Lund - Klostergården

Vårvädersvägen 6 B

Visa på karta

Hörnlägenhet - Tre balkonger - Grönskande utsikt

Högt upp i huset på våning 5 av 8 finner ni denna välplanerade 2a med hörnläge. Placeringen i huset ger lägenheten tre härliga balkongen där ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Härifrån kan ni blicka ut över grannskapet och grönskande omgivningar så långt ögat kan nå. Lägenhetens 62,8 kvm är fördelade över hall, helkaklat badrum, stort kök, rymligt vardagsrum samt ett sovrum med klädkammare i anslutning. Som medlem i brf Vårvinden nr 1 finns det möjlighet att hyra festlokal, gym och bastu. Klostergården är ett grönskande och trivsamt område med bra busskommunikationer och mataffär. Tågstationen som stod klar 2023 gör att centrum bara är 3 minuter bort. Ni har nära in till citylivet och Lunds centrum en kort promenad bort och även Stadsparken, Källbybadet och Arenan. I området finns även Höje å med härliga promenadstigar. Varmt välkommen på visningen!

I korthet

Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavg. 4 309 kr
Rum 2
Boarea 62.8 Kvm
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Balkong Tre balkonger varav en inglasad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Direkt:
Mobil: 076-513 39 90

Ansvarig mäklare: Philip Dönnes
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

Direkt när ni kommer in i hallen möts ni av trevligt ljusinsläpp som strömmar in genom fönstren i köket. I hallen finns det utrymme att hänga av ytterplagg och ställa undan skorna. Golvet är klätt med ett mörkt golv som kompletteras fint med de vitmålade väggarna. Härifrån leds ni vidare till badrum, kök och vardagsrum.

Alla bilder

Kök

Köket får in härligt ljusflöde genom fönsterpartierna ut mot balkongen som skapar trivsam atmosfär. Köksinredningen brer ut sig längs med ena väggen och ger gott om plats för både förvaring och arbetsytor. Luckor och lådfronter har lackerats i grått, bänkskivan är av laminat och väggen ovanför är klädd med vitt kakel. Utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl/frys. Väggarna är vita och golvet är klätt med plastmatta med mönster av grå klinker. Framför fönstret har ni utrymme för matplats.

Alla bilder

Balkong 1

Den första av tre balkonger är belägen i anslutning till köket och skapar unik möjlighet att både följa solen och forma flera härliga utemiljöer med allt från utemöblemang till odlingar och blomsterkrukor. Balkongen är belägen i sydostläge och på golvet ligger nylagda golvplattor (2024).

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum som både har plats för soffgrupp och bokhyllor/förvaringsmöbler. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma mörka golv som i hallen. Härifrån har ni utgång till den andra balkongen.

Alla bilder

Balkong 2

Den andra balkongen är härligt inglasad och kan nyttjas under stora delar av året. Härifrån kan ni beskåda årstidernas skiftningar bland träden i omgivningen. Även denna balkongen är likt balkong 1 belägen i sydost.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är placerat på hörnan och har ett rofyllt läge där ni får in den gröna omgivningen i rummet. Här finns gott om yta för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är vitmålade och golvet är även här klätt i det mörka golvet.

Alla bilder

Klädkammare

 I anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare som även skulle kunna användas som kontor.

Alla bilder

Balkong 3

Den tredje balkongen är placerad i anslutning till sovrummet, utmed gaveln. Balkongen har generös yta till utemöblemang och odling för den som önskar. Här kan ni njuta av många härliga soltimmar i det underbara sydvästläget och har utsikt ut mot grönskan.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum där väggarna är klädda med vitt kakel och golvet med grå klinker. Utrustningen består av dusch med glaspartier, handfat med kommod, spegelskåp och WC.

Wc:n är från 2023 och badrummet är ca 5–6 år gammalt.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsförening Vårvinden nr 1 bildades 1981 och föreningen köpte fastigheten år 1983. Föreningen består av 125 lägenheter, varav en gästlägenhet. Åttavåningshuset är byggt 1968 och ligger på Klostergården i sydvästra Lund. 

HSB har hand om både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

I området finns ett centrum med bl.a. mataffär, restaurang, apotek och bibliotek. En ny pågatågsstation, Klostergårdens station, väntas stå färdig 2023, för tågtrafiken mellan Lund och Malmö.

I närheten finns också Sparbanken Skåne Arena för sport- och kulturevenemang ihop byggt med Lunds ishall, Stadsparken och Högevallsbadet (inomhusbad). Söder om föreningen hittar man utomhusbadet Källbybadet som har öppet under sommarhalvåret, och Höjeådalens naturreservat med ett rikt växt- och djurliv som bjuder på många fina promenad- och cykelutflykter.

Sjuans buss går utanför huset och når Lunds centrum på 12 minuter.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har tre gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren och utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och en elektrisk mangel. I en av tvättstugorna finns även en grovtvättmaskin.

I föreningen finns två cykelrum och barnvagnsrum.

Det finns även ett gym och bastu som kan nyttjas av medlemmarna, ett obligatoriskt tillägg om 75 kr/månad tillkommer då på avgiften.

I föreningen finns en gästlägenhet med fyra bäddar som kan hyras till en kostnad om 200 kr/dygn och en depositionsavgift om 500 kr samt en gemensamhetslokal som kan nyttjas till en kostnad om 300 kr/dygn samt en depositionsavgift om 500 kr.

Föreningen har en Kulturgrupp tillsammans med brf Vårregnet. Här erbjuds medlemmarna följa med på olika aktiviteter, ungefär två per halvår och ofta en musikal eller opera på Malmö Opera. Förutom de föreställningarna ordnas utflykter till t ex konstutställningar, som det kan vara svårt att nå om man inte har bil. Ibland erbjuds något som inte kräver buss utan kan försiggå i vår festlokal, t.ex vin- eller chokladprovning.

Månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV (basutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 13 kr/månad för fasta nätavgifter. Föreningen har gemensamt elavtal och hushållen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Avgiften höjdes 1/1 2024 med 5%, inga ytterligare höjningar är planerade. 

Tv och internet
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 (basutbud) och bredband via Telenor (hastighet 100/100).

Parkering
I föreningen finns 80 parkeringsplatser i en inhägnad del varav 10 har laddstolpar och 46 parkeringsplatser på öppen yta. Parkeringsplats i den inhägnade delen kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad respektive 230 kr/månad för plats med laddstolpe. Kostnad för elförbrukning tillkommer. På den öppna parkeringen har du ingen egen plats garanterad, men tillstånd att parkera här fås mot en kostnad om 50 kr/månad. Till den inhägnade delen tillämpas kösystem.

Renoveringar och underhåll
2013 spolades stammarna i samtliga lägenheter.
2014 installerades gemensam elmätare.
2015 byttes ventiler ut i vissa källarförråd samt gym, ny teknisk utrustning i värmecentral installerades och 4 nya fläktar installerades i fläkthus samt fläktrum.
2016 relinades avloppsstammarna i badrummen i lägenheterna med beteckning Q. 24 ventiler på vattenstammarna i källaren byttes ut, fönstren byttes, nytt brand- och utrymningssystem samt nödbelysningssystem installerades.
2017 byttes glaspartier i gillestugan och armaturer i trappuppgångarna.
2018 utfördes översyn av skyddsrum och två avloppspumpar samt fjärrvärmeväxlaren byttes.
2019 tilläggsisolerades vindsbjälklaget mellan översta våningen och yttertak samt ett separat omklädningsrum byggdes vid bastun.
2020 installerades ett antal laddstolpar på den inhägnade delen av parkeringen och en laddstolpe på gästparkeringen samt utfördes besiktning av fasad och balkonger.
2020/2021 utfördes relining.
2021 utfördes målning och enkla reparationer av balkongerna på den västra fasaden.
2022 utfördes underhåll av fasader på västra fasaden och tvättning av fasad norra samt södra gaveln. Samma år utfördes även fönsterbyte på norra gaveln och takunderhåll för planerad solcellsinstallation.
2023 installerades nya tvättmaskiner och torktumlare i den gemensamma tvättstugan. Tvättning av fasad på husets östra sida har genomförts och fasaden på södra sidan har förbättrats samt balkonger har renoverats. Samma år kaklades även toaletten i den gemensamma bastun och uthyrningslägenhetens badrum renoverades. 

Planerade renoveringar och underhåll

Renovering av tak.

Installation utav solceller på taket.

Alla dessa större renoveringar är lagda på is på grund av ränteläget.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan för 60 år framåt.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift tas ut om 1 432,50kr som betalas av säljaren. Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om 573kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

Övrigt
Föreningen tillåter delat ägande. Personen som ska bo i lägenheten måste äga minst 10 %.

Ni finner mer information i årsredovisningen och på föreningens hemsida: www.varvinden1.se

 

Alla bilder

Område

Klostergården är en stadsdel i södra Lund. Området började bebyggas under början av 60-talet och har sedan dess utökats. Flera av gatorna har fått sina namn efter olika väderstreck och väderfenomen där bland annat Sunnanväg och Blidvädersvägen är två av gatorna många känner igen. Klostergården är ett grönt och trivsamt område där det både är nära till naturen och Lunds centrum.

Ut mot Höje å har ni en av Lunds främsta naturupplevelser med slingrande stigar, böljande betesmarker och fågelrika dammar. Lunds Arena, Källbybadet samt Klostergårdens IP finns i området för olika aktiviteter.

Skolor, förskolor och mötesplats
I området finns det bland annat Klostergårdsskolan (åk F-6), Internationella engelska skolan (åk 4–9), Lingua Montessoriskola (åk F-6) och Lunds Montessorigrundskola (åk F-9).

Här finns bland annat Källbyängars förskola, Montessoriförskolan Mammolina och Montessoriförskolan Lekloftet.

Mötesplats Klostergården är ett ställde där det finns både fritidsgård och biliotek. Det finns även en träffpunkt för seniorer.

Fritidsgården riktar sig för barn i åk 6 och till unga vuxna. Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande.

Kommunikationer
Till Klostergården går stadsbuss 1 och 6 med täta avgångar. I området finns det annars bra gång- och cykelvägar. Det tar ca 10 minuter att cykla till Lunds centrum.

I dagsläget har Lunds kommun tre tågstationer – Lund C, Stångby och Gunnesbo. En ny tågstation är planerad att byggas vid Klostergården och där ambitionen är att tågstation för Pågatåg ska vara klar år 2023.

Närservice
I Klostergården finns det välsorterade matbutiker och även smålivs i lägenhetsområdena. Här finns restauranger, apotek och flera lokala verksamheter. Närmsta vårdcentral ligger i S:t Lars området.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavg. 4 309 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV, El
Adress Vårvädersvägen 6 B
Kommun Lund
Område Klostergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 62.8 Kvm (Föreningens information)
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Balkong Tre balkonger varav en inglasad
Byggår 1968
Förening Brf Vårvinden nr 1
Bostadsrättens nettoskuldsättning 231 010 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.7631
Pantsatt Ja
Förråd 1 st förråd i källaren
Byggnadssätt
Ventilation FTX (Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Telenor
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 114 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning