Malmö - Toarp - Oxie

Svedalavägen 144

Visa på karta

Potential - Garage - Uterum

Ett charmigt hus från 1900-talets början som byggts om och till under åren och idag har vuxit till 139 kvm boyta, fördelade på ett större entréplan och en mindre ovanvåning. Här finns potential att finna sina egna lösningar - helt enkelt formge sitt eget boende utefter sin egna förutsättningar, tycke och smak. I dagsläget finns här tre sovrum, fina sociala ytor i tre olika sällskapsrum, ett trivsamt kök, helkaklat badrum och inglasat uterum i anslutning till stor terrass. Trädgården ligger till större delen skyddat bakom och ovanför huset med fina lekytor och gott om plats för odling. Uppfart med plats för flera bilar och ett fristående garage. Beläget i lugn bymiljö, granne med gröna fält men ändå med bekväm närhet till alla vardaglig service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Rum 5
Boarea 139 Kvm
Biarea 19 Kvm
Tomtarea 823 Kvm
Övrig area 42 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Svedalavägen 144 - lantligt läge med stor potential

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök med inredning björk och gott om skåpsutrymme. Fullt utrustat med kyl och frys i side-by-sidemodell, diskmaskin, spishäll med tillhörande spisfläkt i rostfri kåpa, inbyggd ugn samt kombinerad ugn/mikrovågsugn. Bänkskiva i trä med kakel i terrakottanyans ovanför som stänkskydd. Matplatsen rymmer 2-4 personer och dörrar finns både till anslutande allrum och vardagsrum där matsalsmöblemang för de större sällskapen enkelt ryms. Härifrån leder även en spiraltrappa upp till ovanvåningen. Klinkergolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Allrum

I anslutning till köket ligger ett luftigt allrum som kan passa utmärkt som allt från matrum till tv-rum. Fönster i två väderstreck, ljusa väggar, klinkergolv med vattenburen golvvärme och en luft-luftvärmepump som både bidrar till lägre energikostnader och kan sprida värme eller kyla, allt efter behov och önskemål. Härifrån nås uterummet, badrummet och ett av sovrummen.

Alla bilder

Uterum

Stort uterum med skjutbara glaspartier och transparent tak som släpper igenom dagsljuset. Gott om plats för både matbord och loungehörna - här sitter man gärna när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur. Klinkergolv och utgång till en stor terrass i sydost med både utekök och pergola som skuggar när solen skiner allt för het - ett vardagsrum i det gröna där många grillkvällar i sällskap av vänner och familj väntar.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum med fönster både mot husets framsida och terrassen på gaveln. Här finns dörr direkt in till köket, laminatgolv och ljusa väggar

Alla bilder

Sovrum 1

Husets första sovrum med fönster mot framsidan, ljust laminatgolv och målade väggar. I den lilla hallen innan finns ingång till en praktisk klädkammare och en dörr ger direktaccess till köket.

Alla bilder

Sovrum 2

Några trappsteg upp fån allrummet ligger sovrum nummer två. Ljust laminatgolv, fönster mot trädgården, sluttande pulpettak, ljusa väggar och flera garderober längs ena kortsidan.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med både dusch och ett stort hörnbadkar - uppskattat av alla, men inte minst av barnfamiljen. Duschplatsen avskärmas av skjutbara och frostade väggar och i taket finns spotlights. Klinkergolv, wcc och handfat.

Alla bilder

Tvättstuga

Från badrummet leder en passage vidare till tvättstugan med egen dörr ut till trädgården på husets framsida. Här finns tvättmaskin, två torktumlare och vask. Ljusa väggar, klinkergolv och skåpsinredning som rymmer allt smått och gott som behövs i en tvättstuga.

Alla bilder

Entré

Huvudentrén leder in en liten hall med plats för avhängning och passage vidare in till köket genom det första sovrummet. Då det även finns en groventré via tvättstugan kan den passa bra att använda till vardags medan detta nyttjas som en entré för sovrummet.

Alla bilder

Allrum - Övre plan

Ovanför trappan öppnar ett luftigt allrum upp. Synliga takbjälkar, öppet upp till nock och ett fönster mot gaveln (ej utbytt). Ljust laminatgolv och passage in till sovrummet på övre plan.

Alla bilder

Sovrum 3

Fint sovrum på ovanvåningen med charmigt snedtak, öppet upp till nock och synliga takbjälkar. Laminatgolv, behagligt ljusa väggar och gavelfönster som ljusinsläpp.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården ligger till större delen skyddat bakom och ovanför huset vilket innebär att man solen skiner här i stort sett hela dagen lång. Stor gräsyta inbjuder till barnlek och spring och en friggebod kan nyttjas från allt för förvaring, extra arbetsrum eller gäststuga.

Alla bilder

Övrigt

Uppfart med plats att parkera bilen och fristående garagebyggnad.

I taxeringsinformationen är boarean 89 kvm och biarean 15 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean är angiven till 139 kvm, biarean utgör 19 kvm och övrigt area är 42 kvm.

Alla bilder

Område

Lugnt, tyst och rofyllt läge i det lilla mysiga Toarp - en by med lite mer än 200 invånare som numer är sammanvuxen med det större Oxie. Här är man granne med fin natur, hästhagar och bondgårdar. Närhet till alla vardaglig service och kommunikationer. Att cykla till Oxie tågstation tar ca. tio minuter, busshållplats med buss 140 till Svedala ligger bara några få minuter från huset och med en 5 minuters cykeltur kommer man till den busshållplats där buss 32 går in till centrala Malmö. Här är även kort avstånd till mataffär, restauranger och barnomsorg.

Oxie ligger beläget ca. 10 km från Malmö stad, vilket gör det nära till centrum men ändå en känsla av landet. Bebyggelsen består mestadels av radhus och villor, men det finns även en del bostadsrätter. Här finns både förskolor, grundskolor och dagis på gångavstånd, vilket bidrar till ett barnvänligt område.
Med anslutningen till E65:an gör det att de boende enkelt kan ta sig till centrala Malmö såväl som till Ystad och Öresundsbron. Förträffligt läge för pendlade och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik, som gör att man enkelt kan ta sig fram och tillbaka till Malmö central med både buss och tåg på ca. 20 min.
Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation.
Golfbanor, natursköna reaktionsområden, ridhus, badhus, idrottsplats, gym, lekplatser, hundrastplats är bara ett axplock av vad som finns i området. Det finns även mataffärer, apotek, bageri, bibliotek, post, bank, barnavårdscentral, vårdcentral, tandvård och matställen - det finns tillgång till allt man kan tänka sig!

Käglinge naturområde:

Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk  naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Ambitionen med de naturvårdande åtgärderna i Käglingeområdet har varit att skapa ett rikt och varierat naturområde som ska vara tillgängligt och intressant för såväl särskilt naturintresserade som skolklasser och söndagsflanörer.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 995 000 kr
Adress Svedalavägen 144
Kommun Malmö
Område Toarp - Oxie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 139 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 19 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 823 Kvm (Fastighetsregistret)
Övrig area 42 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Byggår 1909
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Fasadskivor
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump samt luft/luft värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster Utbytta 2-glas och 3-glas
TV/Internet Fiber via Telenor
Driftskostnad 43 350 kr/år varav:
El: 30 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 800 kr
Renhållning: 2 050 kr
Försäkring: 6 500 kr
Driftkostnaderna är uppskattade då huset för närvarande står tomt. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 032 000 kr
Summa pantbrev 1 358 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!