Vellinge - Hököpinge - Bruksparken

Bruksparken 1

Visa på karta

Egen parkeringsplats - Välplanerad lägenhet med praktisk sovalkov - Helkaklat badrum

Välplanerad och genomtänkt enrumslägenhet med luftigt öppen planlösning och praktisk sovalkov. Fint kök som ligger öppet mot vardagsrummet och helkaklat badrum. Populära och natursköna Bruksparken i Vellinge kommun erbjuder en unik boendemiljö som andas lugn och ro. De vackra och pampiga tegelhusen ligger glest och omges av en fantastisk parkmiljö med lummig grönska, härliga slösande stora grönytor med uteplatser och en vacker anlagd damm med brygga. Här bor man lugnt och ostört i vacker miljö men har samtidigt bekväm närhet till all vardaglig service, till havet med underbara sandstränder och med utmärkta kommunikationer till Malmö/Lund/Köpenhamn. Med bil tar det ca 10 min till Hyllie och Öresundsbron. Varm välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 850 000 kr
Månadsavg. 2 680 kr
Rum 1
Boarea 35 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1993
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Bruksparken 1 - på 2:a våningen hittar vi denna pärla där man bara kan flytta rakt in!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med genomtänkt planering där alla funktioner har sin givna plats - matbordet passar perfekt i anslutning till köket, fina ytor ger gott om plats för soffgruppen och praktiskt avgränsad i vinkel finns en rymlig sovalkov. Ett stort fönsterparti med fri utsikt flankeras av två mindre fönster som släpper in dagsljuset och bidrar ytterligare till charmen. Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet med inredning i vinkel som rymmer allt som behövs i vardagen. Skåp i vitt med bänkskiva i laminat och kakel i sobert grått ovanför som stänkskydd. Kyl/frys, diskmaskin i rostfritt utförande, spishäll med tillhörande spisfläkt, inbyggd ugn samt mikrovågsugn.

Alla bilder

Sovalkov

Sovalkoven är generöst tilltagen och avskärmas med en vägg mot kök och matplats. Dagens öppna planlösning ger ett boende med rymd och luft, men den som önskar mer avskildhet skulle även kunna sätt upp ytterligare en vägg för att på så sätt få ett litet eget sovrum. Här ryms enkelt en dubbelsäng och ett litet fönster släpper in solen.

Alla bilder

Badrum

Fräscht helkaklat badrum i vitt och grått med ljust klinkergolv. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i frostat glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Wc, handfat, badrumsskåp med spegel samt ett väggfast högskåp som rymmer allt smått och gott som behövs i ett badrum.

Alla bilder

Hall

Ytterdörren med cirkelformat fönster välkomnar in i entréhall med praktiskt klinkergolv, plats för avhängning av ytterkläderna och flera inbyggda garderober som ger bra förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö med omnejd som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn och dess grannbyar. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder i Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt område, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande muntliga uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1993 och består av 1 flerbostadshus med 22 st bostadsrättslägenheter samt 1 hyreslägenhet. Brf Bruksparken 1 är en äkta förening som registrerades år 2000. Tomten ägs av föreningen, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Bruksparkens samfällighet som förvaltar grönytor, vägar och belysning i området. Förvaltning Syd sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Vatten, värme samt en parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Avgiften höjdes med 3% 2023 och 4% till 2024. Innan dess har ingen höjning skett sedan 2014. Enligt styrelsen finns i dagsläget ingen ytterligare beslutad höjning.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-2021 Omläggning av del av tak
-2022 Spolades avloppen och en del av taket lades om.
-2024 En annan bit av taket har lagts om, en tvättmaskin har bytts.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Fasadimpregnering på trapphustornet planeras ske under året.

BREDBAND OCH KABEL TV: Fiber finns indraget i fastigheten och Telia levererar basutbud på TV-kanaler samt bredband med en hastighet på 10/10Mbit. Obligatoriskt avgift på 230:-/månad tillkommer för detta. Tillval tecknas direkt hos Telia.

PARKERING/GARAGE: En parkeringsplats hör till lägenheten. Det finns även tre gästparkeringar där varje lägenhet tilldelas ett parkeringsbevis som kan läggas i vindrutan för besökande. Man har sedan dessutom fem extra parkeringsplatser som kan hyras för 250 kronor per månad. Dessa hyrs endast ut hela kalendermånader

GEMENSAMT:
För att hålla nere på kostnaderna utförs städning i trappen och allmänutrymmen av föreningens medlemmar veckovis efter rullande schema. Två gånger per år, vid vårens respektive höstens storstädningar tas städfirma in. Man sköter även gemensamt gräsklippning som utförs veckovis av föreningens medlemmar efter ett rullande schema under sommarhalvåret. Detta innebär att varje bostadsrättsinnehavare ansvarar för att klippa gräsmattan 1–2 gånger per år.

En gemensamt vår- och en höststädning hålls som man gärna ser att alla medlemmar deltar i.

Ett gemensamt miljörum med källsortering och cykelförråd finns.

Se föreningens hemsida för mer detaljerad information.
https://www.brfbruksparken1.se/

 

Alla bilder

Område

Bruksparken erbjuder en unik boendemiljö som andas lugn och ro. De vackra och ståtliga tegelhusen, byggda 1993 i gedigen bruksstil, ligger glest och omges av en fantastisk parkmiljö med lummig grönska, härliga slösande stora grönytor med uteplatser och en vacker anlagd damm med brygga. Här bor man lugnt och ostört i vacker miljö men har samtidigt bekväm närhet till all samhällsservice, till havet och till underbara sandstränder samt utmärkta kommunikationer till Malmö/Lund/Köpenhamn.

I Hököpinge finns bland annat Bruksparkens förskola, nybyggd skola F-9 och och en godisfabrik. Precis intill ligger Gessie där bland annat den charmiga gårdsbutiken till Ekebo gård finns.

I närbelägna Vellinge finns affärer för att sköta de alla dagliga sysslorna som mataffärer, apotek, systembolag, konditori, frisör, gym, bensinmack, simhall, folktandvården och vårdcentral mm.

Kommunikationer: Buss nr 150 går till Vellinge och Malmö, buss nr 300 med Hållplats Vellinge Ängar går till Hylie och Falsterbo. Busshållsplatsen ligger bara ca. 5 min promenad från Bruksparken. Till Hyllie och Öresundsbron tar det ca 10 minuter med bil och bara ca 15 min till Malmö och Trelleborg.

Orten Hököpinge består av lugna villakvarter samt bostadsrätter i och runt Bruksparken. Genom området flyter en bäck och omgivningen domineras av ett böljande åkerlandskap med frodig växtlighet där kustlinjen ligger knappt fyra kilometer bort.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 850 000 kr
Månadsavg. 2 680 kr
Ingår i avgift Inkl. vatten, värme samt en parkeringsplats
Adress Bruksparken 1
Kommun Vellinge
Område Hököpinge - Bruksparken
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 35 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Byggår 1993
Förening BRF Bruksparken 1
Bostadsrättens nettoskuldsättning 206 222 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0,020559
Pantsatt Ja
Förråd Ett förråd finns för var lägenhet
Byggnadssätt
Ventilation FTX
Uppvärmning Naturgas
Fönster 3-glas
Driftskostnad 6 874 kr/år varav:
El: 6 458 kr
Försäkring: 416 kr
Värme och vatten ingår i månadsavgiften. Nuvarande ägare hade senaste året en förbrukning av 1786 kWh el. Angiven försäkringskostnad avser bostadsrättstillägget då nuvarande ägare har sin hemförsäkring via facket.
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!