Snart till salu


Malmö - Nobeltorget

Vitemöllegatan 11c

Visa på karta

Inglasad balkong i västerläge - Välpanerad genomgående tvårummare - Modernt stilfullt kök

Snart har du chansen att förvärva denna välplanerade trerumslägenhet om 63 kvm, belägen på en lugn sidogata nära Nobeltorget. Lägenheten erbjuder ett stilrent kök utrustat med diskmaskin och tvättmaskin, rymligt och lättmöblerat vardagsrum, sovrum med gott om förvaring samt ett modernt, helkaklat badrum från 2020. Här bor du i en grönskande miljö på en citynära adress med behagligt gångavstånd till Nobeltorget, Möllevångstorget och Folkets park. Området är trendigt med ett stort utbud av restauranger, caféer, shopping och goda kommunikationer. Som medlem i föreningen har du även tillgång till föreningens bastu. Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 4 661 kr
Rum 3
Boarea 63 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1954
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till denna moderna stilrena lägenhet - Vitemöllegatan 11c! Lägenheten är välplanerad med en mysig inglasad balkong i väst, perfekt för fina eftermiddagar och kvällar!

Alla bilder

Balkong

Mysig inglasad balkong mot den grönskande mysiga innergården. Balkongen nås från vardagsrummet och är belägen i underbart västerläge. Här får plats med soffgrupp, detta ger dig underbara mysiga eftermiddagar och kvällar som du kan njuta av. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt där stort matbord samt soffgrupp får plats. Vita väggar och vackert ljust laminatgolv i träimitation som är genomgående genom lägenheten. Direkt access ut till balkongen.

Alla bilder

Kök

Köket är är smakfullt utvalt med vita luckor, vit bänkskiva med vitt kakel ovanför. Köket är renoverat cirka år 2020 med vitvaror så som dubbel kyl/frys, diskmaskin, fläkt och ugn från samma årtal. Köket är även utrustat med tvättmaskin och induktionshäll. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från 2020 med grått golv och vita väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod och dusch.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med spotlights i taket, vita väggar som matchas med svart fondvägg samt stilrent golv i laminat. Stort fönster som släpper in behagligt ljus, garderobsutrymme och plats för stor säng.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum med vita väggar och snyggt ljust laminatgolv med spotlights i taket samt garderobsutrymme. Här får man plats med både säng och arbetsplats. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med ljust laminatgolv som mynner ut i resten av lägenheten, vita väggar med trevlig tapet som fondvägg. 

Alla bilder

Förening

Brf Enskifteshagen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen som bildades 1953, består av 84 lägenheter. Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsvgäld löper t o m 2024-07-01 och i dagsläget finns inga planer på att köpa loss tomten. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseagift på 1433 kr samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT:
Föreningen höjde avgiften senast 1 januari 2024 med 5%. 
I avgiften ingår basutbud kabel-tv, värme, vatten och för bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 100kr/mån. Bostadsrättstillägg ingår ej och medlemmen måste teckna eget via sin egen hemförsäkring.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bl a:
2001 - Utbyggnad och inglasning av balkonger
2007 - Takrenovering
2009 - Byte av vattenstammar samt spolning av avloppsstammar, fasadrenovering, fönsterbyte till 3-glas och byte av balkongdörrarna
2010 - Elstammarna byttes till 3-fas och ny elcentral, ledningar samt jordfelsbrytare i samtliga lägenheter
2014-15 - Ommålning av samtliga trapphus
2021 - Byte av kulvert mellan husen, byte stamventiler
2022-2023 - Bygge av miljöhus

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Relining av avloppssystemet är pågående från och med oktober 2023 och förväntas vara klart i maj 2024.

Styrelsen planerar även för:
Byte av tagg- och passersystem,
Byte av elmätare,
Asfaltsomläggning av bilparkeringen
Målning av källarlokaler och trapphus
Renovering av radiatorstammar / värmeledningar

TV & INTERNET
Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband finns genom Bahnhof med en hastighet på 1000/1000Mbit - en avgift för detta på 100:-/mån läggs på månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 7 garageplatser samt 19 parkeringsplatser, separat kösystem tillämpas. Kön till en garageplats är lång, föreningen har i dagsläget svårt att säga hur lång tid man behöver vänta för att få en plats.  En garageplats kostar i dagsläget 400:-/mån och en parkeringsplats 250:-/mån.

GEMENSAMT
I källaren finns det 2 tvättstugor med 4 tvättmaskiner i varje samt två torktumlare och tillhörande torkrum. Cykel/barnvagnsförråd finns i källaren, ett i varje hus, och cykelställ finns på gården. I källaren finns ett lägenhetsförråd till varje lägenhet. Det finns även en gemensamhetslokal att tillgå - kostnad 150:-/tillfälle samt en deposition på 500:- som återfås vid återlämning av nycklar - och en nyrenoverad bastu som medlemmarna kan nyttja. Kostnad för att använda bastun är 40:-/gång, bastun bokas via bokningstavla och avgiften läggs på månadsavgiften.

MEDLEMSKAP
Juridisk person accepteras ej. Delat ägande mellan förälder och barn är godkänt.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfenskifteshagen.wordpress.com/

Alla bilder

Område

Nobeltorget som område är beläget i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Precis i närheten finns Nobeltorgets busshållsplats där buss 5 stannar och tar dig in till centralen på 10 min, universitetet på ca 12 min och även vidare ut till Västra Hamnen. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Ett stenkast bort ligger både Ica och Coop, precis i närheten ligger parken Enskifteshagen där även hundrastgård finns.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 4 661 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Obligatoriskt tillägg tillkommer på 100kr/månad för bredband.
Adress Vitemöllegatan 11c
Kommun Malmö
Område Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 63 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1954
Förening HSB:s Brf Enskifteshagen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 157 265 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2 496 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.2377
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Energiprestanda 201 kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.