Lund - Linero

Norrängavägen 5b

Visa på karta

Smarta kvadrat - Nyproducerat - Kostnadseffektivt

Välkommen till Norrängavägen 5b! Här erbjuds en nyproducerad 1 på 27 kvadratmeter med en genomtänkt och effektiv planlösning. Kök och vardagsrum är förenade i en öppen och inbjudande planlösning, perfekt för både vardag och umgänge. Trots att lägenheten är belägen på första våning är man insynsskyddad tack vara att man bor en halv trappa upp. Det moderna köket från Vedum är utrustat med allt du behöver: kyl/frys, induktionshäll, kombiugn och en integrerad diskmaskin. Badrummet är stilrent med helkaklade väggar i vitt och golv i grå klinker, och har dessutom en praktisk kombitvättmaskin för att underlätta din vardag. Här bor du bekvämt och kostnadseffektivt med utmärkta bussförbindelser till både universitetet och centrum, med restider på under 20 minuter, med cykel är du på universitetet ännu snabbare. Linero centrum, med ICA Supermarket, apotek, gym, restaurang och vårdcentral, ligger bara ett stenkast bort. Huset är perfekt beläget i ett område med grönska, lekplatser och promenadstråk, vilket gör detta till ett utmärkt val för dig som söker ett bekvämt och modernt boende med närhet till både stad och natur.

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 2 327 kr
Rum 1
Boarea 27 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Direkt:
Mobil: 076-513 39 90

Ansvarig mäklare: Philip Dönnes
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

När vi stiger in i lägenheten möts vi av en välkomnande hall. Här finns en praktisk skjutdörrsgarderob som erbjuder generös förvaring och hjälper till att hålla ordning. På golvet finner vi en vackert mattlackad ekparkett som ger en varm och hemtrevlig känsla och väggarna är vitmålade, vilket bidrar till en ljus och luftig atmosfär, något som är genomgående i hela lägenheten. Hallens genomtänkta design och funktionalitet gör det enkelt att komma hem och känna sig väl till mods.

Alla bilder

Kök

Köket är modernt och stilrent, med en öppen planlösning som harmoniskt samspelar med vardagsrummet. Köket är från Vedum och utrustat med högkvalitativa vitvaror som gör vardagen bekväm. Här hittar du en rymlig kyl/frys, en effektiv induktionshäll för snabb och energisnål matlagning, en praktisk kombiugn och en integrerad diskmaskin som smidigt tar hand om disken. Den genomtänkta designen och de smakfulla materialen skapar en trivsam miljö som bjuder in till matlagning och social samvaro. Köksinredningen är vit med stålbeslag och samtliga vitvaror är i rostfritt. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder ett härligt ljusinsläpp tack vare de två stora fönster i öster, vilket ger rummet en ljus och inbjudande atmosfär. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, soffa och soffbord, eller en matplats om så önskas. Den öppna planlösningen mot köket skapar en rymlig och social yta, perfekt för både avkoppling och umgänge.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat och elegant designat med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med allt man behöver för en bekväm vardag, WC, duschhörna med glaspartier, handfat med kommod, badrumsskåp, handdukstork samt kombitvättmaskin. 

Alla bilder

Nivåskillnad

Lägenheten är belägen på första våningen. Här bor du bekvämt en halv trappa upp, vilket ger en känsla av höjd och trygghet som du inte får på marknivå. Tack vare att du bor en halv trappa upp är lägenheten delvis insynsskyddad, vilket gör att du kan njuta av ditt privatliv utan att behöva dra ner persiennerna hela tiden. Tack vare detta smarta läge får du både lättillgänglighet och avskildhet i ett och samma paket.

Alla bilder

Område

Norrängavägen 5b ligger i det populära och ständigt växande området Linero. Lägenheten är nyproducerad och erbjuder moderna bekvämligheter samt en strategisk placering med närhet till allt du kan tänkas behöva.

Förbindelser och Kommunikationer
En av de största fördelarna med att bo på Norrängavägen 5b är de utmärkta förbindelserna till Lunds centrum och universitetet. Med mycket goda bussförbindelser tar det mindre än 20 minuter att nå universitetet, vilket gör det perfekt för studenter vid Lunds universitet. Busslinje 3 och 6 går frekvent och smidigt mellan Linero och Lunds centrum på cirka 15 minuter. Dessutom finns det bra cykelvägar som gör det enkelt och snabbt att ta sig runt på ett miljövänligt sätt, på 17 minuter är du inne i centrala Lund. För bilpendlare ligger väg 102 och E22:an nära, vilket underlättar resor till och från området.

Bekvämligheter i Linero Centrum
Linero centrum ligger bekvämt snett över gatan från Norrängavägen 5b och erbjuder ett brett utbud av service och bekvämligheter. Här hittar du bland annat ICA Supermarket, apotek, gym, restaurang och vårdcentral, vilket gör vardagen enkel och bekväm. För de som söker ytterligare utbud finns även pizzeria, bibliotek, frisör, folktandvård och skönhetssalong på det nyrenoverade och moderniserade Linero torg.

