Malmö - Klagshamn

Badvägen 14

Visa på karta

Sjöutsikt - Inglasad söderbalkong - Garage

Väldisponerat kvalitetsboende med gavelläge och underbar sjöutsikt över Klagshamns kalkbrott! Ljus och luftig lägenhet med fönster i hela fyra väderstreck, stor inglasad balkong i söderläge, fantastiskt vardagsrum med burspråk, tre bra sovrum, både badrum och gästtoalett samt en stor och praktisk tvättstuga till vardagsbestyren. Planlösningen är mycket lyckad och lägenheten har alla de kvalitéer man eftersträvar i ett boende såsom öppen, luftig och flexibel planlösning med möjlighet att röra sig i olika riktningar. Hiss från markplan som även går ner till garaget i källaren! Klagshamn är känt för sitt läge - 10 minuters cykelavstånd till stranden, ett stenkast från naturreservat och strandängarna samt ett hundratal meter till kalkbrottets nybyggda badplats med hopptorn och ändå granne med Malmö, Tygelsjö och Bunkeflo. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 9 137 kr
Rum 4
Boarea 113 Kvm
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2007
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Badvägen 14 i Klagshamn - En fyrarummare med både badrum och gästtoalett samt inglasad söderbalkong - Allt beläget på gavelläge på våning 3.

Alla bilder

Söderbalkong

Vilken balkong! Rejält tilltagen storlek ger utrymme för loungemöbler och/eller rejäl matplats. Fri utsikt över den gröna innergården och närområdet. Det optimala söderläget gör att den här balkongen kommer nyttjas även tidig vår och sen höst. Balkongen nås från både köket och ett av sovrummen.

Alla bilder

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från det generösa burspråket på husets västergavel. Bursråket ger också utsikt i tre väderstreck, söder, väster och norr. Här finns utrymme till både soffgrupp och en extra matplats om så önskas. (Finns inte behovet av ett tredje sovrum så kan väggen till detta enkelt tas ned för ett ännu större vardagsrum som då också får öppen planlösning mot köket.)

Alla bilder

Matplats

Burspråket vill man ju nyttja så mycket som möjligt, varför inte som extra matplats?

Alla bilder

Kök

Modernt och fräscht kök från Ballingslöv med generösa arbetsytor och utrymme till stor matplats. Fönsterparti med utgång till balkong ger extra rymd och ljus åt köket. Komplett maskinpark från Electrolux bestående av spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro i praktisk arbetshöjd samt kyl och frys i fullstorlek. Köket nås antingen via vardagsrummet eller direkt från entrén via passage genom klädvården.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort och lättmöblerat sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob och dubbla fönster varav ett vackert hörnfönster, båda i svalt norrläge.

Alla bilder

Sovrum 2

Ännu ett stort och lättmöblerat sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob och vackert hörnfönster i vinkel som ger rummet ett strålande ljus samt utsikt över kalkbrottet.

Alla bilder

Sovrum 3

Lägenhetens tredje sovrum ligger på motsatt sida av lägenheten från de andra två sovrummen. Söderläge med utgång till den härliga balkongen ger det lilla extra. Tack vare gavelläget fås även här fönster i dubbla väderstreck.

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entré där ni direkt möts av lägenhetens fantastiska ljus. Avhängningsplats för ytterkläder samt plats för garderob och skohylla plus direkt anslutning till klädvården med dess rymliga klädkammare. Stilrena vita väggar och ljust parkettgolv som löper vidare i lägenhetens samtliga rum.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är generöst till ytan så önskas badkar istället för nuvarande dusch finns ytan tillgänglig. I övrigt är badrummet utrustat med wc, handfat med kommod (2023), handdukstork, väggspegel med infälld belysning, infällda spotlights i taket samt härlig golvvärme. Badrummet är naturligtvis helkaklat och går i behaglig ljus ton.

Alla bilder

Gästtoalett

Belägen i direkt anslutning till entrén. Helkaklat i ljusa kulörer och utrustat med wc, handfat, väggspegel samt yta till förvaring.

Alla bilder

Tvättstuga

Praktiskt avskilt i lägenheten finner ni tvättstuga/klädvård. Vask med tillhörande bänk och gott om förvaring ger bra utrymme när tvätten skall skötas. Utrustat med både tvättmaskin och torktumlare Här finns en generös klädkammare som rymmer massor. Stora badrummet ligger också här så att gästtoaletten är den som är "synlig" för gästerna.

Alla bilder

Övrigt

På månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 255 kr/mån för bredband och tv.

Förråd tillhörande lägenheten på vinden.

Föreningen upphandlar gemensam el vilket ger en lägre månadskostnad. Elen kommer via månadsavin med viss eftersläpning. Nuvarande ägare har haft en ungefärlig kostnad för elen på ca 350 kr/mån. Denna el köps dessutom direkt från föreningen tack var de effektiva solpanelerna som installerades 2019.

