Lund - Östra Torn

Iliongränden 172

Visa på karta

Gavelläge - Underbar uteplats i sydväst - Renoverade ytor

I familjevänliga och mycket omtyckta brf Djingis Khan finner ni detta välplanerade radhus med gavelläge. Ni möts av en uteplats med morgonsol på framsidan. Till denna bostad har det gjorts en smakfull tillbyggnad vilket skapar otroligt bra förvaringsmöjligheter i hallen. Redan i hallen sätts tonen för bostadens personliga och hemtrevliga karaktär. Från hallen kommer ni vidare till en gästtoalett och vardagsrum. Köket är otroligt bra planerat och den förra hallen har öppnats upp för att skapa en större köksyta. Den mörka inredningen kombineras av många smarta finesser så som blandare med kokande vatten, och gör matlagningen till ett nöje. Från vardagsrummet tar ni er ut till den väl tilltagna uteplatsen i sydvästläge. Här kan ni njuta av många härliga soltimmar och ett fantastiskt magnoliaträd bidrar till den härliga atmosfären. Läget är lummigt med mycket grönska i omgivningen. På övre plan kommer ni upp till en hall med förvaringsutrymme och leds vidare till tre sovrum varav ett med ett sammanhängande arbetsrum. Badrummet är renoverat samt helkaklat och kombineras av en egen tvättstuga. I Brf Djingis Khan bor du i ett socialt och bilfritt område där grannar värnar om varandra och det alltid är något roligt på gång. Föreningen är välskött med mycket god ekonomi, samt är känd för sin gemenskap, sitt kulturliv och för sina unika gårdar. Området har bra buss- och spårvagnskommunikationer. En kort promenad tar dig till Brunnshögs levande citymiljö där ni finner bl.a. matbutik, caféer & restauranger, och gym och inom kort även vårdcentral, skola, apotek, systembolag och mycket mer. Förskolor, skolor och matbutik inom promenadavstånd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 895 000 kr
Månadsavg. 6 936 kr
Rum 4.5
Boarea 100.5 Kvm
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Philip Dönnes

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
  • Söndag 28 juli 13:00 - 13:30
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 895 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till gård P! Gårdarna är namngivna med bokstav A-T och har trevliga lekplatser och grönska som är unika för varje gård. På gården, i närheten av bostaden, finns det ett cykelstall där cyklarna kan parkeras under tak. Radhuslägenheten har trevligt läge på gaveln i längan och ni har nära till parkeringsplatserna. Väl vid bostaden möts ni av en stensatt uteplats framför den gula fasaden. Här finns gott om plats till caféset och blir den perfekta platsen att börja dagen med frukost i morgonsolen.

Alla bilder

Hall

Till denna bostad har en smakfullt planerad tillbyggnad gjorts en gång i tiden. Här kommer ni in i en mycket rymlig hall som löser vardagens förvaringsbekymmer. Redan i hallen sätts tonen för bostadens härliga, personliga stil som ger hemmet en trivsam karaktär. Golvet är klätt med ett schackrutigt linoleumgolv som får en dekorativ effekt av ett tak klätt med speglar. Här finns två garderober. Från hallen leds ni vidare till en gästtoalett och till vardagsrummet.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten är utrustad med WC, skåp och handfat. Ytskikten renoverades under 2023 där väggarna kläddes med en mönstrad tapet, grå pärlspont samt golvet med grå klinker.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt och har generös yta för större soffgrupp och TV-möbel. Ni får in fint ljusflöde genom fönster ut mot uteplatsen. Härifrån har ni även utgången till det väl tilltagna trädäcket. Rummets väggar är vitmålade och golvet är klätt med ett dekorativt trägolv av bambu.

Alla bilder

Uteplats

Här har ni en alldeles underbar uteplats med ett trädäck som gränsar ut mot en gemensam gröning. Läget i sydväst ger er många härliga soltimmar. Ett vackert magnoliaträd ramar in uteplatsen som bidrar till den höga trivselfaktorn. Nedanför trädäcket har ni en blomsterrabatt och ett plank gränsar av mot omgivningen.

