Kävlinge - Ålstorp - Saxtorp

Grand prix vägen 343-12

Visa på karta

Naturskönt läge - hästidyll - garage och lägenhet

Strax utanför Ålstorp på ett naturskönt och lugnt läge ligger denna mysiga hästgård med plats för familjen som gillar hästliv, trädgårdsfix och vill ha plats för fordonsmeck eller andra hobbyytor. Boningshus med två sovrum, ett vardagsrum och ett matrum. Möjlighet till fler sovrum finns i biarean (89m²) som avser annex med lägenhet. Perfekt att använda till tonårsbarn som vill ha avskilt boende eller använd till uthyrning. Stall med fyra boxar och ett flertal hagar. Garage med hobbyrum och två biluppställningsplatser varav en med smörjgrop. Över garaget finns en stor vind som kan inredas till lägenhet eller kontor. Naturområdet med promenadstigar och ridvägar börjar i princip direkt vid tomtgränsen. Skåneleden går förbi en bit bort och en kort bit bort ligger även Saxtorpssjöarna som har trevlig badplats för både människa och hund. Avkopplande läge men ändå smidigt nära de större vägarna där man efter 20-25 minuters bilfärd når Malmö eller Helsingborg. Center Syd når man efter 10 minuters bilfärd där en stor del av det dagliga inköpet kan ske. Busshållplats precis utanför fastigheten där buss 138 mot Löddeköpinge samt mot Häljarp och Landskrona stannar. Förskola och skola F-6 finns i Hofterup. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 6 995 000 kr
Rum 4
Boarea 145 Kvm
Biarea 89 Kvm
Tomtarea 15555 Kvm
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1920
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Visas efter överenskommelse. Var vänlig ta kontakt med mäklaren Anna Kajrup, 0702-630260. Visa alla

Välkommen

Här bor man på landet med naturen och lugnet runt omkring och flera trevliga grannar men ändå väldigt privat och man behöver inte ge avkall på allt det praktiska som behövs i livet som närhet till kommunikation, cykelavstånd till skola och service en kort bit bort. Här finns möjligheter för alla i familjen så väl de hästintresserade, de som vill mecka med bilar eller ha en verksamhet, generationsboende, uthyrning eller trädgårdsodling. Här finns allt samlar under 15.555kvm. 

Trivsamt boningshus med stort socialt vardagsrum, lantligt ombonat kök med matplats på verandan, två sovrum, allrum, gästtoalett, rejäl klädkammare och badrum.

Välkomna till gården där både de tvåbenta och de fyrbenta trivs!

Alla bilder

Boningshus

Boningshuset om ca 145m² byggdes troligen i slutet av 1800- talet men i taxeringsinformationen står registrerat 1920. Under mitten av 70- talet utökades huset med en balkong, fasaden kläddes med mexitegel och taket byttes till eternittak. Fönster är av trä och kopplade tvåglas.

Alla bilder

Entré

Entrén välkomnar med en gång av rosor och lavendel. Ytterdörren är skyddad under tak där man även har plats för en stol och lite välkomnande lyktor och stilleben.

Alla bilder

Hall

Vi stiger in i huset och möts av en ombonad och lantlig känsla.  Väggar klädda med härligt mönstrad tapet och bröstpanel målad i nyans av lindblomsgrön. Synliga takbjälkar, innerdörrar och lister är målade i samma nyans som bröstpanelen. På golvet ligger en plastmatta som fortsätter vidare in i köket. En bit innan köket finns en stor klädkammare.

Alla bilder

Kök

Här har vi ett riktigt lantkök med luckor i rustik ek, kakel ovanför i brun nyans och bänkskiva av gråspräcklig laminat med kant av ek.

Vitvaror: häll 2018, fläkt Electrolux, hel kyl och frys- Samsung 2022, diskmaskin- Bosch, ugn i arbetshöjd- Electrolux 2014 och Mikro- Siemens.

Alla bilder

Veranda

Verandan ligger intill köket och ger verkligen fint ljus med flera stora fönster och utsikten ut mot trädgården blir man aldrig trött på.

Här finns plats att duka långbord och är mysigt att sitta vår, sommar, höst och vinter och se trädgårdens alla färgskiftningar.

