Lund - Järnåkra

Järnåkravägen 17b

Visa på karta

Stor västerbalkong - Sovalkov - Separat och generöst kök

Välkommen till Järnåkravägen 17b i Lund, en charmig etta som erbjuder både bekvämlighet och trivsel. Denna välplanerade lägenhet har ett rymligt kök som bjuder in till matlagning och umgänge. Den generösa sovalkoven rymmer enkelt en stor dubbelsäng, vilket gör att du får gott om utrymme för en god natts sömn. En av lägenhetens höjdpunkter är den stora balkongen i västerläge, perfekt för att njuta av solnedgången över den gröna och rogivande innergården. Här kan du koppla av efter en lång dag och uppleva det bästa av vad Järnåkravägen har att erbjuda. Med sitt centrala läge i Lund och närhet till både natur och stadens bekvämligheter, är denna lägenhet ett utmärkt val för dig som söker ett praktiskt och trivsamt boende. Välkommen att upptäcka ditt nya hem på Järnåkravägen 17b!

I korthet

Utgångspris 2 250 000 kr
Månadsavg. 2 358 kr
Rum 1.5
Boarea 36.6 Kvm
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Ja, stor balkong med trägolv
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Direkt:
Mobil: 076-513 39 90

Ansvarig mäklare: Philip Dönnes
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

Hallen erbjuder både avhängningsmöjligheter samt goda förvaringsmöjligheter i form av 4 inbyggda garderober med väldisponerad inredning. Vid renoveringen 2016 togs dörrarna bort till kök och vardagsrum vilket får hallen att upplevas både rymligare och ljusare. Även väggen mot sovalkoven flyttades för att göra plats för garderoberna. 

Alla bilder

Kök

Modernt och väl tilltaget kök med generösa arbetsytor och plats för matbord för 2-4 personer. Köket renoverades 2016 och är utrustat med induktionshäll, ugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin och integrerade kyl/frys. Köksinredningen är vit utan beslag för en minimalistisk och stilren design, bänkskiva i trä med vit kakel ovan. Köket erbjuder fantastiska förvaringsmöjligheter i form av kökslådor nedtill och köksluckor hela vägen upp till taket. På golvet finner vi ett fint golv som är genomgående i hela lägenheten och väggarna är vitmålade. 

 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med vita väggar och samma vackra golv som i resterande del av lägenheten. Balkongen och sovalkoven nås från vardagsrummet och det finns bra med plats för soffa och tv-bänk. Vackra fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus.

Alla bilder

Sovalkov

När man köper 1 r o k så uppstår vanligtvis frågan om hur man på bästa sätt möblerar sitt rum då det både ska utgöra sovrum och vardagsrum i ett. Denna lägenhetens ypperliga planlösning gör att man helt och hållet slipper den problematiken. Det finns en naturlig plats för sängen i en rejäl sovalkov som antingen kan fyllas med en fullstor dubbelsäng, eller kombinationen av enkelsäng och skrivplats. 

 

Alla bilder

Balkong

Balkongen erbjuder en plats där man kan umgås med nära och kära ute i det fria, storleken på balkongen är hela lägenhetens bredd. Balkongen rymmer därav bord och stolar för att njuta av frukosten och möblemang i andra änden av balkongen för trevliga kvällar i solnedgången. Balkongen är belägen i västerläge vilket ger kvällssol, den erbjuder även fri utsikt över föreningens grönskande innergård. Trägolvet ger en skön och trivsam känsla under fötterna.

Alla bilder

Badrum

Stilrent och yteffektivt badrum som har allt man kan tänkas behöva. Badrummet renoverades 2016 och är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med glaspartier samt tvättmaskin. På golvet finner vi en mörk klinker i bruna nyanser och på väggarna sitter en vit kakel. I duschhörnan är kaklet likt golvet i en brun nyans vilket skapar ett härligt djup i rummet. 

När badrummet renoverades gjordes följande: det gamla badkaret togs bort, golvbrunnen byttes, avloppet omdraget, nya vattenledningarna lades, tätskiktet byttes, nytt kakel och klinkers, ny inredning, nya duschväggar och blandare, toalettstolen och belysningen byttes.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0765 - 13 39 90 eller via mail: philip.donnes@bulowlind.se

Alla bilder

Område

Järnåkra är ett bostadsområde som tillsammans med Nilstorp bildar en av Lunds stadsdelar, beläget i direkt anslutning till centrum av Lund. Området tillkom mellan 1957 och 1960 och är ett blandat kontors/bostadsområde. Det begränsas i norr av Södra vägen, i öster av Nilstorp vid Järnåkraskolan, i söder av Tetra Pak och i väster av Malmövägen. Bebyggelsen består av flera flerfamiljshus på 8-10 våningar centrerade kring Karhögstorg som utgör stadsdelens mittpunkt samt lägre bebyggelse med fyravåningshus.