Alla bilder

Kök

Köket är otroligt välplanerat och tillbyggnaden av den stora hallen har möjliggjort att nyttja ytan från den förra hallen till ett större kök. Den svarta köksinredningen från IKEA går vid tre av väggarna vilket skapar generösa ytor för förvaring och köksarbete. Arbetsbänken av stål har måttbeställts och bambubänkskivan fångar upp den röda tråden. Genom köksfönstren har ni utsikt över den gemensamma innergården. I köket finns det smarta finesser så som kolsyrevatten i blandaren och en blandare som ger kokande vatten på sekunder. Här kan enkelt inredas med matplats för den stora familjen. Den mörka färgen på luckorna i kombination av bambugolvet, den grå väggpanelen och mönstrade tapeten gör köket till ett statement och full av personlighet. Taket är försett med spotlights.

Utrustning:
Fläkt – IKEA, 2021
Diskmaskin – Gorenje, 2023
Induktionshäll – IKEA, 2021
Ugn – IKEA, 2021
Kyl/frys med is/vattenmaskin – LG, 2021

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall med utrymme för extra förvaring/skrivbordsplats. Hallens väggar är vita och golvet är klätt med parkett. På övre plan har man ändrat om planlösningen och fått till tre sovrum, varav ett med ett hemmakontor. Här finns även ett helkaklat badrum från 2019.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första av tre sovrum finner ni till vänster om hallen. I detta sovrum har ni utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Vid ena väggen har ni skåp med fem sektioner.  Väggarna är målade vita och golvet är klätt med nylagd parkett från april 2024.

Alla bilder

Badrum

Till det helkaklade badrummet har inspiration hämtats från ett hotell. Den skimrande klinkern i brun ton matchas av vitt kakel på väggarna med inslag av bruna partier. Vid ena väggen har ni två duschar. Vidare finns här WC, handdukstork (el), handfat, spegelskåp samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (LG). Badrummet är försett med elgolvvärme. Ett litet fönster släpper in naturligt ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Till det andra sovrummet har klädkammare byggts om till ett arbetsrum och sammanlänkats med sovrummet. I arbetsrummet kläs ena väggen med akustikpanel och de andra väggarna är tapetserade. Golvet är klätt med filtmatta. Här finns det plats för både skrivbord och förvaringsmöbel.

Sovrummet är rofyllt placerat med utsikt över innergården. Utrymme finns för dubbelsäng och längs med ena väggen finns det garderobsförvaring. Ovanför sovrummet har ni ett vindsutrymme. Väggarna omfamnar rummet med en grön kulör och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Från det tredje sovrummet har ni utsikt över uteplatsen på baksidan. Sovrummet har enkelt möbleras med säng och skrivbord eller en dubbelsäng. Garderobsförvaring finns längs med den ena väggen. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är vita.

Alla bilder

Övrigt

2024
Nytt parkettgolv i sovrum 1

2023
Renovering av ytskikten i gästtoaletten

2021
Renovering av kök

2019
Renovering av badrum

Alla bilder

Förening

Brf Djingis Khan är en otroligt social förening med ett enormt utbud av aktiviteter mm. Vartannat år firas Bananfestivalen, en tredagardsfest med livekonserter, cirkus, karnevalståg och massvis av aktiviteter för alla åldrar. Under vinterhalvåret träffas grannarna en gång i månaden på soppkväll i föreningens gemensamhetslokal Vita Huset där man även finner föreningens byteshandel. Årligen firas valborgsmässoafton och midsommar och i Augusti håller Bananrepubliken kräftskiva! Utöver detta finns ett enormt utbud av trevligheter på området, bl.a. Midnattskören, yoga och träning.

