Snart till salu


Malmö - Klagshamn

Folketshusvägen 22

Visa på karta

Gavelläge - Terrass och trädgård - Nytt & modernt

Sista huset i raden, med hörntomt och uteplatser på båda sidor av huset kan ni alltid njuta av solen. 117 m² fördelat över 5 rum och kök i två plan i luftigt öppen planlösning med härliga sällskapsytor och snyggt kök på entréplan samt en mer privat ovanvåning med tre sovrum i bra storlek och ett nätt allrum. Två smakfulla helkaklade badrum, en separat tvättstuga och ett praktiskt utomhusförråd. Huset är uppfört 2018 och erbjuder ett bekvämt boende med garantier kvar och minimalt med underhåll, mer tid till familjen helt enkelt. Kalkbrottet med sin härliga badplats bara några minuter från ytterdörren. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Månadsavg. 6 883 kr
Rum 5
Boarea 117 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Balkong Uteplatser i väster och öster
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Folketshusvägen 22 - En välplanerad bostadsrätt med villakänsla och uteplatser där man kan njuta av solen hela dagen lång, beläget mitt i hjärtat av idylliska Klagshamn.

Alla bilder

Trädgård

Eftersom huset är belägen på en hörna har man trädgård både på husets fram- och baksida och längs gaveln. En grönyta alldeles lagom för lek eller varför inte ett parti kubb eller studsmatta, men även gräsmatta för ytterligare uteplats eller varför inte odlingslådor och planteringar för den som önskar. Trädgården är helt inhägnad med staket och grönska så både husdjur och småttingar kan härja fritt utan rymningsrisk.

Alla bilder

Uteplats

Den vindskyddade uteplatsen bjuder i ypperligt läge in till många trevliga sommardagar och grillkvällar. Det stora trädäcket löper dels längs hela husets baksida och erbjuder plats till både matgrupp och/eller loungehörna. Trädäcket nås via fönsterdörr från vardagsrummet.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt och inbjudande vardagsrum som sträcker sig över hela husets bredd. Härliga sällskapsytor där den öppna planlösningen och angränsande kök ytterligare bidrar till rymdkänslan. Behagligt ljusinsläpp genom stort fönsterpartier samt glasdörrar som vetter ut mot terrassen och trädgården utanför. Arkitekten som ritade huset har tänkt till och förberett för en möjlighet att dela av det stora rummet för att på så sätt få till en sovalkov eller kanske ett arbetsrum - något som gör att huset kan anpassas efter sin ägare och även kan rymma den stora familjen. Ekparkett på golvet och vita väggar.

Alla bilder

Kök

Köket ligger behagligt öppet mot vardagsrummet med inredning från HTH i skinande vitt på två sidor, vilket ger både fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. En förhöjning med överhäng ut mot vardagsrummet blir en perfekt plats för barstolar - ett komplement till matplatsen där man kan umgås över matlagningen eller äta mindre mål. Den öppna känslan passar lika bra till vardags som till fest - fina sociala ytor där hela familjen kan vistas tillsammans men ändå var och en syssla med sitt. Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd, induktionshäll och spisfläkt i rostfritt utförande. Samtliga köksmaskiner kommer från Siemens. Vitrin i vissa köksluckor, spotlights under överskåpen för fin och jämn arbetsbelysning samt ett avlångt fönster ovanför diskhon är fina detaljer som ger det lilla extra. Bänkskiva i trä med vitt kakel i trendigt avlång design ovanför, vita och väggar och samma fina parkettgolv som följer oss obrutet ut i vardagsrummet.

Alla bilder

Matplats

I kökets andra ände öppnar en fin matplats upp, vilket innebär att sällskapsytorna tillsammans går i en L-form över hela entréplan. Praktiskt uppdelat efter användingsområde men utan att kompromissa med den öppna känslan. Hörnfönster, vita väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med härlig fri siktlinje från hallen via vardagsrummets stora fönsterparti vilket ger extra ljus och bra känsla. Praktiskt klinkergolv i den första delen som sedan övergår i ljust parkettgolv. Goda avhängningsmöjligheter direkt vid entrén och i hallens förlängning finner ni dessutom en klädkammare som smart tillvaratar utrymmet under trappan.