 Från lägenheten är det gångavstånd till Klostergårdens IP, Hemköp (2 min), busstation (2 min), stadsparken, gym, Högevallsbadet, centrum och en skatepark. Med bil når man påfarten till motorvägen på nolltid. Precis utanför dörren finns det stora grönområden. 

 

Alla bilder

Förening

 Brf Höjegården är en äkta bostadsrättsförening bestående av 124 lägenheter fördelat på 4 hus som bildades 1958. 

 Gemensamma utrymmen:

- Tvättstuga och torkrum i källaren.

- Cykelförråd samt förvaring för barnvagnar i källaren.

- På den gemensamma gården har du tillgång till två grillplatser med tillhörande möbler.

- Fin lekplats för de mindre.

- Övernattningsrum finns att hyra av föreningens medlemmar för 100kr per natt. Denna är belägen i källaren i hus nr 23D.

- Föreningslokal finns att hyra av föreningens medlemmar för 400kr. Denna är belägen i hus nr 19. Här finns även en målarlokal.

Parkering:

Föreningen har parkeringsplatser som man kan hyra för 125 kr i månaden. Separat kö tillämpas till dessa. Utöver detta finns det P-platser på Järnåkravägen som kan nyttjas med kommunens boendeparkering. 

Tv & Bredband:

Kabel-tv genom ComHem basutbud ingår i avgiften.

Bredband genom Bredband 2 ingår i avgiften. (1000 Mbit/s)

 Ekonomi:

- I avgiften ingår det vatten, värme, kabel-TV samt bredband.

- Föreningen har gemensam el för att minska kostnaderna. Varje lägenhet har sin egen elmätare. En preliminär elförbrukningsavgift betalas i samband med månadsavgiften och regleras 1-2 ggr per år mot den faktiska förbrukningen.

- Ägaren bekostar själv bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. 

- I årsskiftet 2023/2024 höjde föreningen avgiften med 3%.

- I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. 

Överlåtelseavgift: 1433 kr betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift: 573 kr. 

 Medlemskap:

Föreningen tillåter delat ägande, men vill att den boende ska äga minst 10%.

 Renoveringar:

Utförda renoveringar

2024 - Dörrarna mellan källargångar och trapphus har bytts ut och dörrautomatik satts in under våren 2024.

2023 - Utfördes en totalrenovering av fritidslokalen och omfattande uppdatering av värmesystemet.

2019/22 - Omfattande arbete kring hus 21 och 23 med ny dränering samt installation av nya entrépartier och passersystem. Samtliga gångar och belysning återställdes samtidigt samt ny sopsorteringsstation. 

2019 - Dränering samt installation av nya entrépartier kring hus 17 och 19.  

2018/20 - Möjlighet för medlemmarna att byta till säkerhetsdörr. (Bekostat av medlemmarna)

2017 - Sprickor i balkonger reparerades. 

2016 - Relining avloppstammar och uppdatering av brandskydd.

2015 - Byte av tappvattenstammar.

2014 - Installation av postboxar i trapphus. OVK utfördes och blev godkänd.

2013 - Takbyte

Kommande/pågående renoveringar:

 Övrigt

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning, och styrelse. Spekulanter uppmanas att före köp även ta del av informationen på föreningens hemsida (https://hojegarden.se/) samt kontrollera uppgifterna med styrelse.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 250 000 kr
Månadsavg. 2 358 kr
Ingår i avgift Vatten, Värme, Kabel-TV, Internet.
Adress Järnåkravägen 17b
Kommun Lund
Område Järnåkra
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1.5
Boarea 36.6 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Ja, stor balkong med trägolv
Byggår 1958
Förening Brf Höjegården
Bostadsrättens nettoskuldsättning 101 374 kr
Andel i föreningen 0.004259753
Pantsatt Ja
Förråd Eget källarförråd samt en mindre matkällare.
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem / Bredband 2
Driftskostnad 4 492 kr/år varav:
El: 3 792 kr
Försäkring: 700 kr
Personen i hushållet är ungdom och har därför en rabatterad försäkring.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 118 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning