Svedala - Bara

Torggatan 2D

Visa på karta

Modernt radhus i två plan från 2019 - Två uteplatser & parkering - Lättskött med minimalt underhåll

Drömmer du om ett nytt och modernt boende i två plan? Då har du chansen i detta charmiga bostadsrättsradhus, byggt 2019 och beläget i ett trivsamt bostadsområde med praktisk närhet till Bara centrum. Härligt ljusa och öppna sociala utrymmen på bottenvåningen med utgång till stor uteplats från vardagsrummet samt fräscht och välplanerat kök. På ovanvåningen finns tre bra sovrum och ett allrum som är möjligt att konvertera till ytterligare ett sovrum för den som så önskar. Två helkaklade badrum – ett på var våning - samt separat tvättstuga försedd med tvättmaskin och torktumlare. Uteplatser på båda sidor om huset gör att man har möjlighet till sol hela dagen - välj sittplats efter solens läge på himlen och det egna humöret. Egen uppfart med parkering samt förråd i närbeläget hus. Här har man känslan av att bo i hus men utan det stora ansvaret och arbetsbördan! Behändig närhet till förskola, skola, matbutik, all vardaglig service, vackra naturområden och smidiga kommunikationer till Malmö. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 8 353 kr
Rum 5
Boarea 120 Kvm
Våning 1&2 av 2
Hiss Nej
Balkong Uteplatser i två väderstreck
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2019
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Torggatan 2d - ett modernt och lättskött bostadsrättsradhus med många genomtänkta lösningar!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som ger härliga sällskapsytor där den öppna planlösningen och angränsande kök ytterligare bidrar till rymdkänslan. Stora glaspartier och dörr släpper in dagsljuset och vetter ut mot uteplatsen på husets baksida. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang med en stilren och funktionell lösning på kortsidans vägg som har inbyggda, belysta nischer och en elektrisk som eld som ramar in en centralt placerad plats för tv:n. En avslappnad atmosfär för umgänge och avkoppling. Ljusa väggar och stiligt parkettgolv med behaglig golvvärme.

Alla bilder

Uteplats

Uteplats på husets baksida med trädäck - lagt av nuvarande ägare ovanpå ursprunglig stenläggning och skönt för bara sommarfötter. En förlängning av vardagsrummet under sommarhalvåret där man gärna spenderar tid med vänner och familj, infälld belysning i trädäcket ger fin kvällseffekt och gör det lättare att sitta kvar här även under de vackra sommarkvällarna. Här skiner förmiddagssolen och inbjuder till frukost i det gröna. Insynsskyddat och privat läge med höga staket och grönskande häck mot grannarna. Gott om plats för utemöblemanget och grillen.

Alla bilder

Kök

Köket ligger behagligt öppet mot vardagsrummet med inredning i skinande vitt och både fina arbetsytor samt gott om skåpsutrymme. En förhöjning med överhäng ut mot vardagsrummet blir en perfekt plats för barstolar - ett komplement till matplatsen där man kan umgås över matlagningen eller äta mindre mål. Den öppna känslan passar lika bra till vardags som till fest - fina sociala ytor där hela familjen kan vistas tillsammans men ändå var och en syssla med sitt. 
Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd,spisshäll och spisfläkt i rostfritt utförande. Bänkskiva i laminat med vitt kakel i trendigt avlång design ovanför, vita och väggar och samma fina parkettgolv som följer oss obrutet ut i vardagsrummet.
En trivsam matplats vid köksfönstret som vetter mot husets framsida har plats för hela familjen.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här radhuset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Hall

Ljus entréhall välkomnar in genom dörr som har både sidoljus och överljus vilket låter dagsljuset stråla genom hela huset och ger en härligt luftig känsla. Praktiskt klinkergolv som längre in övergår i parkettgolv, samt plats för avhängning av ytterkläderna. Hallen leder vidare in till öppen och ljus passage mellan vardagsrum och kök - härifrån går trappan upp till ovanvåningen och under denna finns ytterligare förvaringsyta i ett förråd som kan nyttjas till allt från skafferi till mysig koja för barnen.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i vitt med klinkergolv i sobert ljusgrått. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när den inte används och på så sätt ge mer golvyta. Handdukstork på behändigt avstånd ger varma och goa handdukar efter duschen. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Tvättstuga

En separat tvättstuga med egen ingång från hallen ger ett bekvämt eget rum för tvätt utan att behöva dela utrymme med badrummet. Tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk, rund vask i rostfritt nedfälld i bänkskivan och underskåp samt överskåp för förvaring. Klinkergolv i grått och vita väggar. Här inne huserar även husets värmepanna.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan finns ett trivsamt allrum, idag inrett med soffgrupp. Ett andra vardagsrum där man kan sitta i lugn och ro, undan från sällskapsytorna på entréplan. En möjlighet för den som önskar skulle kunna vara att sätta upp väggar och på så sätt konvertera detta utrymme till ett extra sovrum/arbetsrum. Vita väggar och fint parkettgolv.

Längre bort mot sovrummen finns ingång till en praktisk klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 1

Trivsamt sovrum/arbetsrum som ligger vägg i vägg med sovrum nummer två och har fönster mot uteplatsen på husets baksida. Ljusa väggar, garderob för förvaring och samma fina golv som i resten av huset, vilket skapar en behaglig och harmonisk känsla.

