.
PLANERADE RENOVERINGAR
GEMENSAMMA FACILITETER:
TVÄTTSTUGOR (bokas på bokningstavla)
SOPHANTERING
Föreningen använder sopsugssystem med separata sopnedkast på varje gård.
PINGISRUM - Sufflörgatan 13–17
FRITIDSKOMMITTÉNS LOKAL
I källaren på Sufflörgatan 19–23 finns en mindre lokal för uthyrning.
GÅRDEN
Föreningen har gemensamma och välskötta gårdar med utemöbler, grillmöjligheter samt lekplats. Du svarar själv för rengöring efter grillning.
CYKLAR
Cyklar får endast ställas i cykelställen eller i cykelförråd. Kontakta Fastighetskontoret för möjlighet att hyra extra cykelplats. Kölista finns
ATT BO I FÖRENINGEN:
UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Föreningens stadgar reglerar vilka underhållsåtgärder som föreningen respektive lägenhetsinnehavaren ansvarar för. Bostadsrättsinnehavare får ändra om sin lägenhet i stor utsträckning. Avsevärda förändringar måste dock godkännas av styrelsen innan de genomförs. Installationer ska utföras fackmannamässigt och enligt försäkringsbolagens anvisningar. Mer information finns i ”Regler vid renoveringsarbeten i lägenhet”.
Spika, borra och skruva i betongväggar är endast tillåtet vardagar efter kl 8.00 och före kl 20.00. Lördagar efter kl 9.00 och före kl 16.00. Sön- och helgdagar ej tillåtet
ANDRAHANDSUTHYRNING
Styrelsens godkännande krävs vid andrahandsuthyrning av bostadsrätt. Styrelsen följer vad som står i bostadsrättslagen gällande andrahandsuthyrning. Kopia på andrahandskontrakt ska lämnas till Fastighetskontoret. I förekommande fall ska man styrka skäl för uthyrning. Föreningen tar ut en avgift motsvarande 1/10 prisbasbelopp per år vid andrahandsuthyrning (§12 i Stadgarna).
TILLSYN
När kontrakt har upprättats med en köpare ska vicevärden kontaktas för överenskommelse om tidpunkt för tillsyn av lägenheten. Vicevärden lämnar informationen vidare till styrelsen.
FÖRRÅD
Varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd, som ska förses med eget lås.
VENTILATION
Fastigheten har mekanisk ventilation, vilket innebär att ventiler bör hållas öppna för att säkerställa ett bra inomhusklimat. Vädra även ut lägenheten ibland med något fönster öppet. Endast kolfilterfläkt eller spiskåpa utan motor är tillåtna. Vid frågor, kontakta fastighetskontoret.
MEDLEMSKAP
För medlemskap i föreningen krävs att köparen är medlem i HSB Malmö innan beslut om medlemskap kan fattas.
Styrelsen prövar medlemskap utifrån lag och stadgar. Juridiska personer beviljas inte medlemskap. Beslut fattas inom en månad från ansökan.
KONTAKT MED FÖRENINGEN
Styrelsens gemensamma mailadress är: brf.henriksdal@gmail.com
FASTIGHETSKONTOR
Fastighetskontoret har gemensam förvaltning för HSB Brf Henriksdal, Lindeborg och Sofieholm.
Adress: Orkestergatan 1, 215 85 Malmö
Telefon: 040-13 32 80
Mailadress: hsb.lindeborg@gmail.com
Kontoret på Orkestergatan är öppet varje helgfri vardag mellan 10.00 - 11.00. Kontoret har telefontid mellan 09.00 - 10.00.
ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.
BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.
MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.
ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.
Utgångspris | 1 795 000 kr |
Månadsavg. | 4 777 kr |
Ingår i avgift | I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni (exkl. samtalskostnad) och bostadsrättstillägg. Föreningen har ett gemensamt elavtal o |
Adress | Producentgatan 15 |
Kommun | Malmö |
Område | Lindeborg |
Typ | Bostadsrätt |
Ägandeform | Bostadsrätt - Lägenhet |
Rum | 3 |
Boarea | 79 Kvm (Föreningens information) |
Våning | 3 |
Hiss | Nej |
Balkong | Inglasad balkong |
Byggår | 1972 |
Förening | HSB:s Brf Henriksdal |
Bostadsrättens nettoskuldsättning | 22 860 kr |
Andel i föreningen | 0.2649 |
Pantsatt | Ja |
Förråd | Källare |
Byggnadssätt | |
Ventilation | FTX |
Uppvärmning | Fjärrvärme |
TV/Internet | Bahnhof |
Driftskostnad |
7 300 kr/år
varav: El: 4 800 kr Försäkring: 2 500 kr Beräknat på 2 person(er) |
Energiprestanda | 100 kWh/kvm/år |