Malmö - Västra Klagstorp - Tygelsjö

Vindögats väg 9a

Visa på karta

MODERNT RADHUS I TVÅ PLAN - DUBBLA UTEPLATSER - LÄTTSKÖTT MED MINIMALT UNDERHÅLL

Drömmer du om ett nytt och modernt boende i två plan? Då har du chansen i detta charmiga bostadsrättsradhus, byggt 2022 och beläget i ett trivsamt bostadsområde med idyllisk bymiljö och gröna fält som närmsta granne. Härligt ljusa och öppna sociala utrymmen på bottenvåningen med utgång till stor uteplats från vardagsrummet samt fräscht och välplanerat kök. På ovanvåningen finns tre bra sovrum varav ett med walk in closet och ett allrum som är möjligt att konvertera till ytterligare ett sovrum för den som så önskar. Två helkaklade badrum – ett på var våning - samt separat tvättstuga försedd med tvättmaskin och torktumlare. Uteplatser på båda sidor om huset gör att man har möjlighet till sol hela dagen - välj sittplats efter solens läge på himlen och det egna humöret. Eget förråd om ca 5 kvm och parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Här har man känslan av att bo i hus men utan det stora ansvaret och arbetsbördan! Nybyggt område med många barnfamiljer och välordnad bostadsrättsförening med tillgång till gemensamt växthus och trädgårdsredskap, utegym, ladd-platser för el-bil samt odlingslotter för den med gröna fingrar. Fridfulla Västra Klagstorp omges av böljande fält och havet som glittrar lockande vid horisonten, men ändå med bekväm närhet till all vardaglig service i intilliggande Tygelsjö och med perfekt pendlingsläge in till Malmö och Vellinge. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 645 000 kr
Månadsavg. 6 580 kr
Rum 5
Boarea 109 Kvm
Balkong Dubbla uteplatser
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vindögats  väg 9a - ett modernt och lättskött bostadsrättsradhus med många genomtänkta lösningar!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som ligger helt öppet mot köket ger härliga sociala ytor och blir familjens naturliga  samlingsplats. Stort glasparti släpper in dagsljuset samt vetter mot trädgården på husets baksida. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang med en avslappnad atmosfär för umgänge och avkoppling. Ljusa väggar och stiligt parkettgolv med behaglig golvvärme.

Alla bilder

Uteplats

Stor uteplats på husets baksida med trädäck - skönt för bara sommarfötter. Gott om plats för utemöblemanget och grillen. Här finns också ett rymligt förråd, med plats för allt som behövs för ett bekvämt radhusliv. Framför trädäcket finns en gräsmatta, alldeles lagom för lek eller varför inte ett parti kubb, men även med rum för odlingslådor och planteringar för den som önskar. Beläget på en gavel med staket som insynsskydd mot båda sidor samt en häck på tillväxt och grind ut mot grönområdet bakom.

Alla bilder

Kök

Inbjudande kök som ligger öppet mot vardagsrummet, vilket låter dagsljuset stråla genom hela huset och ger en härligt luftig känsla. Inredning i mjukt duvgrått som är planerad i vinkel, vilket ger gott om både arbetsyta och skåpsutrymme. En köksö är förutom en källa till extra förvaring ett komplement till matplatsen där man kan umgås över matlagningen, äta mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek och rostfritt utförande, spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin som smälter sömlöst in i inredningen och inbyggd ugn samt mikrovågsugn. Alla maskinerna och hela köket är nya från 2022 - kyl och frys kommer från Siemens medan resterande maskiner kommer från Ikea. Samma parkettgolv med golvvärme och ljusa väggar följer oss obrutet vidare in från vardagsrummet, vilket ger en skönt enhetlig känsla.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i vitt med klinkergolv i sobert ljusgrått. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Tvättstuga

En separat tvättstuga med egen ingång från hallen ger ett bekvämt eget rum för tvätt utan att behöva dela utrymme med badrummet. Tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk, rostfri vask med tillhörande avställningsyta, underskåp samt överskåp för förvaring. Dessutom finns här en extra garderob där till exempel ytterkläder som inte är i säsong kan hängas undan utom synhåll. Ett fönster står för dagsljusinsläppet och färgerna här inne är ljusa.

