Malmö - Gyllins Trädgård - Husie

Lönnebergagatan 29b

Visa på karta

Stor balkong - Välplanerad med luftigt öppen planlösning - Bostadsrättsförening för dig som är 55+

Ljusa och välplanerade tre rum och kök med en stor och inbjudande balkong i österläge där morgonsolen bjuder på en perfekt start på dagen. Luftigt öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med fina sällskapsytor, två rymliga sovrum erbjuder avskildhet och komfort samt ett stort helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Varje lägenhet som önskar är garanterad en parkeringsplats som i dagsläget hyrs ut för 200:-/mån. Föreningen accepterar bara medlemmar på 55 år eller äldre, vilket borgar för ett lugnt och trivsamt boende medan den moderna byggnaden är lättskött och bekväm, vilket gör det till en idealisk plats för en bekymmersfri vardag. Här bor man på ett ypperligt och naturskönt läge med bekvämt avstånd till centrum och kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 5 134 kr
Rum 3
Boarea 84 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2009
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Lönnebergagatan 29b - Ett välplanerat boende med många fördelar i aktiv 55+ förening, belägen i ett populärt område!

Alla bilder

Balkong

Stor österbalkong med grönskande utsikt och trätrall som är skönt för bara sommarfötter.  Gott om plats för matbord och stolar eller ett lougnemöblemang med soffa för den som hellre vill. Här skiner morgonsolens första strålar och erbjuder en idealisk plats för både lugna morgonstunder och lediga dagar - det givna stället att spendera en stund i solen. En förlängning av vardagsrummet där man gärna låter dörren stå öppen under sommarhalvåret.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum i vinkel med öppen planlösning mot köket och underbara fönsterpartier som längs en del av långsidan har fönster som börjar nästan ända nere vid golvet. Utformningen gör ytan lättplanerad - gott om plats för soffgruppen men även matsalsmöblemanget i praktiskt anslutning till köket. Utgång härifrån till balkongen, parkettgolv och ljusa väggar.
Ett rum som passar lika bra för middagar med vänner som för lugna familjekvällar på tu man hand.

Alla bilder

Kök

Köket är ljust och välkomnande med inredning på två sidor - vilket ger gott om både skåpsutrymme och dinia arbetsytor. En halvö ut mot vardagsrummet och matplatsen delar av köket utan att för den skull kompromissa med den öppna känslan och är förutom en extra avställningsyta också perfekt för den som vill ha sällskap till matlagningen. Stilrent Marbodalkök i ek med sobert mörk bänkskiva, vitt kakel och köksmaskiner i rostfritt utförande från Siemens. Kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, spishäll infälld i bänkskivan med spisfläkt i kåpa ovanför samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd.

Alla bilder

Matplats

Luftig matplats som även rymmer det större sällskapet och ligger i anslutning till köket samt öppet ut mot vardagsrummet.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av den här bostadsrätten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget master bedroom med härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Parkettgolv, ljusa väggar och rymliga garderober med skjutdörrar som har gott om plats för klädförvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett andra sovrum i perfekt storlek för arbetsrum eller barnrum - gott om plats för både säng, skrivbord och lekhörna. Fint parkettgolv och ljusa väggar även här.

Alla bilder

Badrum

Smakfullt och stilrent badrum i bra storlek med helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i sobert mörkgrått med behaglig golvvärme. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. På bekvämt avstånd utanför finns handdukstorken monterad och ger varma och goa handdukar efter duschen. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Här finns också egen tvättmaskin och torktumlare från Siemens under praktisk arbetsbänk samt överskåp som rymmer allt som behövs.