Vinterbonat med plastmatta på golvet och vitmålad panel på väggen.

Alla bilder

Uteplats

Utanför verandan och längs med annexets fasad löpet ett tak av plåt som ger en skyddad yta att sitta under. På marken ligger sten och här har man fin vy ut över trädgården. Vill man sitta ute i det fria flyttar man ut en bit och njuter av bland annat syrener, blåregn, lavendel, rosor och andra perenna växter i blickfånget.

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt stort rum med fönster åt tre väderstreck. Tak och bjälkar målade i mjuk beige/grå nyans. Väggar är vitmålade och på golvet ligger ett laminat.

Här finns plats för soffhörna och matbord. Ett mysigt rum att bjuda hem gäster till.

Alla bilder

Badrum

Rymligt och ljust badrum med kakel och klinker i ljus beige ton. Wc, handfat med rustikt skåp under samt dusch med duschvägg. Fönster.

Alla bilder

Ovanvåning

När vi kommer upp för trappan möts vi av ett ljust allrum med kupa åt ett håll och utgång via dubbeldörrar ut på balkongen åt andra hållet.

Här ligger ett snyggt golv och väggen är klädd med tapet i ljus beige/grön nyans. Det är öppet upp i nock med synliga målade bjälkar. Det finns två garderober.

Utanför sovrum 2 finns en gästtoalett med mönstrad blommig tapet och plastmatta på golvet. Wc och handfat.

Alla bilder

Balkong

Balkongen vetter mot öster och här sitter man gärna med sitt morgonkaffe och blickar ut över en av hagarna.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är placerat i husets södra gavel. Här ligger laminat på golvet och väggen är målad i blå nyans med tak av vitmålad panel. Garderob i en hörna.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger i husets norra gavel och här ligger laminat på golvet och väggen är klädd med grågrön tapet och tak av vitmålad panel.

Alla bilder

Trädgård

Underbar trädgård med fantastiskt urval av buskar, träd och perenna växter. Det finns ett flertal träd och fruktträd som päron, äpple, plommon och körsbär.

Mysig berså omgärdad av syrener ger en fin plats för sittgrupp. I en del finns odlingslådor för den trädgårdsintresserade.

Alla bilder

Säljarens bilder

Trädgården bjuder på ljuvlig blomsterprakt och härlig grönska. Framför huset, längs med huset, vid uteplatsen och ute i trädgården finns ett flertal rabatter med blommor i alla dess färger!

Alla bilder

Stall

En bit från huset ligger stallet som byggdes 1988. Det är byggt med betongblock som putsats och med gavlar av målad träpanel. Tak av plåt.

I en del finns foderkammare där man även har  vatten och varmvattenberedare. I en del finns sadelkammaren. Utanför finns ett skjul för förvaring av halm/spån. 

Ovanför stallet finns ett stort loft. Bredvid stallet ligger gödselkurran som har en gjuten platta.

En grusväg leder från stallet ut till Davidslidsvägen.

 

Alla bilder

Boxar

Stallet har idag 4 boxar med varierande storlekar från ca 9m² upp till ca 15m². Skjutbara boxdörrar och fönster i varje box.

Bred stallgång där man har bra plats att borsta och sadla hästarna.

 

Alla bilder

Hagar

I fastighetens västra del, bakom stallet ligger en stor hage som omgärdas av trästaket samt eltråd. Runt hagen växer träd som ger lä och skugga varma dagar. Hagen fortsätter förbi stallet en bit mot husets trädgård och kan delas av i flera mindre hagar om det behövs. I en del kan hästarna söka skydd under tak.

Vid framsidan av huset, i fastighetens sydöstra del ligger en stor lummig hage.

Alla bilder

Hönshus

Självklart tillhör det att ha höns när man bor på landet!

Hönsen har ett eget hus och även en hönsgård att gå in i på natten men går mest fria och pickar i hagarna och trädgården på dagarna och söker skugga i förrådet.

 

Alla bilder

Annex

Annexet byggdes med betongblock troligen 1971 och några år senare bekläddes fasaden med mexitegel och taket byttes till eternit. Fönster byttes av säljaren under mitten av 2000 talet till pvc. Det är en gjuten platta över hela.