Området började bebyggas 1971 som studentbostäder och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl.a. Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. 1973 köpte föreningen fastigheten som därmed blev en bostadsrättsförening. Området består av 316 radhus uppdelade på 20 cirkulära gårdar med vars två halvmåneformade radhuslängor, något som området är känt för. Alla gårdar har sina egna unika utformningar och egenskaper. Samtliga gårdar har en mindre lekplats samt bord och bänkar; övrig utrustning varierar från gård till gård då de boende själv disponerar över gårdskassan. Varje gård benämns med en bokstav, A-T, gårdarna I och S består av 14 radhus, övriga gårdar består av 16 radhus.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 316 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en tvättstuga utrustad med tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt tvättbokningssystem. I föreningen finns även en stor festsal samt en mindre lokal som kan hyras separat eller samtidigt. Beroende på omständigheter kan stora lokalen hyras till en kostnad om 600 kr/tillfälle och lilla lokalen till en kostnad om 300 kr/tillfälle. Det finns även en bilvårdsanläggning och fyra hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna.

Parkering
I föreningen finns 339 parkeringsplatser, varav 10 laddplatser och ca 96 platser med motorvärmaruttag. Till varje hushåll hör ett permanent parkeringstillstånd och två gästparkeringstillstånd. Ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kan tas ut mot en kostnad om ca 200 kr. För att nyttja laddplatserna krävs ett konto hos E.on.

TV & Internet
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn (grundutbud om 22 kanaler) och bredband (100 mbit/s) via Ownit.

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, internet samt parkering.

Avgiftsförändringar:
Föreningen höjde månadsavgiften med 5% fr.o.m 2024-01-01.
2023 höjdes avgifterna med 4% och 2022 med 1%. Före detta har avgifterna legat oförändrade i många år.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1433 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar samt kontakt med styrelsen. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden. Medlemskap i HSB Skåne är ett krav för att godkännas som medlem i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se

Renoveringar
2009 startades byggnation av krypgångarna.
2010 byggdes återvinningsstationer med underjordiskt system. Samma år renoverades p-platserna med fler och bredare platser och värmesystemet på Uardavägen renoverades.
2011-2013 gjordes översyn och målning av fasader, dörrar och fönster på samtliga gårdar.
2014 installerades tak över samtliga entréer. Samma år besiktades samtliga krypgångar.
2017 renoverades föreningens gemensamma tvättstuga och vissa maskiner byttes ut. Översyn och byte av vissa dörrar samt fönster utfördes, sanden vid gungor och i sandlådor byttes och samtliga lekplatser besiktigades. Tre laddstolpar för elbilar/laddhybrider med plats för två fordon per stolpe installerades vid föreningens parkeringsplatser.
2018-2022 arbete i krypgrunderna med förbättring av luft, fuktighet och varmare inomhusmiljö.
2019-2021 installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder.
2021 utredning av befintliga och möjliga framtida energi- och kommunikationssystem
2022 Renovering av gårdarnas lekplatser samt installation av farthinder på samtliga cykel och gångbanor
2023 Renovering av gårdarnas lekplatser
2023 nytt låssystem till vita huset samt taggar till tvättstugan.

Pågående/planerade projekt:
Arbete med att ta fram gränser och regler för vad som får finnas på bostädernas uteplatser.
Utredning kring energifrågor.

Mer heltäckande information om föreningens pågående projekt hittar ni här: https://www.djingis.se/pagaende-projekt-2/. I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning, och styrelse. Spekulanter uppmanas att före köp även ta del av informationen på föreningens hemsida (www.djingis.se) samt kontrollera uppgifterna med vicevärd/styrelse.

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 895 000 kr
Månadsavg. 6 936 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, kabel-TV, Internet & parkeringsplats
Adress Iliongränden 172
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Radhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4.5
Boarea 100.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats
Byggår 1971
Förening HSB Brf Djingis Khan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 94 850 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.3286
Pantsatt Ja
Förråd Ja, vid parkeringen.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Internet: Ownit TV: Sydantenn
Driftskostnad 13 800 kr/år varav:
El: 12 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 158 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 28 juli 13:00 - 13:30

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 895 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 895 000 kr Budgivare 1 2024-07-02 10:46