Malmö - Östra Sorgenfri

Branteviksgatan 16a

Visa på karta

Inglasad balkong i söder - Helkaklat badrum - Bra läge

Nu ges möjlighet att förvärva denna trevliga tvårumslägenhet högst upp i huset. Här kan du koppla av på den stora inglasade balkongen i söderläge och njuta av solen hela dagen. Lägenheten är välplanerad med charmiga originalgolv, goda förvaringsmöjligheter i hallen, rymligt sovrum, trivsamt vardagsrum och ett helkaklat badrum. Du bor centralt med gångavstånd till Möllan, Folkets park och city, vilket ger dig tillgång till allt som staden har att erbjuda. Detta är en perfekt bostad för dig som vill ha ett bekvämt och centralt boende i stabil HSB förening. Säljaren prioriterar en snabb affär. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 723 kr
Rum 2
Boarea 54 Kvm
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1956
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

7 dagar
  • Måndag 29 juli 18:30 - 19:00
Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Branteviksgatan 16a - Ditt nästa trivsamma hem!

Alla bilder

Balkong

Stor inglasad balkong i söderläge. Här kan du sitta och njuta av solen med härlig utsikt. Det får plats med soffgrupp alternativt bord med stolar. Terrakottafärgat klinker på golvet. 

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med originalparkett på golvet och vita väggar. Du når balkongen direkt från vardagsrummet. Här får det plats med soffgrupp samt matplats om så önskas. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Köksluckorna är träfärgade, grå bänkskiva som följs med beige kakel ovanför. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn och spishäll. Fläkten är defekt. Micro ingår ej. Här får du plats med matbord.  

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vitt golv och gröna väggar med vit detalj. Badrummet är utrustat med handfat, wc, badrumsskåp och dusch med duschväggar. Badrummet är gjort 1999 av föreningen. 

Alla bilder

Sovrum

Sovrum med härlig fri utsikt, originalstavparkett, vita väggar med beige/vit fondvägg. Här får du plats med stor säng samt kontorsplats/garderob efter behov.

Alla bilder

Hall

Inbjudande hall med vacker originalstavparkett med goda förvaringsmöjligheter i from av två garderober. 

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Gunnebo har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Gunnebo bildades 1956 i samband med byggnationen och består av 188 lägenheter och 2 lokaler. Till föreningen hör Branteviksgatan 8,10,12,14 och 16. Marken är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal löper till 2025-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024) debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningen gjorde en avgiftshöjning med 3% 2024. Styrelsen anser att avgifterna ska höjas med små procentsatser regelbundet för att undvika kraftiga höjningar enskilda år. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.  Medlemmen får teckna eget el-avtal och egen hemförsäkring, det är viktigt att även lägga till bostadsrättstillägg i försäkringen. 

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

2024: Utbyte av passagesytem och tvättbokning i hela föreningen (Beräknas vara klart 10/7 2024)
2022: Byte till energieffektiv belysning i trapphus och tvättstugor
2019: Omfogning av fasader samt byte av defekta fönsterbalkar.
2018: Installation av nytt elektroniskt bokningssystem för tvättstugorna.
2015: Relining av alla avloppsstammar.
2014: Renovering av tvättstugor
2012: Nytt tak på alla fastigheterna.
2007: Föreningens låssystem byttes och porttelefoner installerades.
2006: Tvättstugorna kaklades om och nya maskiner installerades.
2006: Ny klinker i samtliga trappor med barnvagnsrum.
2004: Målning av trapphus, källargångar och samtliga barnvagnsrum.
2000: Installation av passagesystem med tagg till entréer och källare.
1999: Varm och kallvattenstammar byttes och föreningen renoverade alla badrum.
1999: Balkongerna byggdes ut och glasades in.
1996: Fasaden fogades delvis om.
1992: Fönsterbågar byttes.

Planering pågår kring underhåll och investeringar i infrastruktur för el. Ett planeringsarbete har påbörjats och detta väntas mynna ut i förslag för åtgärder under den kommande femårsperioden.

TV & INTERNET
Kabel-tv via Com Hem ingår i avgiften. Bredband 100/1000 Mbit/s finns genom Ownit. 

PARKERING
Föreningen har 43 parkeringsplatser för uthyrning. En plats kostar 250 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

TVÄTT
I källaren finns tre tvättstugor utrustade med totalt fyra tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp,ett torkrum och ett mangelrum.

GEMENSAMT
Föreningen har en fin och grönskande innergård med tillgång till gemensamma utemöbler. I anslutning till fastigheten ligger även ett stort grönområde. I föreningen finns ett motionsrum/gym (kostad 800kr/år) och en festlokal (kan hyras för 800kr/gång) med tillgång till pentry som kan hyras av medlemmar. Det finns även tillgång till cykelrum och barnvagnsrum. 

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Juridisk person accepteras ej som medlem.
Vänligen se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/gunnebo/

Alla bilder

Område

Östra Sorgenfri är ett område i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Precis runt hörnan ligger Ica och närmsta busshållsplats som tar dig till Malmö central på lite drygt 10 min. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 723 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Branteviksgatan 16a
Kommun Malmö
Område Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 54 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1956
Förening HSB:s Brf Gunnebo
Bostadsrättens nettoskuldsättning 50 374 kr
Kommentar nettoskuldsättning 933 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.4693
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 7 454 kr/år varav:
El: 6 120 kr
Försäkring: 1 334 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 111kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 29 juli 18:30 - 19:00