Alla bilder

Hall

Entréhall välkomnar in genom dörr med fönster och praktiskt klinkergolv samt plats för avhängning av ytterkläderna. Hallen leder vidare in till öppen och ljus passage mellan vardagsrum och kök - härifrån går trappan upp till ovanvåningen och under denna finns ytterligare förvaringsyta i ett förråd som kan nyttjas till allt från skafferi till mysig koja för barnen.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan finns ett trivsamt allrum, idag inrett med soffgrupp. Ett andra vardagsrum där man kan sitta i lugn och ro, undan från sällskapsytorna på entréplan. En möjlighet för den som önskar skulle kunna vara att sätta upp väggar och på så sätt konvertera del av detta utrymme till ett mindre extra sovrum/arbetsrum. Vita väggar och ljuspigmenterat parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 1

Trivsamt sovrum/arbetsrum som ligger vägg i vägg med sovrum nummer två och har fönster mot uteplatsen på husets baksida. Ljusa väggar, garderob för förvaring och samma fina golv som i resten av huset, vilket skapar en behaglig och harmonisk känsla.

Alla bilder

Sovrum 2

Bredvid finns ytterligare ett sovrum - något större än det första och med samma parkettgolv samt vita väggar som de andra sovrummen. Fönster mot husets baksida, en garderob för förvaring, parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 3

Master bedroom med stort fönster mot husets framsida. Här finns ingång till en lyxigt stor walk in closet - något för fashionistan - och som extra bonus på det dessutom även en stor dubbelgarderob med skjutdörrar. Rummet har plats för både dubbelsäng samt ytterligare möblering som skrivbord och hemarbetsplats eller varför inte favoritfåtöljen placerad vid fönstret? Vita väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ytterligare ett badrum i samma stil som bottenvåningens men här med badkar istället för dusch. Vita fräscha väggar och klinkergolv i grått. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Framsida

En fin stensatt gång löper längs husets framsida där man har ytterligare en uteplats. Här skiner förmiddagssolen och bord och stolar för frukost utomhus under lediga helger passar perfekt.

Alla bilder

Övrigt

I trädgården finns ett praktiskt förråd som rymmer allt smått och gott som behövs för ett bekvämt radhusliv - ca 5 kvm stort.

Ytterdörr med elektroniskt kodlås.

I föreningens årsredovisning för 2023 finns en post kallad "Övriga skulder"  på 2 393 578:-, då dessa inte är närmare beskrivna är de inte medräknade i bostadens nettoskuldsättning.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 2022 och består av fem flerbostadshus som innehåller 25 st två-plans bostadsrättsradhus. Föreningen Brf Skina är en äkta förening som registrerades 2021.
Varje hus har en egen frånluftsvärmepump och betalar sin egen el via ett gemensamt el-abonnemang som läses av och debiteras varje bostad efter faktisk förbrukning. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg till sina medlemmar, vilket innebär att var och en tecknar sin egen hemförsäkring, men inte behöver teckna ett bostadsrättstillägg till denna. Tomten är friköpt och Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet (860 kr/pant för 2024) debiteras pantsättaren samt en överlåtelseavgift på 3,5% av prisbasbeloppet (2006 kr för 2024) debiteras säljaren.

AVGIFT: Till månadsavgiften läggs en schablonkostnad för hushållsel inkl. värme samt vattenförbrukning på ca. 2 500:-/mån respektive 440:-/mån. Kostnaden justeras retroaktivt efter avläsning mot faktiskt förbrukning. Just el-förbrukningen regleras var månad, vilket enligt styrelsen innebär att verklig kostnad ofta inte blir så hög.
I dagsläget finns enligt styrelsen ingen planerad höjning av månadsavgiften.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:Då husen är så pass nya finns i dagsläget inga större planerade renoveringar/underhåll. Dock avsätts pengar för framtida underhåll.

BREDBAND OCH KABEL TV: Föreningen har genom samfälligheten ett gruppavtal som gett rabatt på fiber och tv genom Tele2. Ett obligatoriskt tillägg för medlemmarna på 150:- läggs på månadsavgiften. Hastigheten är 150/150Mbit men högre hastighet går att få mot en extra avgift.

