Snart till salu


Malmö - Östra Sorgenfri

Baskemöllegatan 4a

Visa på karta

Genomgående tvårumslägenhet - Balkong i söderläge - Helkaklat badrum med golvvärme

Välkommen till denna fantastiska genomgående tvårumslägenhet med ljus och harmonisk atmosfär och härlig takhöjd. Här finns balkong i soligt söderläge perfekt för avkoppling. Modernt badrum renoverat 2014 med golvvärme, kvalitetsdokument finns. Två stora walk in closets för generöst förvaringsutrymme i hallen, rymligt och ljust kök utrustat med diskmaskin samt inbjudande vardagsrum för både avkoppling och sociala tillställningar. Med lägenheten följer dubbla förråd, på både vind och i källare. Lägenheten har ett optimalt läge nära kommunikationer, affärer och grönområden. Missa inte chansen att förvärva denna pärla som kombinerar komfort med utmärkt planlösning och ett attraktivt läge. Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 695 kr
Rum 2
Boarea 61 Kvm
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1947
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Baskemöllegatan 4a - Här bor du med bekväm närhet till allt; grönområden, mataffär, kommunikationsförbindelser och city. Lägenheten har härlig takhöjd på 2,6m som ger en rymlig och harmonisk känsla. Med lägenheten följer dubbla förrådsutrymmen, på både källarplan och uppe på vinden!

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong i bästa soliga söder som nås från vardagsrummet med utsikt över den grönskande innergården, här kan man sitta hela dagen lång! 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från 2014 med golvvärme, kvalitetsdokument finns. Stilrena färgval, grått golv och vita väggar med grå detaljer. Badrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, badkar och WC. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med stort ljusinsläpp från stora fönster, samt direkt access ut till balkongen. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och matplats alternativt kontorsplats. Stilren och modern atmosfär med harmoniska beige väggar och vackert golv i originalparkett. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Charmigt brädgolv i original med vita väggar. Köksluckorna är vita och bänkskivan med grått inslag som följs av vitt kakel ovanför med detaljer. Köket är utrustat med fläkt, ugn, spishäll, kyl, frys och diskmaskin. Gott om plats för matbord och härligt ljusinsläpp genom stort fönster. Micro ingår ej.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet har vackert originalbrädgolv med vita väggar som matchas mot rostbrun fondvägg, som ger en varm och ombonad känsla. Stort fönster som släpper in rikligt med dagsljus. Precis utanför rummet finner du två stora walk in closets som ger gott om förvaringsutrymme.

Alla bilder

Hall

Hallen är inbjudande och du välkomnas av två stora walk in closets direkt till höger som ger lyxig förvaring. Väggarna är vita med en blomstrande fondvägg och golvet pryds av vackert originalparkettgolv.

Alla bilder

Område

Östra Sorgenfri är ett område i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Precis runt hörnan ligger Ica och närmsta busshållsplats som tar dig till Malmö central på lite drygt 10 min. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Manne som består av 28 lägenheter och en lokal, bildades 1947 i samband med byggnationen. Föreningen innehar marken med tomträtt. Omförhandling skedde årsskiftet 2018/2019, nytt avtal löper t.o.m 2028-12-31. En överlåtelseavgift om 1 433 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant. Föreningen sköter sin ekonomiska förvaltning själva. Till föreningen hör Baskemöllegatan 4A-4C.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var i mars 2024 då den höjdes med %,

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har ej gemensam el och medlemmen måste teckna eget elavtal. Bostadsrättstillägg ingår ej, medlemmen måste teckna detta genom sin hemförsäkring.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

2022 - Renovering av entréhusen ( lite kvarstår)
2022- 2021 - Råttstopp installerade i alla bottenavlopp.
2020 - Drogs el om i källaren och samtliga armaturer byttes till led.
2018 - Byttes fjärrvärmesystemet och regulatorer på radiatorerna i samtliga lägenheter.
2017 - Färdigställdes den nya innergården på garagetaket.
2016 - Garaget renoverat
2015/2016 - Balkonger renoverade
2011 - Avloppsstammar relinade i trappa b och c
2004/2005 - Trapphus målades.
2001-2004 - Tappvattenstammar byttes i kök och badrum
2000 - Takpapp utbytt.
1998 - Eternitplattor ommålade.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Föreningen kommer renovera garageuppfartens väggar (utsida), även framsidan kommer få sig ett lyft. Tanken var att detta skulle ske under 2023 men har blivit framflyttat. 

TV & INTERNET:
 Föreningen har kabel-TV via Telenor. Basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har bredband via Ownit. Hastighet 100/100, ingår i avgiften. 

PARKERING:
I området råder boendeparkering. Föreningen har även ett garage. Kostnad för garageplats kommer vara ca 440 kr/mån. Föreningen har 1 laddstolpe som 2 bilar kan använda sig av. 660:- (exkl laddning) Kontakta föreningen, kölista tillämpas.

GEMENSAMT:
Föreningens tvättstuga finns i källaren och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum, 1 centrifug. Bokning med tvättkolv. I källaren finns cykelrum, det finns även plats för barnvagnar. Snickarbänk finns i ett rum i källaren. Föreningen har även ett gym i källaren som är kostnadsfritt att använda för medlemmarna. Föreningen har en gemensam innergård som man hjälps åt med gällande underhåll.

MEDLEMSKAP:
Föreningen tillåter delat ägande förälder/barn men vill att den boende ska äga 50 % av bostaden. Juridisk person accepteras ej som medlem.

ÖVRIGT:
Föreningen utför tillsyn.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 695 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Adress Baskemöllegatan 4a
Kommun Malmö
Område Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 61 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1947
Förening BRF Manne
Bostadsrättens nettoskuldsättning 255 800 kr
Kommentar nettoskuldsättning 4 193 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 3.5
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Angiven driftkostnad är beräknad enligt säljarens uppgifter (1 vuxen i hushållet). Kostnaden kan bli både högre och lägre för ny boende.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 109 kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.