Tillsammans med grannföreningen ingår Brf kalkbrottet i en samfälligheten Lokomobilen. Via samfälligheten erbjuds bl.a.  gemensamhetshus med festlokal som våra medlemmar kan hyra för privata fester. I samma hus finns även en bastu. Vänligen läs mer på Lokomobilens hemsida http://www.lokomobilen.se

Alla bilder

Förening

Brf Kalkbrottet har lämnat följande uppgifter om föreningen och dess fastigheter. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Kalkbrottet är en äkta förening som bildades 2006 och byggnaderna uppfördes samma år. Föreningen består av 48 lägenheter med gemensamt underjordiskt garage i tre hus belägna på adresserna Badvägen 12, 14 och 16 i Klagshamn. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024). Föreningen äger själva marken, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuell höjning av tomträttsavgäld.

EKONOMI
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar i dagsläget (240604).Senast månadsavgiften höjdes var till årsskiftet 2024 då den höjdes med 15%. 2023-01-01 höjdes avgiften med 10 % på grund av ökade kostnader för el och uppvärmning. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el - aktuell förbrukning debiteras kvartalsvis på avgiftsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2012 Filterbyte
2015 OVK
2018 Gemensam el installerades.
2018-2019 Injustering värmesystemet och installation av solpaneler
2019 Målningsarbeten samt underhållsspolning. Solpaneler installerades - vilket är både miljövänligt och bra för föreningens ekonomi. Se föreningens hemsida för ytterligare uppgifter och produktionen.
2020-2021 Målningsarbeten
2021 Installationer, ventilation, värme samt OVK.
2022 Gaspannor installerades samt renoverades pergolor och plank. Batterier kopplade till solpanelerna installerades.
2023 Underhållsarbete på pannorna.

Föreningen följer en underhållsplan och pengar avsätts årligen till underhållsfonden. Då föreningens byggnader är relativt nya så är det inga stora reparationer som behövs. Regelbundet utförs översyn av föreningens byggnader och fel som hittas förs in i underhållsplanen. Detta ligger sedan till grund för föreningens budgetplanering. Framöver planerar man att in offerter på att rengöra fasaderna samt att byta armaturer i garaget.

TV & INTERNET
Fiberoptik finns till husen, vilket innebär att det finns bredbandsuttag i alla rum, i vilka telefoni, TV och bredband levereras. Föreningen har ett avtal med Telia som levererar ett grundutbud på detta. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiftsavin.

TVÄTT
Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

PARKERING
Föreningen har 55 st garageplatser samt 4 MC-platser. En garageplats kostar 500 kr/månad att hyra och hyran för en MC-plats är 300 kr/månad. I garaget finns även tre laddplatser för dem som har el/hybridbil - information om hur dessa nyttjas finns på föreningens hemsida. I anslutning till gemensamhetshuset finns en gästparkering. Här får man stå i fyra timmar med P-skiva mellan 8-18.

GEMENSAMT
Genom en samfällighet, Kvarteret Lokomobilen, tillsammans med Brf Stationsparken finns ett gemensamhetshus med adress Badvägen 24. I gemensamhetshuset finns en fest/möteslokal utrustad med porslin, möbler och serveringsutrustning för ca 40 gäster samt tillgång till både internet och ett bekvämt vilorum. Dessutom finns här bastu, kontor, soprum samt fastighetsförråd. Särskilda regler ges ut för nyttjande av gemensamhetshuset. Mer information om Kvarteret Lokomobilen hittar du på lokomobilen.se. Utanför gemensamhetshuset finns två grillplatser. Föreningen har en avskild och trivsam innergård med en öppen gräsmatta, en gruslagd plan för ett parti boccia samt en mindre lekplats med sandlåda samt klätterställning.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Alla marklägenheter har dessutom ett redskapsförråd på tomten. Marklägenheternas uteplatser ingår i bostadsrätten. Gemensamma utrymmen för cyklar finns i garaget.

HEMSIDA
Läs gärna mer om föreningen på deras mycket informativa och väl uppdaterade hemsida: https://www.brfkalkbrottet.se/

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023. 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planslösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 9 137 kr
Ingår i avgift Värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 173 kr/månad tillkommer för bredband och tv.
Adress Badvägen 14
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 113 Kvm (Föreningens information)
I föreningens register är lägenheten upptagen som en 3:a.
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i söderläge
Byggår 2007
Förening Brf Kalkbrottet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 908 603 kr
Kommentar nettoskuldsättning 8041 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.60199
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Biogas
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband och tv via Telia. Ett obligatoriskt tillägg om 255 kr/månad tillkommer för detta.
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 66 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.