Alla bilder

Sovrum 2

Bredvid finns ytterligare ett sovrum - något större än det första och med samma parkettgolv samt vita väggar som de andra sovrummen. Fönster mot husets baksida, parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Master bedroom

Master bedroom med fönster mot husets framsida. Rummet har plats för både dubbelsäng samt ytterligare möblering som skrivbord och hemarbetsplats eller varför inte favoritfåtöljen placerad vid fönstret? En hel garderobsvägg ger gott om plats för förvaring. Vita väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ytterligare ett badrum i samma stil som bottenvåningens. Vita fräscha väggar och klinkergolv i grått samt duschplats med vikbara väggar i glas. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Framsida

Fint stenlagd framsida med plats för både parkering av bilen, bekvämt precis utanför den egna ytterdörren samt plats över för ytterligare en uteplats. Här skiner eftermiddagssolen och bord och stolar för att njuta av kvällarna utomhus under lediga helger passar perfekt. 

Alla bilder

Övrigt

Förråd finns i källaren på fastigheten Torggatan 6.

Uteplatserna på husets fram- och baksida upplåts med nyttjanderätt där bostadsrättsinnehavaren ansvarar för skötsel och omvårdnad.

Den frånluftsvärmepump som bostaden är försedd med ansvarar bostadsrättsinnehavaren för.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 2019 och består av ett flerbostadshus samt fem radhus med totalt 70 st bostadsrätter. Föreningen är en äkta förening som registrerades 2018. Tomten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Avgiften höjdes senast i årsskiftet 2024 med 5%. I dagsläget finns enligt styrelsen ingen planerad höjning av månadsavgiften. (Kontrollerat med styrelsen 31/5-24).
I avgiften ingår värme och vatten samt bostadsrättstillägget till medlemmarnas egna hemförsäkring. Man har gemensam el som debiteras medlemmarna kvartalsvis efter faktisk förbrukning.
Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för frånluftsvärmepumpen men den ägs av bostadsrättsföreningen.
Uteplatserna upplåtes med nyttjanderätt och bostadsrättsinnehavaren ansvarar för skötseln.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Under sommaren 2023 slutfördes grillplatsen med nya bord och växter. Staket har satts upp utmed parkeringen vid radhusen för att stävja cykeltrafiken mellan bilarna och OVK har utförts.
Balkonger har glasats in av medlemmar som varit intresserade av detta efter att föreningen ansökt om bygglov.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:Föreningen har en underhållsplan som upprättades och sträcker sig till 2071 samt uppdaterades senast 2023. Enligt denna finns inga större planer under 2024. Nästa händelse är enligt styrelsen en planerad OVK 2026.

BREDBAND OCH KABEL TV: Tv och internet levereras via Telias Triple Play med en hastighet på 100Mbit. Ett obligatoriskt tillägg på 222:-/mån tillkommer för detta.

PARKERING/GARAGE: I Föreningen finns 41 markparkeringar samt 15 parkeringsplatser i carport, en vanlig plats kostar 200:-/mån och en plats i carport 300:-/mån. Radhusen har två parkeringar på egen uppfart och har därför inte tillgång till de andra platserna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Gemensam grillplats med utemöbler där föreningen har gemensam årlig grillsamvaro. Även gemensamma källarutrymmen.

Alla bilder

Område

Bara är en fridfull och trivsam by, vackert belägen bland de skånska fälten men med alla vardagliga bekvämligheter inom gångavstånd och dessutom på bra pendlingsläge för den som jobbar i till exempel Malmö eller Lund.
Ett samhälle på väg starkt framåt, centrum växer och målet är att skapa ett innehållsrikt och levande centrum med många mötesplatser. Flera nya bostäder har tillkommit, ännu fler planeras och här finns bland annat ICA Nära, folktandvården, vårdcentral, bibliotek, frisersalonger, friluftsbad, en fotbollsplan samt pizzeria. På plats finns sedan några år sen är även en av Europas mest moderna golfanläggningar (PGA of National Sweden) med hotell, spa, konferens, restaurang och lodge. En ny och modern "multihall" finns också här som innehåller lounge, reception och lokaler för många olika verksamheter som idrott, gym, biljard, tv-spel, schack med både en stor hall på 1000 kvm och mindre rum för klubbar och föreningar. I dagsläget finns två grundskolor: Spångholmsskolan och Baraskolan samt flera förskolor.
Sommartid finns ett fritidsbad i Bara samt i populära Pude sjö nära Hyby kyrka. På promenadavstånd hittas bokskogen i Torup som är ett unikt rekreationsområde, inte långt från stadens myller, där du kan uppleva kultur och natur på samma gång. Här finns motionsspår, promenadstigar och ridslingor. För de yngsta finns en populär skogslekplats. Torups slott har även en historia som kan föras tillbaka till 1300-tale och det finns en vacker slottsträdgård som även är öppen för allmänheten. Täta bussförbindelser med Malmö via regionbusslinje 150 och med bil tar du dig på ca 15 minuter till Öresundsbron och därmed Danmark och Köpenhamn! Mer finns att läsa på t ex. baraportalen på Facebook samt på www.baraborna.se

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 8 353 kr
Ingår i avgift Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Adress Torggatan 2D
Kommun Svedala
Område Bara
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 120 Kvm (Föreningens information)
Våning 1&2 av 2
Hiss Nej
Balkong Uteplatser i två väderstreck
Byggår 2019
Förening Brf Torggatan 1 i Bara
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.21550
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i källaren på Torggatan 6
Byggnadssätt
Uppvärmning Frånluftsvärmepump. Golvvärme i entréplan och radiatorer på övre plan
TV/Internet Telia Triple-play
Driftskostnad 5 200 kr/år varav:
El: 5 200 kr
Energiprestanda 70 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!