I annexets östra del ligger ingången till boningshusets tvättstuga där man har betonggolv och väggar klädda med målade träskivor. Här finns vask och tvättmaskin. Vidare kommer man in i ett rum där jordvärmepannan står. Här finns också plats för arbetsbord. Vidare kommer man in ett förrådsutrymme som även har dörr in från den östra gaveln.

Resterande del av annexet är en lägenhet om ca 89m² med ett sovrum, kök med matplats, stort vardagsrum samt en klädkammare och badrum med tvättmöjligheter.

Alla bilder

Lägenhet 1 kök

Vi stiger in i lägenheten och möts av en rymlig hall där man på vänster sida kan hänga av kläder och en bit fram finns två garderober för ytterligare förvaring. Rakt fram finns ett gatt med plats för skrivbord. På golvet ligger klinker i nyans av terrakotta som sedan övergår till laminat in i kök och vardagsrum. Vitmålad panel på väggarna.

Kök med vit inredning och bänkskiva i gråspräcklig laminat. Spis med ugn- Huskvarna, fläkt- Whirlpool, halv kyl/frys Whirlpool.

Plats för matbord vid fönstret.

Alla bilder

Lägenhet 1 vardagsrum

Stort rum som skulle kunna delas av och ha plats för sovavdelning. På golvet ligger laminat i grå ton och väggen är klädd med vitmålad träpanel.

Fönster åt tre väderstreck och utgång till mysig trädgård.

Alla bilder

Lägenhet 1 sovrum

Sovrum med garderober längs en vägg. Vitmålade panel på väggen och laminat på golvet.

Alla bilder

Lägenhet 1 badrum

Badrummet är helkaklat i nyans av ljusblå kakel/klinker med mosaik på golvet i duschen. Stor dusch, handfat med skåp under och spegel ovanför, wc och tvätthörna med tvättmaskin- Samsung. Paxfläkt.

Bredvid badrummet finns en klädkammare.

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

En fin trädgård tillhör lägenheten och här finns en uteplats med betongplattor skyddat under tak.

Alla bilder

Garage

Stor garagebyggnad runt 80-90m² invändig yta som är uppdelad först i västra delen i ett rum, där man kan ha hobbyrum, kontor eller liknande samt sedan två biluppställningsplatser. Manuella portar till biluppställningsplatserna.

Vid garagets västra sida finns en dubbelcarport och andra sidan har en enkel carport.

Garaget är troligen byggt i början av 70 talet med betongblock och puts, gavlar av träpanel, gjuten platta och tak av betongpannor.

Alla bilder

Verkstad / Hobbyrum

Här finns gott om plats att mecka med bilar, motorcyklar eller andra fordon. Ett flertal hyllor och verkstadsbänkar ger plats till förvaring. Vid en av platserna finns en smörjgrop ca 1,70 djup. 3 fas finns inkopplat.

I västra delen av byggnaden finns ett hobbyrum, perfekt för kompishäng!

Alla bilder

Vind

Ovanvåningen är enkelt inrett med ett gästrum i östra delen och råvind resten men oj vilka möjligheter här finns!

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2005. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts av säljaren samt annan info som kan vara bra att veta inför visning och budgivning:

- Badrum i boningshus renoverades 2014 av firma.
- Hydrofor bytt för ca 12-13 år sedan.
- Badrum i lägenhet renoverades 2007.
- Fönster annex bytta till pvc mitten av 2000.
- Lucka till vind över annex finns i pannrummet. På vind ovanför annexet står en stenmangel som lämnas kvar.
- Det finns två elmätare, en som går till boningshusets hushållsel och en som går till uppvärmning boningshus och annex, hushålls el annex, garage och stall.
- Säljaren ska flytta utomlands och möbler och diverse redskap kan övertas, diskuteras. Tillträde diskuteras.
- Energideklaration har utförts på boningshus och lägenheten. Boningshus energiklass D med 103kWh/m² och år samt lägenhet energiklass C med 100kWh/m² och år

Officialservitut väg, Last, avser vägen från grannen ut till Davidslidsvägen som grannen får lov att köra på.
Nyttjanderätt, Last, avser vattenledning som som går till grannen på denna fastighet.

