Lund - Genarp

Gödelövsvägen 5

Visa på karta

Varsamt renoverad 20-talsvilla - Pool - Annex om 50 kvm

Äldre charm i ny tappning! Ett riktigt drömhus, där den underbara 20-talscharmen framhävts, vårdats ömt och tillsammans med genomtänkta och ytterst smakfulla moderna renoveringar skapat ett boende att falla handlöst för! Här finns stuckaturer, spatiösa ytor, generös takhöjd, vackra brädgolv, spegeldörrar från tiden och fantastiska stora fönsterpartier. Makalös matsal med härlig rymd i anslutning till stilrent, nyrenoverat kök och inbjudande vardagsrum med braskamin att elda sprakande brasor i. Mycket generösa rum där antalet sovrum kan bli upp till 5 - gott om plats även för den stora familjen. Privat och lugn baksida med härligt trädäck och pool. Dessutom ett annex som passar för allt från fest till lokal för eget företag. Med sina underbara sällskapsytor, både utomhus och inomhus, är detta ett fantastiskt "fest och kalas-hus". Fiber är inkopplat! Uttrycket "unikt boende" passar bättre än nånsin. Bilderna presenterar ett urval av hemmets alla rum och vrår, välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 6 495 000 kr
Rum 9
Boarea 230 Kvm
Tomtarea 968 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1926
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Onsdag 24 juli 17:45 - 18:15
Visa alla

Fastighet

En fastighet som bara finns i en upplaga!

Något för den stora familjen som uppskattar generösa ytor både inne och ute, att inte bara nyttja för familjens egen del utan även för glada, festliga tillfällen med släkt och vänner. 

Alla bilder

Annex

Denna del av fastigheten lämpar sig för många olika saker. Egen verksamhet skulle kunna vara en. Festlokal kan vara en annan. Ytan är cirka 50 kvm. Putsade väggar, stora fönsterpartier och delvis öppet upp i nock. Synliga takbjälkar och sagolik känsla!

Alla bilder

Pool

Pool med skjutbart pooltak, vilket både gör poolen betydligt mer ekonomisk att värma upp samt även kan tillåta bad under tak om det svenska sommarvädret skulle bjuda på en regnskur. 

Poolen färdigställdes under sommaren 2019. Grävning gjordes av HS Entreprenad. Gropens väggar är tilläggsisolerade med polyuretanskum, innan själva glasfiberbaljan sänktes ner. Själva poolen är också isolerad. Dränering till pool med pump. Poolteckning finns i källaren, med värmeväxlare. Värmedrift är kopplad till pannan. Mått: 3 x 7,2 meter. 

Alla bilder

Entré

Dubbla spegeldörrar i engelskt rött med överljus öppnar upp till en välkomnande entréhall. Originalgolv från 20-tal i ljuvligt mönster och nyans som matchar ytterdörrarna höjer charmen ytterligare ett snäpp. Väggarna är ljusgrå och trappan med gjutjärnsstaket som sträcker sig upp mot ovanvåningen är målad i samma färg som väggen. Från hallen nås både matsal, vardagsrum och praktiska, inbyggda garderober.

Alla bilder

Matsal

Underbart hörnrum med fönster i två väderstreck och plats för de stora middagsbjudningarna. Sammetsmjuka och ljuspigmenterade trätiljor övergår i milt ljusgrå väggar. Ursprungligen två rum i fil som har öppnat upp för att få de stora ytor vi ser idag. Härifrån nås kök och kontor samt utgång på gaveln och gästtoalett.

Alla bilder

Kök

Köket går i behagligt ljusa toner med inredning på båda sidor om rummet, vilket ger både generösa arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Här har man valt bort överskåp och får på så sätt ett öppnare och luftigare intryck. Gedigen bänkskiva i granit följer med upp i stänkskydd på väggen och passar perfekt till skåpsluckornas färg. Spishäll och fläkt är från SMEG. Integrerad kyl, frys och diskmaskin smälter sömlöst in i i inredningen. Inbyggd ugn, spishäll med tillhörande spisfläkt i stilrent designad kåpa samt vask nedsänkt i graniten. Bakom en dörr finner vi en av alla köksentusiasters stora drömmar: ett riktigt skafferi - ett walk in pantry! Dubbla glasdörrar leder från köket rakt ut till uteplats och poolen på husets baksida. Klinkergolv med terrazzo-känsla och gråmålade väggar samt fotlister.

Alla bilder

Köksbilder

Vem vill inte ha ett kök som direkt sprunget ur inredningsmagasinens blanka sidor? 

Alla bilder

Toalett

Gästtoalett med halvkaklade väggar i vitt med lindblomsgröna väggar ovanför. Som allt i detta hus gjort med omsorg om den tidsenliga och rätta känslan. Vägghängd wc, handfat och badrumsspegel. En liten hylla, byggd i kaklet, för doftljus och prydnadsföremål.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet sträcker sig över hela husets gavel med stora fönster både mot fram och baksida. En braskamin från Contura är strategiskt placerad längs ena långsidan och kan på så sätt avnjutas från alla håll. Blågrå väggar och fotlister går igen i de hyllor som målats i samma nyans och ger tillsammans med trägolvet hela rummet en både rofylld och stilfull känsla. Även här har man tagit ned väggar för att få rymd och svängrum.

Alla bilder

Ovanvåning

Nymålade väggar och sköna trägolv. En privat sällskapsplats för familjen, eller ett TV-häng för de som inte har lust att umgås på entréplan. 

Alla bilder

Sovrum 1

Magiskt sovrum för föräldrarna i huset. Målat trägolv, varm nyans på väggfärg och stuckatur i taket. Dubbla fönster. 

Alla bilder

Sovrum 2

Lyxigt och nyrenoverat barnsovrum med skön heltäckande matta. Nymålade väggar och tak. Rymligt sovrum som även den kräsne tonåringen lär trivas med. 

Alla bilder

Sovrum 3

Målat trägolv och målade väggar och tak. Ytterligare ett trivsamt sovrum med generös yta för någon av de yngre i familjen. 

Alla bilder

Detalj

Det är detaljerna som gör det. 

Alla bilder

Säljarnas information

Tidigare ägare var transparenta med allt som berör fastighetens skick. Väldigt mycket är redan omhändertaget, men om de hade bott kvar så skulle följande åtgärder stå på listan: 

Entrén: Måla dörr och putsa trappa.
Mura igen dörröppning på gaveln mot parkering och ta bort trappa. 
Bygga en trappa vid ytterdörren på andra gaveln (söder). 
Om cirka 10 år byta tak. Tidigare besiktning indikerar att detta är en rimlig tidpunkt. Inga läckage är kända. Den information som lämnats till nuvarande ägare är att taket är omlagt på 90-talet. 
Badrummet uppe fick anmärkningar vid nuvarande ägare besiktning, men är fortsatt i samma skick. Det som bl a togs upp var; rörgenomföring i golv, brunnar för nära vägg och fönster i våtzon. Samtidigt gjordes fuktmätning utan anmärkning vid detta tillfälle. 

Angående dränering så har nuvarande ägare frågat om detta i samband med sitt köp. Besiktningsmannen tyckte inte att man borde dränera denna typen av hus när det är byggt i sandmark, som i sig själv är dränerande. Ingen information har tidigare lämnats på att dränering har skett de senaste årtiondena. 

Under ägandetiden har ytskikt löpande gjorts vid i olika omgångar sedan 2018. Lättare arbeten har gjorts på egen hand och resten har bl a utförts av Fröken Anderssons Måleri. Poolen och utemiljön är fixat under 2019 av HS Entreprenad och Lilleröds Entreprenad. 
Kök och lilla toalett gjordes i slutet av 2020 och början av 2021. Plattsättning av AC Maitre AB, montering av bänkskiva gjordes av Komsta Sten AB. Allt som har med vatten/rördragning (ny tappvattendragning i hela huset i samband med köksrenovering) har gjorts av Rörmontören Syd AB (kök, källare och wc). All el som dragits om har gjorts av Elkedjan i Staffanstorp/Elon. Ny kamin och skorstensrenoveringar (båda skorstenarna) 20129 av Skurups Brasvärme. Fasadenen är omfogad på alla sidor förutom på norrgaveln mot parkeringsplatserna.

Kort och gott: Allt som krävt speciell kompetens, eller ägarna inte har haft kunskapen om, har gjorts av företag med rätt behörighet. 

Alla bilder

Natur

Att bo i Genarp är mycket starkt förknippat med att bo vid, eller nästan i, naturen. Omgivningarna har skiftande karaktär och bjuder på fantastiska naturupplevelser året runt. Skåneleden går förbi och cyklingen i Häckeberga och på Romeleåsen är omåttligt populär.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv och ett aktivt byalag som anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt  (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Genarp på internet/Länkar

Genarp på kartan: https://www.hitta.se/kartan/pl/Genarp!~55.60405,13.40379,14z/tr!i=olOOSVq4/search!st=plc!q=Genarp!b=53.95609:-9.49219,69.73333:25.00488!t=combined!ai=2000006524!aic=55.60405:13.40379

Welins förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/welin/

Enestugans förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/enestugan/

Häckeberga förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/hackeberga/

Häckebergaskolan: https://lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/hackebergaskolan/

Genarps skola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/genarps-skola/

Coop: https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/coop/coop-genarp/

ICA: https://www.ica.se/butiker/nara/lund/ica-nara-genarp-2789/start/?utm_source=google&utm_medium=mbl&utm_campaign=ICA%20N%C3%A4ra%20Lund%2002789

Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Distriktssköterska: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Distriktsskoterskemottagningen-Genarp-Vardcentralen-Dalby/

Sevärdheter: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g1060680-Activities-Genarp_Skane_County.html

Genarps byalag: https://genarp.nu/

Genarps miljövårdsgrupp: https://sites.google.com/site/genarpsmiljovardsgrupp/

Lions Club Genarp: https://e-clubhouse.org/sites/genarp/

Genarps kulturförening: https://www.facebook.com/GenarpsKulturforening

Genarps bibliotek: https://biblioteksportalen.lund.se/web/arena/genarps-bibliotek

Naturreservatet Risen: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4e0415ee166afb593242e2ac/1543826643834/Risen_Slutversion_Folder.pdf och https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund/risen.html och https://www.romeleasen.se/sv/upplevelser/3-risen/

Häckeberga naturvårdsområde: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund-svedala/hackeberga-naturvardsomrade.html

Häckeberga slott: https://www.hackebergaslott.se/sv

Häckebergasjön: https://www.hackebergaslott.se/sv/Fisket-i-H%C3%A4ckebergasj%C3%B6n

Björnstorps slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rnstorps_slott

Toppeladugårds slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Toppeladug%C3%A5rds_slott

Malmö Airport (Sturup): https://www.swedavia.se/malmo/#gref

Naturligtvis Golf & Country Club: https://www.naturligtvisgcc.se/

The Lodge: https://www.thelodge.se/svenska/boka/?gclid=EAIaIQobChMIno244ZjM5wIVSoGyCh2_cgWbEAAYASAAEgKuTfD_BwE

Baskien Gastrocafé: https://www.facebook.com/pages/category/Basque-Restaurant/Baskien-Gastrocafe-1854710504799321/

Friluftsfrämjandet: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/syd/lokalavdelningar/genarp/

Souterna: https://genarp.scout.se/

Genarps Kampsportförening: https://idrottonline.se/GenarpKampsportforening-BudoochKampsport/

Genarps SkF: https://www.gssk.se/

Genarps IF: http://www.genarpsif.se/start/?ID=49524

IBK Genarp: http://www.ibkgenarp.se/start/?ID=118647

Bike fix: https://bikefix.se/

Lunds kommun: https://www.lund.se/globalassets/lund.se/kom_pol/kommunfakta/scb_kommunfakta/1281-lund-tatort.pdf

Lunds kommuns översiktsplan: https://www.lund.se/trafik--stadsplanering/oversiktsplan/

Är du från Genarp? Fattas du något i listan här? Hör gärna av dig med tips!

Alla bilder

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning källarplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 6 495 000 kr
Adress Gödelövsvägen 5
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 9
Boarea 230 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 968 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1926
Grundläggning Källare och krypgrund
Stomme Sten (Tegel och Siporex)
Fasad Tegel
Tak Shingel
Plåtarbete Målad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas, olika åldrar (från nytt, till 2005, till äldre)
TV/Internet Fiber är indraget!
Driftskostnad 76 316 kr/år varav:
El: 42 000 kr
Vatten/Avlopp: 24 000 kr
Sotning: 400 kr
Renhållning: 2 900 kr
Försäkring: 7 016 kr
Larm: 6.816 kr per år. Fiber (Teleservice): 7.200 kr per år.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 82 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 394 000 kr
Summa pantbrev 5 100 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Onsdag 24 juli 17:45 - 18:15