Alla bilder

Hall

Luftig entréhall med plats för avhängning och dubbel inbyggd garderob som döljer alla extra ytterkläder och skor. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Övrigt

Vindsförråd nyttjas till lägenheten.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen Brf Rosariet är en äkta förening som registrerades 2009 och består av 31 bostadsrättslägenheter samt två hyreslokaler. Tomten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträtten. A Invest & Consulting AB sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Avgiften höjdes nu i årsskiftet till 2024 med ca. 4 %. I dagsläget finns inga andra beslutade förändringar av månadsavgiften - styrelsen har valt att avvakta eventuella ränteförändringar innan man går vidare i frågan.
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Man har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till medlemmarnas egna hemförsäkringar.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2016 Ombyggnad trädgård
2018 Byte av luftfilter under radiatorer, byte av frekvensomformare i fläktrum. Grind och staket på tomten.
2019 Underhållningsmålning av huset och carport / cykelskjul. Underhållning och målning av ståldörrar.
2020 Spolning av avlopssystemet, underhåll av dörrautomatik.
2021 Underhåll av värmepump i värmecentral samt byte av tre lägenhetsdörrar.
2022 OVK-besiktning
2023 Bytt gemensam belysning ute och inne till Led.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Föreningen har en underhållsplan och gör vart år en statusbesiktning. Enligt den kommer en underhållsmålning av huset ca. 2027 samt om ca. 10 år omläggning av pappen på taket.

BREDBAND OCH KABEL TV: För bredband, telefon och kabel-tv från Telia läggs i dagsläget ett obligatoriskt tillägg på 200:-månad på avgiften - dock kommer inom kort en omläggning av bredbandet med höjning av hastigheten till 100 Mbit. Förhandlingar pågår men troligen kommer i och med det en höjning av tillägget ske på ca. 70:-/mån.

PARKERING/GARAGE: Det finns 31 parkeringsplatser i föreningen varav 18 st. i carport. Varje lägenhet är garanterad en parkeringsplats till en kostnad på 200:-/mån. I dag är det en kortare kö för att få en plats i carport. Dessa platser hyrs ut för 350:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: I föreningen finns en gemensamhetslokal med pentry, bord, stolar och servis som kan nyttjas fritt av de boende samt en gemensam och nyligen installerad grill i anslutning till lokalen. En övernattningslägenhet kan hyras till exempelvis gäster av medlemmarna för ca. 200:-/natt. Man har gemensamma aktiviteter som fotbollskvällar, dryckesprovningar och gardenpartys.
Föreningen ingår tillsammans med fastigheterna Lejonhjärta 3 och 4 i en samfällighetsförening som avser gemensamma ytor för kommunikation och parkering med tillhörande belysning och ledningar.

 

 

 

 

Alla bilder

Område

Här bor man mitt i den härliga naturen, samtidigt som Gyllins Trädgård är mycket välplacerat och lättillgängligt i staden. Stigar och gångvägar genomkorsar det lugna bostadsområdet och den anslutande naturparken där det även finns en fin temalekplats. Junibackens förskola ligger intill - en väldigt bra förskola med fantastisk personal och stora fina lekytor. Även nybyggda Toftanässkolan (F-9) ligger inpå knuten och lite längre bort finns Bäckagårdsskolan (F-9). Båda skolorna är mycket populära.

Stadsbusslinjer trafikerar området med busshållplatser på Sallerupsvägen i anslutning till gång- och cykeltunnlar. Via Sallerupsvägen är du i centrala Malmö med bil på mindre än tio minuter medan det till Värnhemstorget med all vardaglig service och bussknutpunkt är bekvämt cykelavstånd. Tvärs över Sallerupsvägen ligger Toftanäs med bland annat Ica-Maxi, Dollarstore, två gym, Öb, frisör och Blomsterlandet. Kvarnby golfklubb med restaurang, Husie Mosse och gröna Bulltofta rekreationsområde ligger även det mycket nära.

Yttre ringvägen ligger inom två minuter från Gyllins Trädgård och sedan ligger vägen öppen vart du än ska.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 5 134 kr
Ingår i avgift Värme och vatten
Adress Lönnebergagatan 29b
Kommun Malmö
Område Gyllins Trädgård - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 84 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Ja
Byggår 2009
Förening Brf Rosariet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 303 965 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 3,3976
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 7 900 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 83 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!