Naturen och Fritid
Området kring Norrängavägen 5b är omringat av lummiga grönområden, lekplatser och härliga promenadstråk. Den centralt belägna stadsdelsparken Tre Högars park erbjuder fritidslokaler, tennishall, idrottsplaner och gym. För den som vill njuta av ännu mer natur ligger Stora Råby med sina charmiga gathus och vackra omgivningar inte långt bort. Dessutom är det cykelavstånd till Skrylle naturreservat, perfekt för utflykter och friluftsliv. Linero har även ett nybyggt utegym och flera lekplatser som är populära bland de yngre invånarna.

Skolor och Barnomsorg
Linero erbjuder ett brett utbud av skolor och förskolor. I närheten finns Vikingaskolan (F-9), Mårtensskolan (F-6), Råby skola (F-6) och Maria Montessoriskolan (F-9). Dessutom finns flera förskolor i området, inklusive Ormen Långe, Ängslyckans förskola, Blåtunga och Pysslingen Utforskarna förskola.

Närhet till Service och Handel
Förutom det som erbjuds i Linero centrum är det praktiskt nära till Gastelyckan, där du hittar ytterligare matutbud, en stor bensinmack, bygghandel, lekland och en återvinningscentral. Detta gör att alla dina behov, från dagliga inköp till större ärenden, kan hanteras smidigt och enkelt.

Att bo på Norrängavägen 5b i Linero innebär att du får uppleva det bästa av två världar – modern stadsbekvämlighet kombinerat med närhet till natursköna omgivningar. 

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen

Brf Kvarteret IQ består av 78 moderna lägenheter, byggda av JM AB under projektet Smarta Kvadrat. Husen är omgivna av lummiga grönområden med lekplatser och promenadstråk, vilket ger en harmonisk boendemiljö. Linero centrum ligger strategiskt nära med bekvämligheter som ICA-supermarket, apotek, gym, restauranger och vårdcentral. Byggnaderna färdigställdes våren 2022, och de första boendena flyttade in i januari samma år. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder flera gemensamma utrymmen för medlemmarnas bekvämlighet:

 • Cykelrum och städrum
 • Rullstolsförråd samt barnvagnsparkering
 • Lägenhetsförråd i källarplan och på vind
 • Extra förråd att hyra via separat kösystem
 • En gemensam gård med lekyta och miljöhus för avfallshantering

Parkering

Brf Kvarteret IQ har totalt 30 parkeringsplatser:

 • 15 garageplatser, varav tre med laddstation för elbil
 • 15 öppna parkeringsplatser på gården, varav två är handikappanpassade
 • Två öppna parkeringsplatser med laddstation är reserverade för bilpool

Bilpoolen:

Bilpoolen ingår i medlemskapet fram till 2027. I nuläget betalar man alltså enbart för körda mil.

Kostnader:

 • Garageplats: 750 kr/mån
 • Elbilsladdningsplats: 1 000 kr/mån (750 kr för plats + 250 kr administrativ avgift) + kostnad för elförbrukning
 • Utomhusparkering: 400 kr/mån

Föreningen använder ett separat kösystem för fördelning av parkeringsplatser.

TV och bredband

Föreningen har ett gemensamt avtal med Telia för bredband, TV och telefoni. Kostnaden för detta, 220 kr/mån, är obligatorisk och tillkommer på månadsavgiften.

Genomförda renoveringar och underhåll

Eftersom husen är nybyggda och färdigställdes våren 2022, har inga större renoveringar eller underhåll behövts genomföras.

Pågående/Planerade renoveringar och underhåll

I nuläget finns inga pågående eller planerade renoveringar eller underhållsprojekt, då byggnaderna är nya och i gott skick.

Ekonomi

Kostnader som tillkommer utöver månadsavgiften inkluderar:

 • Varmvatten, som debiteras separat baserat på individuell förbrukning
 • Hushållsel, genom gemensamt elabonnemang med undermätning per lägenhet
 • Triple Play (bredband, TV och telefoni): 220 kr/mån
 • Hemförsäkring med bostadsrättstillägg

Föreningen har rätt att ta ut överlåtelseavgift på 1 433 kr och pantsättningsavgift på 573 kr, enligt stadgarna.

Medlemskap

- Föreningen tillåter delat ägande, den boende ska äga minst 10%.

- Juridisk person godkänns som köpare till en mindre andel av lägenhetsbeståndet, därav bestämms detta från fall till fall.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 2 327 kr
Ingår i avgift Värme, Kallvatten, och allmän renhållning.
Adress Norrängavägen 5b
Kommun Lund
Område Linero
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 27 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Nej
Byggår 2022
Förening Brf Kvarteret IQ
Bostadsrättens nettoskuldsättning 481 003 kr
Andel i föreningen 0.009364
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation FTX
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Telia
Driftskostnad 6 576 kr/år varav:
El: 2 340 kr
Vatten/Avlopp: 780 kr
Försäkring: 816 kr
Övrigt: 2 640 kr
220 kr/månaden avser obligatoriska tillägg för Telia Triple play.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 62 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning