Malmö - Husie - Virentofta

Ellenborgsvägen 105

Visa på karta

Riktigt fint och topp renoverat hus med vacker grönskande tomt

Tillfälle för er som vill njuta av totalrenoverat men med bibehållen känsla. Här har man gjort det mesta, ja det är sällan man träffar på ett sådant boende. Huset bjuder på hela 169 m² golvyta som bara väntar på att användas. Härlig planlösning med ljusa rymliga rum och en rejäl källare som givetvis är dränerad. På köpet får man en underbar tomt om hela 1.074 m², härligt uppväxt och lummigt och i söderläge. På framsidan har man uppfart till bilen samt ett stort garage. Ett fantastiskt boende på ett riktigt fint läge. Här är det lätt att trivas.

I korthet

Utgångspris 4 495 000 kr
Rum 5
Boarea 109 Kvm
Biarea 60 Kvm
Tomtarea 1074 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1946
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till detta fantastiska boende! Här  bjuds det på en sagolik trädgård samt ett hus som är genomgånget långt utöver det vanliga. I början på 2000 talet så har man bytt varm/kallvattenstammar, avloppssystem, fönster, tak, fasad inklusive tilläggsisolering, ny el, dränerat runt huset. I början på 2024 tog man även solceller i bruk, Här finns även ett relativt nytt garage om 39.5m². Utöver detta så är kök, badrum renoverade senare och årtal finns separat där dessa beskrivs.

Alla bilder

Kök

Fint IKEA kök från 2007. Här har man gott om förvaring samt goda arbetsytor. Kyl/frys från 2019, diskmaskin 2023. ugn 2022, övriga från 2007.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med ytor som passar både soffgrupp med tv - möblemang. och det stora matsalsmöblemanget i andra änden av rummet. Ljust och fint samt med utgång till den magiska trädgården.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0731-52 54 34 eller paul.eriksson@bulowlind.se

Alla bilder

Gästtoalett

På entréplan finns det en gästtoalett med gott om plats, snyggt och propert renoverat precis som övriga utrymmen. Perfekt med toalett på alla plan (i källare samt på övre plan finns där badrum).

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall som på ett trevligt sätt öppnar upp emot övriga bostaden.

Alla bilder

Sovrum

På entréplan har vi ett fint sovrum och på övre plan har vi två, utöver dessa så har vi ett stort rum i källaren så här bör även den större familjen få plats.

Alla bilder

Sovrum - Källare

Ett fantastiskt rum med härliga ytor. Kanske det perfekta tonårsrummet...

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrum från 2008 med generösa ytor samt vattenburen golvvärme. Här finns både badkar och dusch, lite lyxigt faktiskt...

Alla bilder

Badrum - Källare

Badrum i källaren är från 2014, modernt och snyggt och även här med vattenburen golvvärme.

Alla bilder

Källare

Här är så fint, man märker att säljarna har vårdat detta hus. Generösa och användbara ytor såsom rum, tvättstuga förråd och matkällare. Perfekt...

Alla bilder

Tvättstuga

Här lades klinker och kakel 2014. Generöst med plats och bra arbetsyta. Miele tvättmaskin och torktumlare från 2015.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är ju så vacker, ja helt magisk. Södervänd så här är sol mest hela dagen, men det finns även lummiga skuggpartier för den som söker svalka. 1.074 m² räcker väl till solbad, barnens lek och stoj men även härliga grillkvällar i goda vänners lag.

Alla bilder

Övrigt

Huset är perfekt placerat på tomten vilket gör att man har gott om plats på både fram och baksida.

Alla bilder

Område

Välkommen till Husie, den gröna stadsdelen! Här bor man med bra gångväg till flera förskolor i närområdet samt skolor där där man bara behöver korsa en lugn gata för att nå den närmsta. Man bor nära den grönskande Videdalsparken där det finns temalekplats, fotbollsplaner och tennisbanor. Promenadavstånd till butik och pizzeria. Ca 15 minuters promenad bort finns Bulltoftas rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fantastisk natur. Bra kommunikationmöjligheter både med cykel, buss och bil. Öresundsbron nås via någon av ringvägarna på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 14 minuter bort med bil.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 815 000 kr
Mark, totalt värde: 1 264 000 kr ().
Summavärde: 3 079 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1946
Värdeår: 1946

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 495 000 kr
Adress Ellenborgsvägen 105
Kommun Malmö
Område Husie - Virentofta
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 109 Kvm (Säljarens information)
Biarea 60 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1074 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1946
Grundläggning Källargrund
Stomme Trä
Fasad Trä (Ny fasad samt tilläggsisoler 2003)
Tak Betongpannor (från ca år 2000)
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning CTC Luft/vatten värmepump (2016)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (från ca år 2001)
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 36 435 kr/år varav:
El: 26 348 kr
Vatten/Avlopp: 10 087 kr
Solceller togs i bruk i början på 2024 så årsförbrukning el bör vara lägre än redovisad. Kostnad för renhållning är med i kostnad V/A. Kostnad för försäkring samt fastighetsavgift är ej medräknad i driftskostnaden.
Energiprestanda 75 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 079 000 kr
Summa pantbrev 1 024 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.