Malmö - Husie - Intill Toftängen och Videdal

Tomtegatan 13

Visa på karta

Renoverad 2023 - Oerhört fin - Egen ingång

Väldigt fin lägenhet som renoverats 2023 på ett bra och mycket smakfullt sätt med bland annat ett mycket snyggt kök, superfint helkaklat badrum med dubbla duschar (våtrumsintyg och säkert vatten finns), nya maskiner i grovköket, nya golv, nymålade väggar i vitt och ny el. Ljust och trivsamt vardagsrum med utgång till rejäl balkong i väster mot lummig grönska. Två rymliga sovrum som ligger avskilda från varandra. Väldigt fina förvaringsmöjligheter. Carport ingår i månadsavgiften. Här bor man i en barnvänlig idyll nära flera vackra grönområden och flera bra skolor. Varmt välkommen på visning till denna prisvärda och välrenoverade lägenhet.

I korthet

Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 5 516 kr
Rum 3
Boarea 91.5 Kvm
Våning 2/2
Balkong Balkong med markis och fritt läge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Alla bilder

Kök

Mycket snyggt kök från 2023 med inredning i klassiskt vitt och fint stänkskydd i marmor ovanför diskbänken. Köket erbjuder gott om skåp och fina arbetsytor och i taket finns nya spotlights som ger behagligt ljus. Rymlig och inbjudande matplats där alla glada vänner ryms Nytt golv och nymålade väggar i vitt. Utrustat med fristående kyl, fristående frys, mikrovågsugn, ugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin och fläkt. Samtliga maskiner är från 2023 och alla maskiner är från Siemens förutom fläkten som är från Franke. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp. Nytt och enhetligt golv även här och nymålade väggar i vitt. Från vardagsrummet har man access till den avkopplande balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Härlig balkong i soligt västerläge med utsikt mot den grönskande innergården! Här finns även en skyddande markis som är väldigt tacksam att ha de riktigt soliga dagarna. Tillåtet att grilla på balkongen, välkomna till bords och njuta sommarkvällen! 

Alla bilder

Badrum

Mycket smakfullt renoverat badrum med helkaklade väggar i vitt och klinker på golvet i sköna och jordnära toner.  Badrummet renoverades 2023 och det finns både våtrumsintyg och intyg säkert vatten. Dubbla duschar underlättar vardagen och båda duscharna har även rainshower. Praktisk nisch i väggen där man enkelt placerar schampo och annat. Wc, handdukstork, handfat med blandare från Gustavsberg och kommod under. Här finns även ett vägghängt skåp som underlättar förvaringen ytterligare. 

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng. Ena långsidan av väggen är utrustad med nya och fina garderober. Nytt golv och nymålade väggar i vitt. Utsikt mot den lummiga gården. 

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum är rymligt och sovrummen ligger avskilda från varandra. Nytt golv, nymålade väggar i vitt och garderob. 

Alla bilder

Klädkammare

Förvaringsmöjligheterna i denna lägenhet är helt perfekta. Man har bland annat denna klädkammaren, en hel garderobsvägg i ena sovrummet, garderob i det andra sovrummet, förråd intill grovköket samt även en praktisk vind. Utöver allt detta finns även ett förråd på gården. 

Alla bilder

Grovkök

Grovkök med tvättmaskin från 2023, torktumlare från 2023, vask och skåp. Intill finns ett praktiskt förråd som vissa i föreningen även inrett som arbetsrum. 

Alla bilder

Hall - Övre plan

På ovanvåningen möts man av en ljus och välkomnande hall som även har ett fönster som ger skönt ljusinsläpp. Nytt golv och nymålade väggar. 

Alla bilder

Entré

Lyxigt med egen ingång där man direkt möt av ett väldigt fint och nyrenoverat hem. 

Alla bilder

Övrigt

Lägenheten genomgick en omfattande renovering 2023.

Renoveringar som gjordes då var bland annat byte av kök inklusive alla maskiner. Grovköket fick ny tvättmaskin och torktumlare. Badrummet renoverades av fackmän och det finns både våtrumsintyg och säkert vatten. Alla golv byttes och vid entrén la man ett nytt klinkergolv. Alla väggar och tak målades i vitt. Alla dörrfoder, lister och innerdörrar byttes. Nya garderober i sovrum 1. Man bytte även elen och det finns jordfelsbrytare. Enda som inte är nytt är ytskikten i grovköket. 

Carport och förråd tillhör. 

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Siktet har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Siktet är en s.k. äkta bostadsrättsförening och består av 78 lägenheter, varav de flesta är marklägenheter, samt en föreningslokal och en byggnad/lokal som hyrs ut till Malmö stad. Fördelningen av bostäderna är enligt följande: 8 st. 2:or, 44 st. 3:or, 22 st 4:or och 4 st 4,5:or. Tomterna är friköpta, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas genom höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen bildades 1991 och fastigheterna färdigställdes 1993. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1433 kr samt en pantsättningsavgift om 573 kr/lån debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Enligt styrelsen finns ingen planerad höjning under 2024 och inga beslut är ännu tagna för 2025. Man har inte behövt höja avgiften på många år. I avgiften ingår även bostadsrättstillägg till den egna hemförsäkringen. Varje lägenhet har en gaspanna och bostadsrättshavaren står själv för kostnaden för värme och varmvatten samt tecknar själv gasabonnemang. EON äger gasnätet.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Tele2 erbjuder också bredband och telefoni som tecknas av den boende efter önskemål och behov.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Förutom löpande underhåll utfördes följande under 2018-19: Carportar på gård 1 och 2 målades, nya förrådsportar installerades till föreningens stora förråd samt utemiljön och lekplatserna upprustades. I föreningslokalen målades väggar och tak, ny belysning installerades, ljudabsorbenter sattes upp på väggarna och inköp av nya bord och stolar gjordes.
Sedan tidigare är taken tvättade och underslagen målade. Nytt tak, nya stolar samt nya hängrännor och stuprännor i samtliga carportar. Asfaltering i området. Nya fläktmotorer installerade i alla lägenheter samt OVK utfört. Nytt fläktaggregat och nytt expansionskärl installerat i LSS boendet. Ny ledbelysning har satts upp i carportarna, soprum och i fem stora förråd.
Nyligen utfördes en service på gaspannorna. (Föreningen äger pannan men man har som medlem även ett ansvar för skötseln, exempelvis att fylla på vatten vid behov).

I nuläget finns enligt styrelsen inget större som ska renoveras, de följer sin underhållsplan.

GEMENSAMT: I föreningen finns miljörum samt en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna - se föreningens hemsida för detaljer.

PARKERING: En carportplats ingår till varje bostadsrätt.

Besök gärna www.hsb.se/malmo/brf/siktet/ för mer information.

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor och förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

Alla bilder

Planritning övre plan

Med reservation för avvikelser

Planritning entréplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 5 516 kr
Ingår i avgift Carport, VA, Kabel-tv och sophämtning
Adress Tomtegatan 13
Kommun Malmö
Område Husie - Intill Toftängen och Videdal
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 91.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/2
Balkong Balkong med markis och fritt läge
Byggår 1992
Förening HSB:s Brf Siktet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 485 485 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.1771
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Gas
Driftskostnad 18 600 kr/år varav:
Värme: 9 600 kr
El: 6 600 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 124 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!