Trelleborg - Böste

Yngves väg 6

Visa på karta

Idylliskt och havsnära läge - Stor och grönskande tomt med härlig terrass - Välplanerade ytor

Bo i charmiga fiskeläget Böste med det brusande havet och vidsträckta sandstränder bara 250 meters promenad från ytterdörren. En trivsam enplansvilla, byggd i två etapper med luftiga sällskapsytor och kök i en del och två sovrum i bra storlek samt badrum i den andra. Tillbyggd och renoverad så sent som 2011. Möjlighet finns även för ett tredje sovrum i nuvarande matrum för den som önskar. Härlig terrass med en del av ytorna under skyddade tak - belägen i solsäkert sydvästläge. Stor tomt med fina grönytor och flera uteplatser, omgiven av uppvuxna träd och susande tallar samt med fritt läge mot gröning på husets baksida. Idylliskt, lugnt och naturnära läge men ändå med praktisk närhet till allmänna kommunikationer och all vardaglig service i närbelägna Smygehamn. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Rum 3
Boarea 72 Kvm
Tomtarea 971 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1961
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Yngves väg 6 - bo med havet som granne!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med härligt ljus genom stora glaspartier och utgång till terrassen i soligt söderläge. Ryggåstak med infällda spotlights ger extra rymd och de vita väggarna och taket kontrasterar snyggt mot svartmålat brädgolv. En öppen spis med inmurad kassett att elda sprakande brasor i när kvällarna blir kyliga eller höstvindarna viner utanför sätter pricken över i.

Alla bilder

Terrass

Stor stenlagd terrass med skyddande staket mot den lilla vägen som löper förbi huset och öppna ytor mot trädgården och grönområdet bakom. Generösa ytor med gott om plats för både matbord, lungegrupp och solbäddar att njuta av södersolen i - en förlängning av vardagsrummet under de varma sommarmånaderna. Idag finns här även flera odlingslådor med plats för en riktigt fin köksträdgård.
Terrassen sträcker sig vidare längs de båda sovrummen där ett skyddande takparti gör att man kan sitta här även när solen skiner allt för het eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur.

Alla bilder

Matplats

I anslutning till och öppet mot vardagsrummet ligger ett utrymme som idag används till matrum. Fönster i två väderstreck och samma vita väggar samt svartmålade brädgolv följer oss in hit från vardagsrummet. Detta skulle även kunna inredas med exempelvis våningssäng och bli ytterligare en sovyta eller varför inte ett praktiskt hemmakontor, matplatsen kan istället placeras i vardagsrummet.

Alla bilder

Kök

Ett nätt arbetskök med inredning från Kvik planerad i u-form som rymmer allt som behövs i vardagen. Skåp från 2008 med luckor från 2011 i sobert grått där man på ena sidan utnyttjat takhöjden med dubbla överskåp, ljus bänkskiva samt vitt kakel ovanför som stänkskydd. Här har man även byggt en infälld nisch i väggen som fungerar som en hylla - både för bruksföremål och prydnad. Inbyggd diskmaskin (Electrolux 2011), integrerad kyl/frys (Siemens 2008), spishäll (Ikea 2008), spisfläkt (Whirlpool 2006) samt inbyggd ugn (Admira 2004) och mikrovågsugn.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum

Två väl tilltagna sovrum ligger med badrummet välplacerat mellan dem - dessa finns i den tillbyggda delen som har högre takhöjd än i den äldre delen. Det första rummet har ett stort glasparti med dörr som leder ut till den överbyggda terrassen och dessutom ett extra fönster i ett annat väderstreck - härligt ljusinflöde! Här ryms förutom dubbelsängen både stora garderober och övrigt möblemang. Parkettgolv och vita väggar.

Det andra sovrummet har fönster i tre väderstreck och även detta dörr ut till terrassen. En inbyggd garderob ger plats för extra förvaring.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i skinande vitt med klinkergolv och glasdörr ut till trädgården. Duschplatsen i hörnan avskärmas av vikbara väggar i rökfärgat glas som kan vikas undan och ge mer golvyta när duschen inte används. Wc, handdukstork, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och extra högskåp för förvaring. Här inne finns även tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare placerad.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är stor - inte långt från 1000 kvm - med stora gräsytor och uppvuxen grönska. Ett litet förråd ger plats för trädgårdsredskap och annat smått och gott som behöver för ett bekvämt hus-liv!

Alla bilder

Övrigt

Laddare för elbil finns installerad.

Enligt uppgift från tidigare ägare är den nyare delen av huset dränerad, men ej den gamla. Tillbyggnaden i sten och platta på mark är gjord 2011. Öppna spisen är ej godkända för eldning i dagsläget.

Böste sommarstugeförening. Torp Västra ekonomisk förening. Avgift för vatten och badbrygga utgår - se driftskostnader.

Alla bilder

Område

En av de idylliska skånska kustpärlorna  - ett charmigt gammalt fiskeläge, komplett med fiskebodar och många av de vackra vitkalkade husen från 1800-talet bevarade. Böste är beläget en mil öster om Trelleborg med vidsträckta sandstränder och vacker natur. Lugnt och skyddat läge som ända har nära till allt man behöver i vardagen. Inte långt från Sveriges sydligaste punkt Smygehuk med bland annat Köpmansmagasinet och den välkända glasskiosken med sina lokala specialare. I smygehamn finns tillgång till all vardaglig service med skola, förskola, butik, fiskrökeri, bageri och pizzeria. Buss 190 har dagligen täta avgångar mellan Trelleborg och Ystad och från båda städerna finns även goda tågförbindelser till regionens större orter.

Den lokala föreningen: Böste Läge startades 2017 och har en hemsida med adressen: https://bostelage.com/
Här skriver man: "Föreningen arbetar för att Böste skall vara ett levande läge, med gemenskap och trevnad, där läget både kan bevaras och utvecklas för framtiden."
Man kan läsa om årliga arrangemang som strandstädningar, sandskulpturtävling, sommarfest, löptävling, golftävling, boule och julgranständning.

Böste är perfekt för den som älskar havet och naturen, men ändå vill ha nära till bekvämligheter och större städer som Trelleborg, Malmö och Köpenhamn. Välkommen till en plats där historia möter naturskönhet och gemytlighet!

 

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 495 000 kr
Adress Yngves väg 6
Kommun Trelleborg
Område Böste
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 72 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 971 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1961
Grundläggning Gjuten betongplatta samt krypgrund
Stomme Sten samt trä
Fasad Puts och trä
Tak Plåt och papp
Plåtarbete Plåt
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glas, delvis renoverade 2009
Driftskostnad 21 700 kr/år varav:
Värme: 16 000 kr
Samfällighet: 1 200 kr
Renhållning: 1 700 kr
Försäkring: 2 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 019 000 kr
Summa pantbrev 1 600 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.