Snart till salu


Malmö - Västra Sorgenfri

Ronnebygatan 7A

Visa på karta

Vindsvåning - Utsikt över Malmö - Takbjälkar

Välkommen hem till Ronnebygatan 7 – en unik vindsvåning belägen i det charmiga området Västra Sorgenfri i Malmö. Denna lägenhet, som omvandlades från vindar till bostäder år 2019, erbjuder en atmosfär av modern komfort och karaktärsfullt arkitektur. Med en fantastisk utsikt över Malmös takåsar och synliga takbjälkarna som pryder varje rum i lägenheten som lägger till en rustik touch och ger en känsla av historia och karaktär till ditt boende.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 3 754 kr
Rum 2
Boarea 35 Kvm
Våning 5
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1940
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Direkt:
Mobil: 076-513 39 90

Ansvarig mäklare: Philip Dönnes
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök / Vardagsrum

Köket ligger med en öppen planlösning mot vardagsrummet, perfekt för sociala kvällar med familj och vänner. Här finns det plats för matbord för upp till 6 personer. Man rymmer även större soffgrupp eller annat möblemang om så önskas. Två stora takfönster i nordväst förser rummet med ett härligt ljusinsläpp. Rummet förgylls av de synliga takbjälkarna som vi finner i bostadens alla rum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en verklighetstrogen mörk laminat. 

Alla bilder

Kök

Stilrent kök med ljusgrå köksinredning med läderbeslag, vit bänkskiva och stänkskydd i form av vit kakel ovanför. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys samt diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och spisfläkt. Köket och dess vitvaror är från 2019 när vindsvåningarna byggdes om från vind till lägenheter. 

Alla bilder

Sovrum

Ljust och harmoniskt sovrum med fönster mot föreningens innegården som bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Här finns det plats för en dubbelsäng, mindre möblemang samt den platsbyggda garderoben med goda förvaringsmöjligheter. Här ligger samma golv som i resterande del av bostaden, väggarna är vitmålade och takbjälkarna är även här synliga. 

Alla bilder

Badrum

Modernt och stilrent badrum, väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ett schakrutigt klinkergolv i svart/vitt med elburen golvvärme. Badrummet är utrustat med dimbara spotlights i taket, duschhörna med takdusch och infällbara glasdörrar, WC, kombinerade tvättmaskin/torktumlare, elburen handdukstork, handfat med kommod samt spegelskåp. Även här inne får vi ett härligt inslag av de synliga takbjälkarna. 

Alla bilder

Hall

I hallen finns det avhängningsmöjligheter samt plats för förvaringsmöbel. 

Alla bilder

Utsikt

Från de två takfönstren i vardagsrummet får du som köpare av denna bostad en fantastisk utsikt över Malmös takåsar. På sommarhalvåret kan man på kvällarna se solen försvinna ner bakom Turning torso och Malmö live.

Alla bilder

Innergård

På föreningens gröna innegård finner vi ett pregola med trätrall med plats för 8 personer, perfekt för sena grillkvällar under varmare dagar. På innegården finner vi även en stensatt uteplats med soffgrupp samt pallkragar för den odlingsintresserade. Finns även en miljöstation och cykelparkering under tak på föreningens inhägnade innegård. 

Alla bilder

Område

Västra Sorgenfri tillhör stadsdelen södra innerstaden och består till stor del av flerbostadshus från 30- och 40-talet. Här finner vi många inhägnade lummiga innergårdar och gott om mysiga caféer, restauranger och vintage butiker. Det är de unga och trendigas område med Malmös centrala delar på 10 minuters promenadavstånd. Folketspark samt Moriskan med sina kulturella evenemang och nattklubb. Möllevångstorget med mat från världens alla hörn. St:Knuts torg med populära frisörsalonger, härliga uteserveringar och stor Coop-butik. Triangeln med sina utmärkta pendlingsmöjligheter, allt endast ett stenkast bort!

Alla bilder

Förening

Föreningen äger byggnaden Malmö Tavlan 2 i Malmö och är uppförd med 23 lägenheter, 21 bostadsrätter samt 2 med hyresrätt och är därmed en äkta bostadsrättsförening. Byggnaden är uppförd 1940 och fastighetens adress är Ronnebygatan 7 och 7A. 

Ekonomi:

Avgifterna höjdes 1 januari 2023 med 10%

 

Renoveringar och underhåll:

2014: Ny plåt på taket mot innergården samt nya tvättmaskiner och torkskåp installerades.

2015: Vattenrören till alla utom 4 lägenheter byttes ut.

2016: Nya entréportar samt säkerhetsdörrar installerades i alla lägenheter.

2019: Fyra vindslägenheter byggdes.

2019: Ny elcentral i samtliga lägenheter och nya elledningar mellan källare och lägenheter byttes ut.

2020:Ny torktumlare installerades i tvättstugan.

2020: Avloppsstammarna relinades.

2021: Ny undercentral för fjärrvärme.

Alla bilder

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 3 754 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten
Adress Ronnebygatan 7A
Kommun Malmö
Område Västra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 35 Kvm (Föreningens information)
Våning 5
Hiss Nej
Byggår 1940
Förening Brf Tavlan 2
Bostadsrättens nettoskuldsättning 519 055 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 4.1167%
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Telenor
Driftskostnad 5 900 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 700 kr
289 kr/mån tillkommer för bredband och kabel-tv.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 156 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.