Lund - Centralt

Bankgatan 16 A

Visa på karta

Butikslokal i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund, på eftertraktade Bankgatan, väntar denna unika möjlighet för din verksamhet. Carlbergs Lås lämnar sina lokaler, och nu kan du förverkliga dina affärsdrömmar i denna charmiga och flexibla lokal. Med en yta på ca 47 kvadratmeter . Dessutom finns en rymlig källare under butikslokalen, perfekt för lager och förvaring. Varmt välkommen att höra av dig vid intresse!

I korthet

Utgångspris 3 895 000 kr
Månadsavg. 6 719 kr
Rum 2
Boarea 47 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Typ Butik
Ägandeform Bostadsrätt - Lokal
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Intresserad av lokalen? Välkommen att kontakta mäklaren för bokning av visning Visa alla

Välkommen

I hjärtat av Lund, på Bankgatan, välkomnas ni till otroliga möjligheter för er verksamhet. Carlbergs Lås lokaler är nu till försäljning där de lämnar möjligheten för er att förverkliga era drömmar.

Lokalen om 47 kvadratmeter och under butikslokalen finns dessutom en fin källare.

Alla bilder

Lokal

Härlig lokalyta som kan formas efter era behöv. Ni får in fint ljusflöde genom fönster åt tre väderstreck och genom den stora glasdörren i entrén. Lokalen är idag uppdelad i butikslokal och verkstad. Väggarna är ljusa och golvet är klätt med trämönstrad matta.

Area: 47 kvm (exklusive källaren)
Månadsavgift lokal: 5370 kr
Bränsle (uppvärmning) lokal: 1181 kr
Bredband: 168 kr
Total månadsavgift till föreningen: 6719 kr

Driftkostnad, el: 14 196 kr/år

Till lokalen finns det två luft/luft värmepumpar för den kylande funktionen. Lokalinnehavaren ansvara själva för dessa.

Andelstal årsavgift: 13,98362 %
Andelstal insats: 13,22013 %

Lokalen är utrustad med larm. Övertagande av larmet kan diskuteras.

Alla bilder

Källare

Under butikslokalen finns det en rymlig källare som passar utmärkt till lager och förvaring. Källarutrymmet är fördelar över tre rum med varierande storlekar, ett mindre förvarings-/arkivrum samt en toalett.

Väggen ut mot Bankgatan har nyligen putsats- och målats om.

Alla bilder

Mäklaren

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer om lokalen.

Är det dags att sälja din nuvarande lokal/bostad? Jag är expert på marknaden med över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna med en värdering. Kontakta mig så bokar vi in en tid!

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Föreningens fastighet uppfördes 1929 och består av ett flerbostadshus som är fördelat på 17 bostadsrätter och en bostadsrättslokal. Bostadsrättsföreningen registrerades 2012 och föreningen äger fastigheten. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen samt fastighetsskötseln. Föreningen utgör en äkta förening.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam innergård med cykelskjul, uteplats och ett miljöhus.

I källaren finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.

Parkering
Det är möjligt att hyra parkeringsplats i P-huset Dammgården och kostar för närvarande 984 kr/mån för fast plats samt 750 kr/mån för månadstillstånd.

Internet
Bredband levereras av Telenor och finns med som ett obligatoriskt tillägg om 168 kr/mån.

Ekonomi
Månadsavgift:
Månadsavgiften är uppdelad i tre delar:
– en bränsleavgift för uppvärmning
– ett obligatoriskt tillägg för bredband (168 kr/mån)
– grundavgift till föreningen (ink. vatten)

Tidigare avgiftsförändringar:
I dagsläget finns inga beslut på att höja avgifterna.

Den senaste höjningen skedde 2023 med ca 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1 433 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under ”Dokument”.

Renoveringar
Pågående/planerade renoveringar:
Närmast i tiden kommer fönster och dörrar målas.
Mellan 2025–2027 kan det bli nödvändigt att se över balkonger och fasaden.

Utförda renoveringar/underhåll:
2022
– Nya utemöbler
– Elsanering på fasaden
– Översyn/renovering av de gemensamma balkongerna.

2021
– Taköversyn samt lagning av mindre läcka.
– Lagad samt förlängd stenmur
– Renoverade stenpartier vid entréerna
– Ny ytterbelysning vid Stora Tvärgatan

2020–2021
– Nybyggnation av cykelförråd och miljöhus

2020
– Nytt staket

2019
– Målning/lagning av gemensamma ytterdörrar

2018
– Målning och lagning av trapphus
– Renovering av golv i entréplan
– Ny grind med kodlås
– Byte av armaturer i trapphus samt ytterbelysning
– Trädgårdsunderhåll med bl.a. plantering av häck

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

Alla bilder

Område

Gyllenkroks allé sträcker sig längs med den mycket populära Stadsparken. För den som gillar arkitektur är detta en gata med påtagligt varierande stilar: jugend, nationalromantik, tjugotalsklassicism och funktionalism. 

Väster om Gyllenkroks allé finns delar av den gamla stadsvallen runt Lund bevarad. Stadsparken invigdes 1911 och började utvecklas kring den medeltida stadsvallen. Stadsparken är otroligt populärt och lockar besökare i alla åldrar. Här finns härliga miljöer att kunna koppla av, umgås och motionera. I parken kan ni även avnjuta god mat och dryck i Stadsparkscaféet och även hos Kulturmejeriet som ligger vid utkanten av parken. I norra delen av Stadsparken finner ni Högevall - en plats för inomhusmotion, sportaktiviteter och inomhussimhall.

Lunds centrum har otrolig charm med sina pittoreska kullerstensgator och vackra byggnader. Här har ni allt inom gångavstånd: matbutiker, shopping, torghandel och stort kulturutbud. Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar.

I centrala Lund har ni flertalet förskolor och skolor att välja mellan. Se Lunds kommuns hemsida för mer information.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 3 895 000 kr
Månadsavg. 6 719 kr
Adress Bankgatan 16 A
Kommun Lund
Område Centralt
Typ Butik
Ägandeform Bostadsrätt - Lokal
Rum 2
Boarea 47 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggår 1929
Förening Brf Östergården i Lund
Pantsatt Ja
Förråd Förvaring i källaren
Byggnadssätt
Fasad Tegel
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Telenor
Energiprestanda 163 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Intresserad av lokalen? Välkommen att kontakta mäklaren för bokning av visning