Malmö - Lindeborg

Dansörgatan 14

Visa på karta

Totalrenoverad 2024 - Inglasad stor balkong i söderläge - Genomgående med optimal planlösning

På attraktiva Lindeborg finns denna smakfullt totalrenoverade lägenhet med snyggt renoverat kök med stor matplats, två bra sovrum samt en stor inbjudande inglasad balkong i soligt söderläge - perfekt för avkoppling året om. Bostaden har ett helkaklat badrum samt gästtoalett, vilket underlättar vardagen. Vardagsrummet är ljust och rymligt med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här bor du bekvämt på ett lugnt och bekvämt läge nära skolor, grönområden och bra kommunikationer. Allt du behöver finns inom räckhåll. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 4 886 kr
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Kök

Snyggt renoverat L-format kök, vilket innebär att det finns gott om förvaring samt härliga arbetsytor. Köksluckorna är klassiskt vita med snygg marmorimitation ovan den svarta bänkskivan som kontrasterar snyggt mot det ljusa. I taket finns spotlights samt ledlights som skapar ett behagligt ljus. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd microvågsugn, kyl samt frys - allt från 2023 då bostaden renoverades. Bredvid köket intill de stora fönsterpartierna finns plats för en större matgrupp.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och fräscht badrum från 2023 med helkaklade väggar i marmormönster, fin klinker på golvet samt spotlights i taket. Utrustat med wc, handfat med kommod, belyst spegelsåp samt dusch med glasdörrar.

Alla bilder

Toalett

Helkaklad fin gästtoalett som är utrustad med wc, handfat med kommod, belyst spegel samt förvaringsskåp.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från fönsterna samt fin utsikt. Vita väggar med spotlights samt ledlights i taket och snyggt enhetligt golv. Rummet går enkelt att möblera med både soffgrupp samt matgrupp om så önskas.

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget sovrum med vita väggar, spotlights i taket samt samma golv som i resterande del av bostaden. Rummet ger access till den trevliga balkongen.

Alla bilder

Balkong

Stor inglasad balkong i söderläge med fri utsikt över föreningens trevliga gård. Här kan du njuta av soliga dagar och ljumma kvällar året runt. Balkongen är som ett extra rum, perfekt för avkoppling eller som ett charmigt utrymme för middagar och fika.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum med ljusa väggar och spotlights i taket. Rummet går enkelt att möblera med både dubbelsäng samt arbetshörna eller garderob om så önskas.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré där man direkt möts av känslan av att allt är nytt och fräscht. Plats för avhängning vid entrén och garderoberna med skjutdörrar löser förvaringen.

Alla bilder

Förening

HSB:s Bostadsrättsförening Sofieholm i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 573 lägenheter, vilka samtliga upplåts med bostadsrätt, och 9 lokaler, varav 5 upplåts med hyresrätt och 4 med bostadsrätt. Föreningens byggnader färdigställdes 1972-1973. Marken är upplåten med tomträtt som löper ut 2026-12-31. En överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant betalas av köparen. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan föreningen kan fatta beslut om medlemskap i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (betalas endast för innevarande år, fr o m året efter betalas årsavgiften av bostadsrättsföreningen)..

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Senast avgiften förändrades var 2024-04-01 då den höjdes med 5%. Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg via Folksam så detta ingår i avgiften.

PARKERING
Föreningen har 356 garageplatser under jord, 20 radgarage och 154 parkeringsplatser. Garageplats kan hyras för 340 kr/månad och parkeringsplats kan hyras för 140 kr/månad. Separat kö tillämpas till dessa garage och gäller att man har en personbil skriven på någon som är folkbokförd i lägenheten. Varje lägenhet får hyra en utomhusparkering samt en garageplats. Även cykelbox finns att hyra. Det finns även gästparkering i området som kan användas mot en avgift om 6 kr/timme. Det finns laddstolpar för tillfällig laddning i föreningen. Avgiftshöjning av garage- och parkeringsplatser samt cykelboxar sker varje år med ca 2% enligt avtal.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV via Sydantenn och bredband via Bahnhof 1000/1000 ingår i avgiften.

