Malmö - Tygelsjö

Tvärskeppsgatan 18

Visa på karta

Trädgård och balkong i soligt västerläge - Möjlighet för fyra sovrum - Barnvänligt läge

Välplanerat och lättskött boende i två plan. Fina sociala ytor och öppen planlösning på den insynsskyddade bottenvåningen samt en privat sovavdelning med 2-4 sovrum och stor balkong med underbar utsikt på ovanvåningen. Inbjudande uteplats som nås från vardagsrummet och grönskande trädgård i optimalt soligt västerläge där solen skiner från lunch och ända till sen kväll. Rymligt badrum, gästtoalett, separat tvättstuga, förråd och garage. Fastigheten innehas med tomträtt. Ett av Malmö kommuns absolut mest barnvänliga område med närhet till grönområden, tre olika förskolor, skolor och med kort avstånd till busshållplats. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Rum 4
Boarea 117 Kvm
Tomtarea 151 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

13 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Tvärskeppsgatan 18 - Ett välplanerat radhus med balkong och trädgård både på fram- och baksida.

Alla bilder

Trädgård

Välskött och grönskande trädgård i solsäkert västerläge där solen lyser från lunchtid och ända in på kvällen. Med dörr ut från vardagsrummet finns en fin uteplats, delvis under skyddande tak och med en markis att fälla ut för svalka under de dagar solen skiner allt för het. Belagt med trätrall är behagligt för bara fötter.
Trädgården har mjuk gräsmatta i mitten med blomstrande rabatter och lummiga buskar runt om - här växer bland annat en stor trollhassel och två äppelträd. Längst ner finns en singelbeströdd plats för odling eller en andra uteplats. Ett högt och ett lågt staket avgränsar mot grannarna.

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum i bra storlek med fina sällskapsytor, stort fönsterparti och utgång till trädgården. Här låter man gärna dörren stå öppen under varma sommardagar och låter uterummet bli en förlängning av sällskapsytorna. En spaljé mot hall och kök släpper igenom ljus och förstärker det luftiga intrycket, samtidigt som det avgränsar mot matplatsen bakom. Parkettgolv och vitmålad stråtapet på väggarna.

Alla bilder

Kök

Praktiskt arbetskök med inredning i vinkel, vilket ger mer av både bänkyta och förvaringsutrymme. Fönster mot husets framsida, inredning med ljusa luckor samt rostfri diskbänk kombinerat med bänkskiva i trädesign. Kyl/frys (Electrolux 2001), spis med häll (Electrolux), spisfläkt (Electrolux 2023), diskmaskin (Bosch 2001) och mikrovågsugn (Selectro ca 1990). Klinkergolv och ljusa väggar.

 

Alla bilder

Matplats

Matrummet ligger luftigt öppet mot vardagsrum och hal. Här ryms matbord för hela familjen och gäster därtill, medan serveringen sker smidigt via dörren från köket. Samma ljusa parkettgolv som följer oss vidare in i vardagsrummet och ljusa tapetserade väggar med bröstpanel i gräddvitt.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Tvättstuga

En separat tvättstuga med egen ingång från hallen ger ett bekvämt eget rum för tvätt utan att behöva dela utrymme med badrummet. Tvättmaskin från 2023 (Cylinda) och rostfri vask med tillhörande avställningsyta och förvaring. Ett fönster mot husets framsida står för dagsljusinsläppet, hatthyllan tillåter förvaring av extra utekläder och färgerna här inne är ljusa.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten ligger behändigt i anslutning till entréhallen. Klinkergolv i terrakotta och halvkaklade väggar i en ljusare nyans . Wc och handfat - renoverat ca 2000.

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar in genom dörr med sidoljus. Gott om plats för avhängning av ytterkläderna och skor finns ett steg in, där hallen svänger och öppnar upp sig mot sällskapsytor och kök.
Trappan leder upp till ovanvåningen där ytterligare en liten hall har dörrar in till samtliga rym och ljusinfllöde via takfönster.

Praktiska klädkammare finns både på entréplan och övre plan.

Alla bilder

Allrum

En trappa upp ligger två sovrum i bra storlek och ett stort allrum. Generöst tilltaget med möjlighet att sätta upp en vägg och på så sätt istället få ytterligare två sovrum, för den som så önskar. Idag i bruk sällskapsrum med två fönster och utgång till balkongen som har fri mot husets baksida och trädgården nedanför. Trägolv och tapetserade väggar i soligt gult.

Alla bilder

Balkong

Inbjudande balkong som sträcker sig över hela husets bredd och har utsikt över den egna trädgården samt det fridfulla området där bakom. Här skiner eftermiddagssolen - ett trivsamt ställe att vistas en stund i solen under lediga kvällar och helger.

