Lund - Klostergården

Vårvädersvägen 4M

Visa på karta

Högt belägen 3:a med fri vy från den stora balkongen

Välkommen upp till våning fem till denna fina och genomtänkta bostad. Här vi möts vi av en hänförande utsikt mot väster. Bostaden har en interiör i ljusa toner och gigantiska fönsterpartier i vardagsrummet varifrån ljuset flödar. Från köket som har god plats för sammankomster når vi den sköna balkongen där vi under stora delar av året kan vistas. Det stora vardagsrummet och de rofyllda sovrummen gör att man trivs i denna bostad. Här bor man i populärt område med goda kommunikationer och närhet till matbutiker och service. Man når samtidigt city på några minuter med cykel. Klostergårdens station har nyligen öppnat - Pågatåget tar man direkt härifrån. Stationen ligger mer eller mindre runt hörnet. Det också nära in till citylivet och Lunds centrum. Stadsparken, Källbybadet och Arenan ligger i området. man finner även populära Höje å med härliga promenadstigar. Bra och stark förening med gästrum att hyra för medlemmar. Vi ses på visning!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 4 000 kr
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm
Våning 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1966
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
  • Söndag 28 juli 14:00 - 14:30
Visa alla

Välkommen

Ta hissen upp från markplan till en mycket fin funkislägenhet ritad av Sten Samuelsson på 1960-talet. Det första intrycket är de jättestora fönster som går längs hela ytterväggen i vardagsrummet. Jag tror arkitekten inspirerats av Bauhausskolans idéer när han ritade Klostergården? När man vandrar runt så finner man snart balkongen - man ser långt bort i fjärran. Västerläget gör att man kan njuta här hela dagen och kvällen.

Magnifikt vardagsrum, två stora sovrum och ett riktigt bra kök med matplats samt balkong gör att det känns mycket välplanerat. Badrummet är både stort och i mycket fint skick - badrummet utgör också tvättstuga. Andra finesser är en stor klädkammare. I vissa lägenheter är den inredd som ett dressing-room med hyllor speglar och bord.

I entrén finns portar på bägge sidor av huset vilket är praktiskt.

Alla bilder

Stämning

Här ser vi balkongen med utsikt. Vilket skådespeleri! Balkongen är uppdelad i två sektioner - till höger ligger den ett trappsteg högre vilket gör det till en favorithörna att vistas på, man kommer ju upp ett snäpp vilket gör att man ser ut över nejden även när man ligger ner på en vilstol.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett härligt rum med de stora fönstren och ekparkett. Det ger ett mycket lätt och luftigt intryck eftersom fönstrens ramar är tunna. Detta har gjorts möjligt med den slanka runda pelare som bär upp vägg och tak.

Alla bilder

Balkong

Balkongen i dagsljus. Här tillbringar man så mycket tid man kan. Golvet är nylagt 2021.

Alla bilder

Stora sovrummet

Stora sovrummet ligger innanför vardagsrummet och är ett stort kvadratiskt rum med lummig utsikt mot den parkliknande gården. Stor garderob med skjutdörrar ingår.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett bra sovrum som ligger innanför balkongen. Här får man plats med en stor säng och skrivbord.

Alla bilder

Kök och matplats

Köket är ljust och välhållet. Stor matplats framför fönster mot balkongen. En altandörr ger dig direkt access till balkongen och ytterligare en matplats. Vitvaror: Nyare kyl/frys, diskmaskin i rostfritt. äldre spis med dubbelugn. Klassiskt schackrutemönstrat golv.

Alla bilder

Entréhall

Stor L-formad hall som förbinder lägenhetens alla rum. Praktiskt rum med ljus från både vardagsrum, kök och sovrum 2. I hallen finns även en mycket stor klädkammare. Bra inredning med hyllsystem.

Alla bilder

Badrum

Ett stort och sobert badrum med nyinstallerad regndusch. Badkar, wc, tvättställ, handdukstork och skåp,kakel och klinker, granit med vitt och grönt kakel på ena väggen som accent. Ny inredning från 2021. Tvättmaskin i nisch.

Alla bilder

Kvällsbilder

Som avslutning på beskrivningen av bostaden visas ytterligare några bilder från balkongen i kvällskrud.

Alla bilder

Förening

I avgiften ingår vatten, bredband, kabel-TV, IP-telefoni (exkl. samtalskostnad) och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 600 kr/mån tillkommer för värme. Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning.
Indirekt nettoskuldsättning:
102 254 kr