RENOVERINGAR
På 1990-talet renoverades fönstren till 2-glasfönster med yttre energiglasruta och trappuppgångar målades om.
Ca 1999 renoverades hissar.
I början av 2000-talet renoverades taken på höghusen.
2003-2004 byttes samtliga säkringsskåp/elskåp, jordfelsbrytare installerades, fasader renoverades och balkonger byggdes ut och glasades in.
2006 lackades källargolv.
2008 byggdes gårdarna om och i samband med det byggdes även miljöhus på varje gård. Samma år installerades porttelefoner.
2012 renoverades taken på låghusen, värmepumpar och styr- samt reglerutrustning byttes, insidan av hissarna målades samt garageventilationen byttes ut och en OVK-besiktning med godkänt resultat genomfördes.
2013 utfördes tilläggsisolering på vindarna, passersystem på samtliga källardörrar från trapphus installerades, ledbelysning med rörelsesensorer installerades i källargångar och nya planteringar på gården gjordes.
2014 renoverades pumpgropar i garagen, utrymningslarm installerades i källare och kameraövervakning i miljöhusen.
2015 renoverades garagen, tvättmaskinerna byttes ut, lekplatserna rustades upp, ventilationssystem rensades, avloppsstammar spolades och frånluftsfläktarna på låghusen byttes. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes.
2016 byggdes nya parkeringsplatser. På Regissörgatan byggdes även radgarage. Nya takhuvar monterades på höghusen, armaturer byttes i hela källaren på samtliga hus, styrelserummet renoverades, stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes och P-mätare på gäst-p bytes för att passa till de nya mynten.
2017 infördes gemensam el samt tvättades plattgångar och uteplatser.
2018 byttes hissen Aktrisgatan 20 och solceller installerades
2020 17 hissar har bytts ut.
2021 - Trapphusen i låghusen har fått ny belysning. Diverse asfaltskador har åtgärdats på samtliga gårdar.
2022 - Algtvätt av plattytor. Storstädning av garage, trappor och allmänna utrymmen.
2023 - Installation av laddstolpar, 4 st på Dansörgatan. Utbyggnad av parkeringsplts på Dansörgatan.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan.
Pågående reliningprojekt av bottenstammar som påbörjades 2022, i samband med detta sker ett byte av avloppsrör från 2-rumslägenheter i höghusen. Spolplattor för fordontvätt i garagen ska byggas om.
Föreningen planerar ett fönsterbyte, preliminärt år 2027. Renovering och nyinstallationer av solceller planeras också.

GEMENSTAMT
Föreningen har två gemensamma tvättstugor i respektive hus. Dessa är belägna i källaren och utrustade med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, 2 torkrum och 1 mangelrum. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en källarlokal med biljardbord finns att nyttja kostnadsfritt. Föreningen har en fritidskommité som anordnar gemensamma aktiviteter såsom resor till Rostock och Ullared. Finns även ett hobbyrum medlemmarna får nyttja för mindre arbeten.

Föreningen har en fin gemensam innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter samt lekplats.

Övrigt:
I vattnet tillsätts i dagsläget vatten, salt och el genom elektrolys för att undvika risken för förhöjda värden av bakterien Legionella.


För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/sofieholm

Alla bilder

Område

Området bebyggdes i slutet av 70-talet och ligger relativt trafikfritt. Detta har medfört att området är populärt bland barnfamiljer. Här finns gott om parkeringsplatser och i princip samtliga föreningar har tillgång till garage. I direkt närhet till området ligger Malmö arena, Hyllie station, Svågertorp och shoppingcentrat Emporia. Kyrka, skolor och vårdcentral ligger runt knuten. Kommunikationerna från och till centrum är nära och det är lätt att ta sig in till stan eller ut på landet med bil eller buss.

Här bor man granne med Emporia och Hyllie station, har snabb access till ringvägen samt goda bussförbindelser. Perfekt för den som pendlar. Gångavstånd till så väl shoppingen på Emporia som evenemang på Malmö Arena. Här finns alla bekvämligheter som trevliga grönområden, vårdcentral, gym, simhall, affärer, skola, förskolor mm. Ett perfekt område för den som vill bo på ett lugnt och omtyckt område med många gröningar men ändå ha närhet till alla bekvämligheter och butiker.

Vad som skiljer Lindeborg från Hyllie är att föreningarna här på Lindeborg har mycket bättre ekonomi, föreningarna är lägre belånade, deras stora innegårdar, ljuset i lägenheterna, fler garage och fler parkeringsplatser, de rymliga och inglasade balkongerna. Alla grönområden. I mitt tycke så får man mycket mer för pengarna. Tror också att det är en bättre långsiktig investering, att köpa på Lindeborg. Lindeborg består nästan bara av villor och bostadsrätter. 

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 4 886 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-TV samt bredband
Adress Dansörgatan 14
Kommun Malmö
Område Lindeborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1971
Förening HSB:s Brf Sofieholm
Andel i föreningen 0.1756
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning