Malmö - Oxie

Emil Göranssons väg 215

Visa på karta

Härligt boende med mysig trädgård

Tillfälle att förvärva ett av de populära radhusen i Brf Tingdammen. Fantastiskt trevlig bostad med hela 4 sovrum och väl planerade ytor. Här har man gott om plats. Bra läge i området och riktigt mysig trädgård. Här kan barnen leka på framsidan och det finns en mycket trevlig uteplats också för solbad eller mysiga grillkvällar om sommaren. Riktigt trevligt boende med lite villakänsla. Stort förråd och eget garage finns också. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 6 675 kr
Rum 5
Boarea 110 Kvm
Balkong Två uteplatser
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Onsdag 24 juli 17:30 - 18:00
Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett fantastiskt boende beläget på ett bra och insynsskyddat läge. Här bjuds på stora fina och välplanerade ytor. Den mysiga trädgården med växter höjer verkligen trivselfaktorn. Uteplatser på både fram- och baksida.

Alla bilder

Kvällsbilder

Hög trivsel- och mysfaktor när solen just gått ner över horisonten.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljusmålat vardagsrum med en fin blå fondvägg. Här är det generösa ytor och härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Ekparkett på golvet.

Alla bilder

Kök

Vitt kök med snyggt kakel som stänkskydd. Gott om förvaring samt bra arbetsytor. Här har man även en rejäl matplats. Diskmaskin, mikro, varmluftsugn och induktionshäll. Utgång till trädäcket på baksidan.

Alla bilder

Köksbilder

Fler bilder från köket.

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Snyggt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här har man badkar, handfat samt badrumsskåp med spegel samt underskåp. Tvättmaskin och torktumlare i pelare. Föreningen har även en stor och fin tvättstuga som medlemmarna kan nyttja.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré som på ett trevligt sätt öppnar upp mot övriga bostaden.

Alla bilder

Stora sovrummet

Ett väl tilltaget sovrum på våning 2. Här får dubbelsängen plats. Garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster mot trädgården på framsidan.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är ett bra sovrum mot baksidan. Ett lite avlångt rum man också kan leka i.

Alla bilder

Sovrum 3 & 4

Sovrum 3 är ett ganska stort sovrum med inbyggd garderob. Det ligger mot framsidans gård och är ljust och fint.

Sovrum 4 är det minsta sovrummet beläget mot gården på baksidan och nära trappan till nedervåningen.

 

Alla bilder

Badrum - övre plan

Fint och fräscht badrum i ljus kakel och klinker. Duschhörna, toalett och handfat med överskåp samt kommod under.

Alla bilder

Uteplats - baksida

En skön uteplats med morgonsol. Sitt här under dagen om du vill ha det litet svalare. Fint trädäck och inramat av en tät häck.

Alla bilder

Uteplats - framsida

Uteplatsen och trädgården på framsidan är det första som slår en när man kommer till Emil Göranssons väg 215. Ett trädäck med möjlighet till sittgrupp och ändå plats för barnens lekar. Liten köksträdgård i pallkragar finns här också.

Alla bilder

Övrigt

Bostaden är upptagen som en fyrarummare hos föreningen. Eftersom man byggt om klädkammaren till sovrum så får man en femrummare med 4 sovrum.

Bredband 125kr/månad

Kabel TV 130kr/mån

Värme 805kr/mån

Det gör att månadsavgiften inklusive obligatoriska tillägg är 7 682kr/mån

Alla bilder

Föreningsiformation

Allmänt om föreningen:

Brf Tingdammen är en bostadsrättsförening i Oxie i Malmö kommun som bildades år 1981. Föreningen består av 86 lägenheter fördelade på sex gårdar belägen i en grön, lummig och fridfull miljö. Föreningen äger byggnaderna som uppfördes 1984 i vilka man upplåter

lägenheter på fastigheterna Tingdammsgrinden 1 och Tingdammsängen 1. Föreningens mark är upplåten med tomträtt, som omförhandlades 2023-12-31.

Varje gård har en tvättstuga, och det finns även två föreningslokaler och två grovtvättstugor att tillgå. Det finns alltså totalt 6 tvättstugor i föreningen, samt två grovtvättstugor.

Föreningen har två festlokaler som de boende kan hyra till en kostnad om 300 kr/tillfälle samt 300 kr i deposition.

Marken innehas med tomträtt.

E-post:info@brftingdammen.se

Hemsida:http://www.brftingdammen.se/

Äkta bostadsrättsförening

Parkering:
Föreningen förfogar över 69 garage och 20 parkeringsplatser som tillhör lägenheterna mot en obligatorisk kostnad. Till 2-rumslägenheterna ingår parkeringsplats och till övriga lägenheter ingår garage. Förutom den parkering som ingår har den boende, i mån av tillgänglighet, möjlighet att teckna en (1) extra parkeringsplats för en kostnad på 100 kr/mån. Föreningen har 23 extra parkeringsplatser och 11 gästparkeringsplatser (separat kö tillämpas).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.

Bredband/TV:
Samtliga lägenheter är anslutna till bredband via Sydantenn 1000/1000 mbit/s. Detta
tillkommer som en obligatorisk kostnad om 125:- till månadsavgiften. Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till kabel-TV genom avtal med Sydantenn. Föreningen abonnerar på ett basutbud och det står de boende fritt att utöver dessa kanaler teckna individuella abonnemang. Detta tillkommer som en obligatorisk kostnad om 130:-/månad.

Renoveringar:
2011: Renovering av garagelängornas tak. Plåtning runt garageportarna och ny förbättrad utomhusbelysning med LED-lampor.
2012: Plåtning av husfasader på gård H och K.


2013: Plåtning av husfasader på gård J och B. Installation av mätare till värme och varmvatten.


2014: Plåtning av husfasaderna har fortsatt, men avbröts p.g.a tvist med företaget som utfört arbetet.


2015: Spolning och slamsugning av dagvattenbrunnar och dagvattenledningar på området.


2016: Samtlig utebelysning har bytts ut till miljövänligare LED-lampor. Föreningens ventilationssystem har rensats i både lägenheterna och föreningens gemensamma lokaler. Värmesystemet har optimerats med byte av gamla och trasiga komponenter i undercentralen. Väghinder har monterats vid infarterna. I några av föreningens tvättstugor har det bytts ut viss äldre utrustning, och i vissa andra har fortlöpande renoveringar och inköp gjorts. Miljörummen och tvättstugorna har fått rörelsestyrd belysning.


2017: Samtliga lekplatser har blivit tvättade och målade. Fasaden har renoverats på tvättstuga nr 9. Värmesystemet fortsätter att optimeras och tvättstugorna uppdateras som år 2016. Avloppsrören har spolats och man fräst de som haft mycket beläggningar. 12 st förråd har blivit renoverade.

2018: Riksnet har bytt switchar och föreningens internet har numera en hastighet på 250/250
Mbit/S. Besiktning av lekplatsen har utförts. GK har besiktigat ventilationerna. Fasaden på tvättstuga 1 har renoverats. SBA har installerat brandbomber i soprum och brandsläckare i tvättstugorna.

2019: Fasadrenovering på kvarvarande tvättstugor och en del nya tvättutrustningar installerade.

2021 Fasadrenovering genom målning och byte av panel.

2022 Spolning av avloppsrören

Kommande underhåll:
Fönsterbyte kommer utföras under 2024.

Ekonomi:
2023-01-01 höjdes månadsavgiften med 6%. Innan dess har föreningen inte höjt avgiften sedan 2010.
I samband med fönsterbytet i föreningen som ska utföras under 2024 kan avgiften komma att höjas.

Antal lägenheter:86

Överlåtelseavgift:1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:Köpare

Pantsättningsavgift:573 kr

Övrigt:
Föreningen debiterar varje lägenhet, efter storlek, ett värmetillägg som är samma summa varje månad och som är tänkt att täcka kostnaderna för uppvärmning. Kostnaden för kall- och varmvatten ingår i grundavgiften. Föreningens fjärrvärmesystem får ej utsättas för åverkan genom t.ex. påkoppling av golvvärme, då det kan ge obalans av värmesystemet ut i lägenheterna.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för skötsel av trädgård och uteplats, som enligt föreningen upplåts med bostadsrätt. Högre plank och inbyggd altan fordrar byggnadslov samt styrelsens och grannarnas tillstånd. Vid förändring eller byte av staket, som kan inverka på er grannes bomiljö, måste ni först kontakta styrelsen. För allas trivsel och för att ge ett gott intryck är det viktigt att man håller ordning i sin trädgård. Om man inte vårdar sin trädgård och/eller staket får du ett skriftligt meddelande från styrelsen om vad ni måste åtgärda och även när det ska vara åtgärdat. Har ni inte möjlighet att genomföra åtgärderna själv kommer tjänsten att köpas in och kostnaden debiteras dig.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Emil G bv

Med reservation för avvikelser

Emil G ovriktig

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 6 675 kr
Ingår i avgift Vatten, parkeringsplats, brf-tillägg
Adress Emil Göranssons väg 215
Kommun Malmö
Område Oxie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 110 Kvm (Föreningens information)
Balkong Två uteplatser
Förening Brf Tingdammen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 294 237 kr
Kommentar nettoskuldsättning Enligt Nabo
Andel i föreningen 1.26677
Pantsatt Ja
Förråd Egen bod
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
TV/Internet Sydantenn 250/250 125kr/mån obligatorisk avg.
Driftskostnad 12 000 kr/år varav:
El: 12 000 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 177 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Onsdag 24 juli 17:30 - 18:00