Fakta – HSB:s Brf Vårregnet i Lund
Äkta förening:
Föreningen äger marken
Antal lägenheter: 326
Antal lokaler: 29
Allmänt om föreningen:
HSB:s Brf Vårregnet i Lund köpte fastigheten 1965. Föreningens lokaler upplåtes med hyresrätt. Till föreningen hör adresserna Vårvädersvägen 4 och Sunnanväg 18.
Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften om 500 kr/person och återbetalas vid utträde. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se
Varje gård har en tvättstuga (Vårvädersvägen 4 I respektive Sunnanväg 18 K). Det finns 3 tvättstugor med 2 maskiner i varje, plus en tvättstuga med en stor grovtvättmaskin avseddför bl.a. mattor på varje gård.
I föreningen finns även ett barnvagnsrum, cykelrum, en föreningslokal, ett gym samt två gästrum utrustade med fyra sängplatser vardera.
En kulturgrupp finns inom föreningen. Den arrangerar, i samarbete med grannföreningen Vårvinden, teaterresor, utflykter och andra aktiviteter.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
http://varregnet.se/
Parkering:
I föreningen finns ca 118 garageplatser varav 6 st har laddstolpe. Plats utan el kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad och för en elbilsplats tillkommer ca 270-300kr/månad + förbrukning. I föreningen finns även ca 169 parkeringsplatser varav 10 st har laddstolpe. Plats utan el kan hyras till en kostnad om ca 180 kr/månad och för en elplats tillkommer ca 270 kr/månad + förbrukning . Det finns 8 MC-platser i garaget som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Utöver detta finns ca 18 gästparkeringar. Kösystem tillämpas.
Överlåtelseavgift och pantsättning:
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 433 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant.Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.
Hus
Byggår: 1964
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss finns från markplan
Ventilation: Mekanisk, typ FTX
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband 500/500 via Tele2.


Renoveringar
1997-1998 utfördes renovering av hissar.
2000 spolades vatten- och avloppsstammarna (helt och delvis). Samma år genomfördes fönsterbyte etappvis.
2001-2005 genomfördes en totalrenovering av balkongerna.
2002 installerades gemensam el i fastigheten.
2003-2004 utfördes ett dräneringsarbete i fastigheten.
2004 spolades alla stammar helt eller delvis. Samma år byggdes även ett cykelförråd, källsorteringsrum och garaget totalrenoverades.
2005 målades samtliga balkonger och föreningen byggde ett nytt gym.
2007-2008 totalrenoverades värmesystemet.
2008-2009 byttes ventilationen och köksfläktar.
2009 spolades alla stammar helt eller delvis. Samma år genomfördes fönsterbyte etappvis.
2010 isolerades taket och branddörrar installerades på entréplan.
2013 lades taket om i höghuset.
2014 målades trapphuset i höghuset.
2014-2015 förnyades utrustningen i tvättstugorna.
2016 genomfördes en ventilationsrengöring.
2017 plåtades maskinrummet för hissarna in och även höghustaket sågs över.
2018 byttes tolv hissar, radonmätningar utfördes med godkänt resultat, lekplatserna besiktigades med godkänt resultat, soprummen fräschades upp, föreningslokalen försågs med nyttluftaggregat och fasaden på Vårvädersvägen 4P lagades.
2019 byttes fem hissar. Samma år installerade föreningen även 6 st laddstolpar på parkeringsplatserna i garaget och plåten på taken på låghusen byttes.
2020 installerades nytt passersystem med tagg.
2020/2021 relinades avloppstammarna.
2021 installerades 10 st laddstolpar för el- och hybridbilar på garagets tak.
2022 installerades nya värmeväxlare samt energisnål armatur med LED-lampor utomhus och i källargångar.
2023 uppgraderades föreningens bredband.
2023 påbörjades ett omfattande arbete gällande balkongrenovering utav samtliga balkonger. Detta arbete kommer sträcka sig över många år. Föreningen planerar även att installera nya elavläsare.

I dagsläget är inga beslut tagna om att höja avgifterna.


All information gällande föreningen har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Alla bilder

Område

Området beskrivs ofta som ett av miljonprogrammets mest lyckade exempel, men planerades och påbörjades innan miljonprogrammet. Hjärnan bakom Klostergården stavas Sten Samuelsson, professor i arkitektur vid Lunds tekniska högskola 1964–1983. Han är en av de främsta företrädarna för svensk modernistisk efterkrigsarkitektur. Klostergårdens centrum planerades och byggdes utifrån 1960-talet stadsplaneringsideal med bilen i fokus. Idag upplevs centrumet slutet och stängt och har inget tydligt avtryck i omgivningen.

Förslaget för utvecklingen av fastigheten Nordanvinden 3 bygger på principen bevara och utveckla utifrån de kvalitéer som finns på platsen. Den befintliga centrumbebyggelsen är tillsammans med kyrkan och torget de delar med störst kulturhistoriskt värde och ska bevaras. I den östra delen av fastigheten föreslås två nya volymer som i typologi och storlek anknyter till övrig bostadsbebyggelse i Klostergården. Volymerna utgörs av två lamellhus på 6 våningar plus en terrassvåning, utformade som hus-i-park med förgårdsmark och växtlighet närmast fasad.

Utvecklingen bidrar till ytterligare liv till platsen vilket främjar att tryggheten stärks i området. Likt resten av Klostergården medför det parknära läget ytterligare boendekvalitet till de nya bostäderna.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 4 000 kr
Ingår i avgift Vatten, bredband, kabel-TV, IP-telefoni (exkl. samtalskostnad) och bostadsrättstillägg.
Adress Vårvädersvägen 4M
Kommun Lund
Område Klostergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1966
Förening HSB:s Brf Vårregnet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 102 kr
Kommentar nettoskuldsättning Enligt föreningen 2 349kr/kvm
Andel i föreningen 0.2951
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
Driftskostnad 6 000 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 129 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 28 juli 14:00 - 14:30