Burlöv - Kronetorps Park

Kronetorps allé 29

Visa på karta

Hörnlägenhet - Uteplats i söder - Öppen planlösning - Rymligt badrum med tvättmaskin

Passa på att bli ägare till en modern bostad där du som köpare slipper ta hand om stora åtgärder som exempelvis ett byte av kök eller en omfattande badrumsrenovering. Att måla om väggar - om man önskar det - brukar de flesta kunna hantera själv eller med hjälp av nära och kära. Här finns ett kök med öppen lösning mot vardagsrummet som gör det verkligt flexibelt när man även vill duka upp för ett större sällskap. Vardagsrum med perfekt tv-vägg framför soffan och utgång till uteplats mot söder. Bostaden har flera fönster som når ändå ner till golvnivå, vilket ger extra fina ljusflöden. Badrummet är helkaklat och och mycket rymligt. Tvättmaskin finns i badrummet, vilket gör att du slipper boka tid i gemensam tvättstuga. Sovrum med utsikt mot grönska och även med minimal trafikstörning. Tillträde diskuteras, men sannolikt i slutet av sommaren.

I korthet

Utgångspris 1 350 000 kr
Månadsavg. 4 098 kr
Rum 2
Boarea 50 Kvm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Fastighet

Modern fastighet på lugnt läge. Grönskande innergård och omgivningar!

Alla bilder

Kök

Köksinredning från JKE Design och maskiner från Whirlpool (allt från byggåret). Köket upplevs som mycket ljust med två fönsterpartier som når ända ner till golvnivå och vita släta köksluckor med rostfri look på maskinerna. Golvet består av klassisk fin ekparkett. Matplatsen funkar perfekt till vardags, men det fina med den öppna lösningen mot vardagsrummet är att man också har möjlighet att duka upp långbord för släkt och vänner. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet fyller sin funktion utmärkt med plats för både soffa och TV. Utöver plats för soffa finns en hörna för favoritfåtöljen där du helst njuter ensam av en bok eller kanske bra musik. 

Alla bilder

Uteplats

Uteplatsen var ägarinnans favoritplats. Mycket sol, mycket grönska och en del spontana samtal med förbipasserande grannar. 

Alla bilder

Sovrum

Ett sovrum med två fönsterpartier som når ända ner till golvet. Gott om plats för förvaring bakom alla skjutdörrar. Ekparkett även här, precis som i övriga delar av bostaden. Tapetserade väggar. 

Alla bilder

Badrum

Stort och rymligt badrum med klinkers och helkaklade väggar. Duschhörna med raka klarglas-duschväggar. Tvättmaskinen är av kombi-variant så den kan också torktumla. Ovanför tvättmaskinen ligger en arbetsbänk och sidan om finns plats för förvaring. Toalett, handfat och och inredning från IFÖ. Elektrisk handdukstork från PAX. 

Alla bilder

Hall

Entréhallen har både öppen plats för avhängning av ytterplagg samt en garderob. Väggarna är vita och på golvet återfinns samma ekparkett som i resten av lägenheten. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna bostad!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Område

Kronetorp Park ligger intill en trivsam gårds- och parkmiljö. Här bor du i ett nybyggt område med lite lantligt läge men har ändå alla bekvämligheter inom behörigt avstånd. 

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till Malmö och Lund. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Busshållplatser finns på Lundavägen i höjd med infarten till Kronetorps park och från tågstationen i Arlöv kan du välja att åka med Pågatågen eller Öresundståget. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det cykelavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Till Burlöv Center och Burlövsbadet är det gångavstånd. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten bebyggdes 2018 och idag består Brf Allén 2 i Kronetorp av två flerbostadshus på adresserna Kronetorps allé 25 och 29 med totalt 28 st bostadsrättslägenheter. Föreningen är en äkta förening som registrerades 2016. Tomten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och är ny förvaltare sedan januari 2024. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen/säljaren.
Föreningen är med 30% medlem i samfällighetsföreningen Allé 1 som förvaltar innergården.

AVGIFT:
Avgiften höjdes med 20% från och med den 1 juli 2024, en höjning skedde 1/1-2024 av fast-el kostnaden med 20 kr/ månad till totalt 120:-/mån samt ett införande av en miljöavgift på 100 kr/månad.
Energieffektiva byggnader med lokalt producerad värme och kyla. Golvvärme ger en jämn och mycket behaglig uppvärmning och under sommaren tillförs svalkande kyla i lägenheterna. Värme och vatten ingår i månadsavgiften. Förbrukningskostnaderna för varmvatten ingår ej i månadsavgiften.
Varje lägenhet har en el-egen mätare. Solpaneler och solceller låter husen använda solens strålar för uppvärmning och utvinning av el. Hushållsel ingår ej i månadsavgiften.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Under 2023 gjordes femårsbesiktning av fastigheterna och brister som upptäcktes där åtgärdas under 2024. Man har i januari 2024 bytt ekonomisk förvaltare till SBC och planerar tillsammans med dem att upprätta en underhållsplan för föreningen under hösten.

BREDBAND OCH KABEL TV:
Fastigheten är fiberansluten för Internet, TV och telefoni. Abonnemang ingår ej i månadsavgiften utan
TV- och Internet tecknas separat via Telia.

PARKERING/GARAGE:
Markparkering alternativt garageplats finns i kvarteret på Kronetorps allé 23 via Aimo park.
Se: https://www.aimopark.se/stader/arlov/kronetorps-alle-23-garage/
Fri parkering finns vid förskolan Boken. Förbjudet att parkera längs gatorna runt om byggnaderna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I huset finns hiss från markplan. Barnvagns- och rullstolsförråd finns i källaren.
Till varje lägenhet hör ett förråd som finns på vinden i hus A - Kronetorps allé 27.
I kvarteret finns en anläggning med underjordiska behållare för källsortering av ca åtta fraktioner.
Gemensam innergård med gräsmatta, bänkar, bord, sandlåda och gungor.

Föreningen har en hemsida via SBC med adressen: https://hemsida.sbc.se/brf-allen-2-i-kronetorp

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 350 000 kr
Månadsavg. 4 098 kr
Ingår i avgift Inkl. värme, vatten, fast el-avgift, miljö-avgift
Adress Kronetorps allé 29
Kommun Burlöv
Område Kronetorps Park
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 50 Kvm (Föreningens information)
Förening BRF Allén 2 i Kronetorp
Bostadsrättens nettoskuldsättning 710 809 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.54758
Pantsatt Ja

Boka en kostnadsfri värdering här!