Taxeringsinformation: SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 1 839 000 kr. Mark, totalt värde: 1 185 000 kr. Summavärde: 3 024 000 kr
Taxeringsår: 2021. Byggår: 1920. Värdeår: 1929

Alla bilder

Område

 

Ålstorp - Saxtorp är ett naturskönt och lugnt område beläget i Kävlinge kommuns nordvästligaste del. Granne med Järavallen som är ett av de största fritidsområdena i sydvästra Skåne har man närhet till både ängar, strand och tallskog och ett nät av natur- och motionsstigar. Det finns även badplats vid Saxstorpssjön med hundbad samt grillplatser. Vid strandängarna rastar och häckar många olika fågelarter. Öresund med dess badmöjligheter mm ligger även detta inom gång- och cykelavstånd.
Hästsporten är en utbredd fritidssysselsättning med Dagstorpsortens ridhus som det naturliga navet. Det finns flera ridstigar i området bl.a precis utanför tomtgränsen. Golf kan utövas bl.a på den närliggande Barsebäcks golfbana och i Löddeköpinge, som har en mindre anläggning eller i Häljarp där Öresunds golfbana ligger.

Kommunikation
Man är snabbt och lätt ute på E6 där man når Malmö, Lund och Helsingborg inom 20-25 min.
Buss 138 mellan Landskrona-Löddeköpinge. Busshållplats precis utanför fastigheten.
Tågstation finns både i Häljarp och i Dösjebro med tåg mot Helsingborg och Malmö.

Skola
Förskola och F-6 skola finns i Hofterup, angående skolskjuts kontakta Kävlinge Kommun.

Närservice
Center Syd ligger en kort bilfärd bort och har all tänkbar service såsom stormarknader, apotek, systembolag och köpcentrum.
I Lödde centrum hittar man mataffär, café, tandläkare, bibliotek m.m. I Häljarp finns bl.a matbutik, bageri och pizzeria.

Alla bilder

Planlösning boningshus entré

Med reservation för avvikelser

Planlösning boningshus ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning stall

Med reservation för avvikelser

Planlösning garage

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 6 995 000 kr
Adress Grand prix vägen 343-12
Kommun Kävlinge
Område Ålstorp - Saxtorp
Typ Hästgård
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 145 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 89 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 15555 Kvm (Fastighetsregistret)
I fastighetsregistret står 155m² registrerat för boningshus men vid uppmätning av energiteknikern registrerades 145m². Biarean avser lägenhetsytan och den registrerades av energiteknikern till 89m². I fastighetsregistret står 80m² registrerat.
Byggår 1920
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Sten och trä
Fasad Mexitegel med gavlar av träpanel på boningshus och samma på annex. Garage målad puts med gavlar av träpanel. Stall puts med gavlar av panel.
Tak Eternit på boningshus och annex. Garage betongpannor och stall plåt.
Ventilation Självdrag. Paxfläkt finns i badrum boningshus och annex.
Uppvärmning Jordvärmepanna CTC 2013 med vattenburna radiatorer i boningshus och annex. Ca 800-900m slingor.
Vatten/Avlopp Eget vatten från grävd brunn / kommunalt avlopp via LPS system. Hydrofor finns i brunnen. Vattenprov är beställt. Vill man koppla in kommunalt vatten så finns dricksvattenservis förberett till fastigheten. Anslutningsavgift är 87.000kr för 2024.
Fönster 2-glas kopplade och 3-glas isoler i boninghus. 3-glas isoler i annex.
TV/Internet Fiber, Skånes öppna stadsnät
Driftskostnad 43 525 kr/år varav:
Värme: 36 750 kr
Vatten/Avlopp: 4 500 kr
Renhållning: 2 275 kr
Total driftskostnad för 2023: 43.525 kr inkl värme, hushållsel (baserat på 2,5kr x förbrukning 14.700kWh), renhållning och kostnad för avlopp.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 100+103 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 024 000 kr
Summa pantbrev 2 050 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Officialservitut väg
Nyttjanderätt

Boka en kostnadsfri värdering här!