Alla bilder

Tvättstuga

Fullutrustat med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, samt skåp till förvaring. Vask finns naturligtvis också att tillgå när den värsta smutsen behöver åtgärdas. Fönster ger både dagsljus och vädringsmöjligheter. tvättstugan finns också hjärtat i husets uppvärmningssystem, frånluftsvärmepumpen från Nibe.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Klassisk färgskala med schackrutigt klinkergolv och vita kaklade väggar samspelar med den svarta badrumsinredningen från Vedum. Vidare är badrummet inrett med duschhörna med infällbara glasdörrar, handfat med underskåp, vägghängt spegelskåp med infälld belysning, handdukstork, wc och underliggande golvvärme som gör klinkergolvet behagligt även de kallare dagarna. 

Alla bilder

Allrum

Nätt allrum med plats för soffgrupp och tv - ett extra utrymme som kan fungera som barnens eget vardagsrum och lekrum men även kan passa bra som exempelvis arbetsrum och hemmakontor. För den som behöver fler sovrum finns skulle även möjlighet finnas att dela av med en vägg och så så sätt få ännu ett rum. 

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger vägg i vägg med allrummet och är i bra storlek med del av taket som charmigt snedtak. Fönster i takkupa och mot gaveln samt en stora garderober med gott om plats för förvaring. Ekparkett även här samt väggar i vitt med en fond i mjukt syrénlila vid snedtaksdelen.

Alla bilder

Sovrum 2

Ovanvåningens andra två sovrum ligger vägg i vägg på motsatta sidan av ovanvåningen med varsitt takfönster i väster. Perfekta barnrum men kan fungera lika bra som gästrum eller hemmakontoret. 

Alla bilder

Sovrum 3

Båda sovrummen har samma 3-staviga ekparkett på golvet som i resterande huset och väggarna är släta och målade.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrummet på husets övre plan är även det bra tilltaget till ytan. Här finns ett fristående badkar, wc, elektrisk handdukstork, handfat med kommod, samt spegelskåp med infälld belysning. Stilren och klassisk färgskala också i detta badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar.

Alla bilder

Övrigt

Fristående förråd om ca 9 kvm finns i husets trädgård.

Parkeringsplats utomhus tillhör bostaden och ingår i månadsavgiften. Laddplatser finns också att tillgå i föreningen.

Bostaden har energiklass B vilket ger möjlighet att få grönt bolån från de flesta av bankerna.

Bredband kan fås via Telia. 

Nuvarande ägare har låtit bygga staket runt hela tomten samt utökat trädäcket till mer än dubbla storleken.

Alla bilder

Förening

Brf Klagshamns ängar har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Klagshamns ängar är en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Dansbanan 32 med äganderätt. Föreningen, vars byggnader färdigställdes 2017/18, består av 19 småhus/radhus upplåtna med bostadsrätt. Även tillhörande trädgård är upplåten med bostadsrätten. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1 433kr, samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant debiteras köparen.

Föreningen är medlem i Dansbanans samfällighetsförening, vilken förvaltar gemensamhetsytor i form av lekplats, gator och rabatter på Biografgatan. Föreningens andel är 20,8 %.

AVGIFT
Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmsta året. I avgiften ingår kallvatten, parkeringsplats och bostadsrättstillägg. Föreningens samtliga lån ligger på nuvarande ränteläge och således kommer förhoppningsvis föreningens kostnader sjunka i samband med förväntade räntesänkningar närmsta tiden.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2050. Större underhåll dröjer av förklarliga skäl då fastigheten färdigställdes 2018.

PARKERING
Till varje bostad hör en parkeringsplats utomhus, ingår i månadsavgiften.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 995 000 kr
Månadsavg. 6 883 kr
Ingår i avgift I månadsavgiften ingår parkeringsplats och bostadsrättsstillägg. Ett obligatoriskt vattentillägg om 400 kr/mån tillkommer på avin.
Adress Folketshusvägen 22
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 5
Boarea 117 Kvm (Säljarens information)
Våning 1 & 2 av 2
Balkong Uteplatser i väster och öster
Byggår 2018
Förening Brf Klagshamns Ängar
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 476 515 kr
Kommentar nettoskuldsättning 12 620 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 4.99952
Förråd Fristående förråd i trädgården
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Takpannor
Plåtarbete Svart plåt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, Nibe
Vatten/Avlopp Kommunalt VA
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 18 800 kr/år varav:
El: 11 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 800 kr
Försäkring: 3 000 kr
I kostnaden för el ingår uppvärmning, hushållsel och varmvatten som innehavaren betalar utöver månadsavgiften. Total årsförbrukning av el på ca 5.500 kWh. Kostnaden för el är framräknad med en schablonkostnad på 2 kr/kWh. Obligatoriskt tillägg från föreningen på 400 kr/mån för VA.
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 49 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.