Alla bilder

Sovrum 1

Ett rymligt sovrum med målade väggar i vilsamt gröna nyanser och trägolv. Fönster mot husets framsida där morgonsolen skiner in och plats för både dubbelsäng samt ytterligare möblering som garderober, skrivbord eller varför inte favoritfåtöljen i hörnan vid fönstret?

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg ligger det andra sovrummet - idag i bruk som arbetsrum med skrivbord och tre inbyggda garderober för förvaring. Trägolv och tapetserade väggar samt fönster mot husets framsida.

Alla bilder

Badrum

Ett stort badrum med plats både för badkar och dusch - uppskattat av alla, men inte minst av barnfamiljen! Väggar med ljus våtrumstapet och våtrumsmatta i grönt på golvet. Wc (utbytt 2012), handfat och badrumsskåp med spegel. Ett takfönster släpper in dagsljuset utan att ge någon insyn.

Alla bilder

Framsida

Stenlagd framsida med plats för en bänk eller litet cafémöblemang. Här finns ett förråd och bortanför detta en liten gemensam grönyta med ett träd och plats för barnlek.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bott i huset sedan det byggdes. Under senare år har bland annat utförts följande renoveringar/förbättringar:

-2021:Nya kökslådor från Härjedalskök.
-2023:Ny köksfläkt från Electrolux samt ny tvättmaskin från Cylinda.

Larm finns via Sektor Alarm och nuvarande ägare har en månadskostnad på ca 430:-/mån.
Fiber finns indraget i fastigheten och internet levereras av Sydantenn med en hastighet på 1000/1000 Mbit genom Tygelsjö Norra Samfällighet till en kostnad på 120:-/mån. Nuvarande ägare betalar 248:-/mån till Sydantenn för bland annat  tv-kanaler etc.
Centralantennanlägging är inräknad i kostnaden för samfälligheten under driftskostnader.

Ett förråd i trädgården för redskap och tillbehör kompletteras av ett större på husets framsida - här ryms allt smått och gott som behövs för ett bekvämt radhusliv.

Tomträttsavgälden är 11 716 kr/år, den betalas halvårsvis och löper ut nästa gång 31 december 2026. För den som skulle vilja friköpa tomten är priset enligt Malmö stad i dagsläget 792 350 kr.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ TYGELSJÖ GA:21 - Avser: Sopanläggning (7 st miljöstationer)

Gemensamhetsanläggning MALMÖ TYGELSJÖ GA:4 - Avser: Förbindelseleder, grönytor, lekplatser, centralantennanläggning med möjlighet för inkoppling till kabel-tv nät, anläggning med tillhörande anordningar för distribution och kommunikation av media och övriga it-tänster (bredband/fiber) , utomhusbelysning

Gemensamhetsanläggning MALMÖ TYGELSJÖ GA:5 - Avser: Radgarage, förråd, biluppställningsplatser samt tillfartsvägar till dessa, vatten-spill-och regnvattenledningar, utvändiga brunnar

Adressen till samfällighetsföreningen Tygelsjö Norra Samfällighetsförenings hemsida är: http://www.tnsinfo.se/news_1.html
Som ny ägare bör man lämna kontaktuppgifter och anmäla överlåtelsen till föreningens kassör. Kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida.

Förutom två gemensamma städdagar i föreningen hjälps man för att spara kostnader även åt med gräsklippning och allmän skötsel. Ytan är indelad i olika områden och på föreningens hemsida kan man se vilken man tillhör. Föreningen har även två garage med utrustning och material som kan lånas av medlemmarna.
För ytterligare information - se bifogat dokument "Huspärm".

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 995 000 kr
Adress Tvärskeppsgatan 18
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Radhus
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 4
Boarea 117 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 151 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Betong och trä
Fasad Tegel och trä
Tak Betongpannor och papp - ny papp ca 1995
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Direktverkande el samt luft/luftvärmepump (1990)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas isolerglas - 1992
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 64 576 kr/år varav:
El: 35 348 kr
Samfällighet: 11 380 kr
Renhållning: 3 064 kr
Försäkring: 3 072 kr
Tomträttsavgäld: 11 716 kr
Nuvarande ägare har haft en förbrukning på ca. 13 302 kWh el och 62 kubikmeter vatten. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 247 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 125 000 kr
Summa pantbrev 498 200 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ TYGELSJÖ GA:21
Gemensamhetsanläggning MALMÖ TYGELSJÖ GA:4
Gemensamhetsanläggning MALMÖ TYGELSJÖ GA:5

Boka en kostnadsfri värdering här!