PARKERING/GARAGE: Det ingår en parkeringsplats till var bostadsrätt - sex av husen har parkeringsmöjlighet direkt utanför husen och resterande har plats på en gemensam parkeringsplats. Det finns även extra platser som medlemmarna kan hyra genom samfälligheten. En vanlig plast kostar 200:-/mån, en laddplats kostar 300:-/mån (exkl. kostnad för själva laddningen) och en plats i carport kostar 300:-/mån. Kösystem för att få en plats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningen ingår med 32/100 i gemensamhetsanläggningen Vindögat GA1 som bland annat avser gemensam byggnad med växthus samt tillhörande förråd med gemensamma trädgårdsredskap, gata, gång- och cykelstigar, grönområden, lek- och träningsredskap, parkeringsplatser, elnät inkl. stolpbelysning, fastighetsnät med fiberkanal, ledningsnät för vatten och avlopp, anläggning för dagvatten samt renhållning.

Samfällighetens växthus är öppet för alla men går att hyra för privata tillställningar genom samfälligheten för 500:-/vardagar och 1000:- till helgen. (Har ingen hyrt det får medlemmarna nyttja det fritt, man kan dock inte hindra andra från att befinna sig där samtidigt). Går ej att boka under helgdagar/högtidsdagar.

Uteplatser/trädgårdar till husen ingår i bostadsrätten.

Alla bilder

Område

Västra Klagstorps by ligger precis utanför det lite större Tygelsjö och är numer i stort sett sammanvuxen med denna. Här finns den vackra kyrkan med torn ända från 1100-talet och Kvarndala gård där Kvarndala kulturhistoriska förening huserar - en aktiv förening och fin hembygdsgård där det bland annat går att hyra lokal. I byn finns även en nyöppnad Montessori förskola och på bara fyra minuters cykelväg är man på Pilbäcksskolan i Tygelsjö. Nära även till busshållplats och pendlingsmöjligheter.

Tygelsjö är en populär och familjevänlig stadsdel i Malmö med en befolkning på cirka 4000 invånare som ligger strategiskt belägen mellan Vellinge - Klagshamn - Malmö

Natur och rekreation: Byn är omgiven av natursköna områden och erbjuder fina möjligheter till friluftsliv och rekreation. Tygelsjösjön är en populär plats för aktiviteter som promenader, löpning, cykling och fågelskådning och här finns många grönområden och parker där man kan njuta av naturen. Tygelsjö erbjuder även många fina lekplatser för de små, varav några är stora fina temalekplatser.

Skolor och förskolor: Tygelsjö har två skolor och flertalet förskolor som tillhandahåller utbildning för barn upp till nionde klass. Mindre än 10 minuter från Tygelsjö ligger även en av Sveriges mest populära gymnasium, Sundsgymnasiet i Vellinge.   

Föreningar och aktiviteter: Det finns flera olika föreningar och aktiviteter i Tygelsjö som erbjuder möjligheter till engagemang och gemenskap. Det inkluderar idrottsföreningar, kulturella föreningar(exempelvis Kvarndala kulturhistoriska förening) och andra hobbybaserade grupper.

Kommunikationsmöjligheter: Det finns busslinjer som passerar genom stadsdelen och som ger förbindelse till bl.a. centrala Malmö, Hyllie - där tågstation finns - och till Vellinge. Bussarna kommer tätt (15-30 minuter mellan) och går från ca 05:40 till 23:30. Med  bil tar man sig in till Mobila på 9 minuter och det tar ca 10 minuter att ta sig till Hyllie Station med buss.   

Närservice: Byn erbjuder det mesta när det gäller vardaglig service via exempelvis ICA Supermarket i stor nybyggt lokal, blomsterbutik, frisörer, veterinärer, hunddagis, träningstudio och massageinstitut. Här finns pizzeria och den omtyckta restaurangen, Lilla oliven som är välkänd för sina goda hamburgare. 

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 645 000 kr
Månadsavg. 6 580 kr
Ingår i avgift Parkeringsplats
Adress Vindögats väg 9a
Kommun Malmö
Område Västra Klagstorp - Tygelsjö
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 109 Kvm (Föreningens information)
Balkong Dubbla uteplatser
Byggår 2022
Förening Brf Skina
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 239 819 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 3,87998
Pantsatt Ja
Förråd I anslutning till huset
Byggnadssätt
Uppvärmning Vattenburen värme via frånluftsvärmepump i vart hus. Vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Tele2
Driftskostnad 18 756 kr/år varav:
El: 13 476 kr
Vatten/Avlopp: 5 280 kr
För elkostnaden har ett snitt av nuvarande ägares kostnad för de senaste 11 månaderna använts.
Energiprestanda 63 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!