Lund - Östra Torn

Klarinettgränden 1A

Visa på karta

Rymlig 1a med optimal planlösning - Renoverat badrum

Välkommen till denna trivsamma lägenhet med optimal planlösning för att maximera både komfort och funktionalitet. Lägenheten erbjuder ett rymligt vardagsrum med sovalkov som är perfekt för att skapa en avskild sovplats, ett nyrenoverat helkaklat badrum, kök med matplats samt gott om förvaring. Belägen med närhet till både Lunds universitet och Lunds Tekniska Högskola (LTH), med cykelvägar som tar dig snabbt och smidigt till föreläsningar. Norra Fäladen erbjuder även ett lugnt och tryggt bostadsområde, med Norra Fäladen Centrum och Fäladstorget inom gångavstånd. Här hittar du allt du behöver – från matbutiker till caféer och restauranger. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 450 000 kr
Månadsavg. 3 035 kr
Rum 1
Boarea 41 Kvm
Våning 2/2
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Generöst tilltaget rum med bra ljusinsläpp från fönsterpartierna och laminat på golvet. I rummet finns en sovalkov med perfekt storlek för sängen och utöver detta finns även plats för både soffgrupp samt studiehörna. Från rummet nås en rymlig klädkammare som löser förvaringen.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent helkaklat badrum som renoverades 2023 av föreningen i samband med stambyte. Utrustat med wc, handfat, belyst spegelskåp samt dusch med infällbara glasdörrar. Vid duschen finns ett fönster.

Alla bilder

Kök

Köket ligger i vinkel med bra förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Skåpsluckorna är i trä och vitt kakel finns ovan bänkskivan. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys samt liten diskmaskin. Intill fönstret finns en matplats som rymmer bord och stolar. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter samt gott om förvaring i garderoberna som sträcker sig längs hallen.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Östra Torn är en stor och välskött förening. Den består av 252 st lägenheter byggda 1969. Lägenheterna är fördelade i 20 st tvåvåningshus med adresserna Musikantvägen och Klarinettgränden och består av 1-4 rum och kök. Föreningen äger marken. HSB sköter den ekonomiska förvatlningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr som betalas av överlåtaren sam en pantsättningsavgift på 573 kr/pant.

Ekonomi:
I avgiften ingår värme, vatten, och parkering. Obligatoriska tillägg avseende kabel-TV (30 kr) och bredband (97 kr) tillkommer.

Tidigare avgiftsförändringar:
2015 lämnades avgiften oförändrad
2016 lämnades avgiften oförändrad
2017 sänktes avgiften med 3%
2018 lämnades avgiften oförändrad
2019 höjdes avgiften med 3%
2020 höjdes avgiften med 1%
2021 höjdes avgiften med 4%
2022 höjdes avgiften med 5 %
2023 höjdes avgiften med 7%

Renoveringar:
1997 byttes tak och vissa fönster.
2008 renoverades bastun och tvättstugorna.
2009 renoverades balkongernas fasader samt nya fönster och balkongdörr sattes in.
2012 lades taket om och byte av ventilationsfläktar ufördes. Samma år rensades ventilationssystemet i lägenheterna och i biutrymmen.
2014 målades trapphusen om och byte samt målning av fasadpanel utfördes.
2015 gjordes byte av taket på garagen, lekplatsen renoverades och spolning av samtliga dagvattenledningar genomfördes.
2016 gjordes ombyggnad av tak på förrådshus, ventlationsrensning gjordes. Samma år gjordes statuskontroll el, vatten och värme av samtliga lägenheter.
2017 oljades balkongräcken.
2018 byttes termostatventiler och utomhusbelysningen sågs över.
2019 gjordes ett utbyte av belysningen i stolparmaturer, entréer och trapphus. Portar i förråden vid fotbollsplanen samt sanden i sandlådorna byttes.
2019 radonmätning gjordes.
2019 utfördes spolning av stamledningar samt spill- och dagvattenledningar.
2020 renovering av takbrunnar.
2021 radiatorventiler utbytta
2022 – Nytt tagbaserat portsystem med låsta portar och mobiluppringing
2022-2023 – PCB sanering framför portuppgångar

Pågående projekt:
2022-2024 Stambyte inkl. renovering av samtliga badrum i föreningen. För mer information se informationsfilerna under dokument samt information på föreningens hemsida.

Tv & bredband:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår via obligatoriskt tillägg och bredband via Ownit (hastihget upp till 1000/1000 Mbit) som tillkommer via obligatoriskt tillägg på avin.

Parkering:
Parkering på föreningens p-platser för såväl boende som gäster ingår i månadsavgiften och det finns även 126 st garageplatser för bil och 5 för MC. Garageplats för bil hyrs till en kostnad om 300 kr/mån och för MC om 130 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Gemensamt:
I föreningen finns 10 grönskande innergårdar med vars en mindre lekplats, utemöbler och grillmöjligheter. I varje trapp finns möjlighet att förvara barnvagnar, cyklar, trädgårdsredskap o.dyl.

Medlemmarna har tillgång till bl.a. hobbyrum, övernattningslägenhet, och bastu och på området finns även tennisplan, fotbollsplan, boulebana, en större lekplats och kolonilotter. Övernattningslägenheten hyrs till en kostnad om 300kr/dygn och för att nyttja bastun köper man nyckel för 150 kr. Till odlingslotterna råder kösystem.

I föreningen finns ett antal tvättstugor som är utrustade med vars två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Övrigt:
Föreningen godkänner normalt sett inte juridisk person som köpare. De godkänner delat ägande under förutsatt att den som bor äger minst 10%. Se föreningens stadgar för mer information. För att bli godkänd som medlem i föreningen måste man vara medlem i HSB Skåne. Medlemsandel i HSB Skåne är en engångsavgift om 500 kr/person som återfås vid eventuellt utträde medlemsavgiften är 150kr/hushåll per år. Medlemskapsansökan görs på HSB:s hemsida.

Spekulanter uppmanas även att ta del av informationen på föreningens hemsida: www.otorn.se

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 450 000 kr
Månadsavg. 3 035 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Parkering
Adress Klarinettgränden 1A
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 41 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/2
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1969
Förening HSB:s Brf Östra Torn i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 171 747 kr
Kommentar nettoskuldsättning 4 189 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.2335
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 1 524 kr/år varav:
Övrigt: 1 524 kr
Övrigt avser obligatoriskt tillägg för kabel-TV (30 kr) samt bredband (97 kr)
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 199 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.