Malmö - Kungshälla - Riseberga - Husie

Ekbackegatan 40A

Visa på karta

Lugnt & familjevänligt läge - Härliga sällskapsytor - Friköpt tomt i soligt söderläge

På lugnt och skyddat läge utan störande biltrafik - placerat längst in på en skafttomt - ligger ett trevligt hus i praktiskt 1-plan. Fantastiska sällskapsutrymmen med stora sociala ytor och dubbla vardagsrum, charmigt originalkök, två sovrum som lätt kan bli fler samt både badrum med badkar, gästtoalett och grovkök.Tomten är friköpt och ligger i bästa tänkbara söderläge där solen skiner hela dagen lång och trädgården har fina grönytor samt uppvuxen grönska. Mindre garage som eventuellt skulle vara möjligt att konvertera till boyta och stor uppfart med plats att parkera flera bilar. Beläget i ett eftertraktat och familjevänligt område med närhet till Bulltofta rekreationsområde, skolor och lekplatser. Huset säles med friskrivningsklausul mot dolda fel. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 4
Boarea 117 Kvm
Tomtarea 559 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1963
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Ekbackegatan 40a - beläget på mycket lugnt och bra läge med många möjligheter!

Alla bilder

Vardagsrum

Det första vardagsrummet går i vinkel med fantastiska fönsterpartier som ger härligt ljusinflöde och har egen utgång till uteplats samt trädgården. Direktaccess till köket - möjligheter skulle kunna finnas för den som önskar att skapa en luftigt öppen planlösning med kombinerat vardagsrum och kök. De stora ytorna ger gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang, familjens naturliga samlingsplats. Vacker stavparkett i original och tapetserade ljusa väggar.

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök med charmig, vitmålad originalinredning på två sidor av rummet vilket ger gott om skåpsutrymme och fina arbets/avställningsytor. Rostfri diskbänk samt bänkskiva med teaklister och stänkskydd i det populära och tidlösa mönstret Virrvarr av Sigvard Bernadotte. Utrustat med kyl/frys (Electrolux 2013, självavfrostande), original Ankarsrum spis samt spisfläkt (Futurum 1995). Matplatsen vid köksfönstret är lagom för ett bord som rymmer 4-6 personer och härifrån nås även grovköket med passage mot entréhallen. Klinkergolv i terrakottanyans och vita väggar.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Allrum

Husets andra sällskapsrum ligger i anslutning till sovrummen och skulle även kunna passa som som ett, minst sagt, generöst tilltaget master bedroom alternativt delas upp i flera mindre rum. Tre stora fönster mot trädgården, stavparkett i ek på golvet och ljusa tapetserade väggar.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum i bra storlek med fönster mot husets framsida. Här ryms enkelt dubbelsängen och rum finns över för ytterligare möblering som byråer, skrivbord eller varför inte läsfåtöljen? Två rymliga inbyggda garderober, ljusa väggar och Tarkett ekparkett med golvlister i ek.

Alla bilder

Sovrum 2

Husets andra sovrum har fönster mot trädgården på husets baksida. Ett perfekt barnrum med plats för både säng, skrivbord och lekhörna. Tarkett ekparkett med golvlister i ek samt ljusa väggar. (Fotografen missade att ta foto på detta rum)

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med fönsterparti välkomnar in i entréhall med praktiskt Höganäs klinkergolv som längre in övergår i den parkett som följer oss genom resten av huset. Här finns plats för ytterkläderna, en inbyggd garderob och runt hörnet även en rymlig klädkammare. Direkt till höger finns en dörr in till grovköket med vidare passage till köket.

Alla bilder

Badrum

Badrum i original med fristående badkar, golv i betongmosaik, vita vävade väggar med halvkaklade väggar runt badkaret. Wc, handfat, badrumsskåp med spegel samt vita överskåp för ytterligare förvaring.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten ligger vägg i vägg med badrummet och är praktiskt placerad i anslutning till entréhallen. Wc, handfat, badrumsspegel, ljusa väggar samt samma fina betongmosaik i original på golvet.

Alla bilder

Grovkök

Mellan köket och entréhallen ligger tvättstugan, en genomtänkt lösning där man direkt kan förvara och rengöra skor och kläder utifrån samt passera igenom med matkassarna för att nå köket. Tvättmaskin (toppmatad modell från Husqvarna 2017, ej i funktion i dagsläget), rostfri vask, inbyggd garderob/torkskåp och praktisk arbetsbänk med klassiska Virrvarrmönstret under fönster mot husets framsida som även återkommer i stänkskyddet ovanför vasken. Snyggt betongmosaikgolv i 60-talsoriginal och vita, vävade väggar. Här finns även dörr in till pannrummet där husets elpanna huserar.

Alla bilder

Trädgård

De stora ytorna i trädgården ligger i direkt söderläge men får sol även från öster och väster - kort sagt ett guldläge där man kan njuta av solsken dagen lång. Stenlagd uteplats utanför vardagsrummet som följer oss vidare längs även husets andra vinkel. Fina gräsmattor för barnlek och spring samt uppvuxna träd och grönska - här hittar man bland annat syren som doftar underbart om våren, rönn, jasmin och japansk körsbär med sin skära vårblommning. Alltsammans omgivet av staket som skyddar från insyn samt är tryggt för mindre barn och husdjur.

Alla bilder

Framsida

Genom en grind når man den asfalterade uppfart som leder fram till huset och slutar i en större yta med plats att vända samt parkera bilar. Fina planteringar där vårblommorna just nu utgör välkomna färgklickar och en magnolia står i full blom!

Alla bilder

Övrigt

Huset har varit inom samma familjs ägo sedan det byggdes, vilket är ett gott betyg och innebär att detta är ett boende där man trivs!
Nuvarande ägare har bland annat utfört följande renoveringar och förbättringar under sin tid i huset:

-1992 Isolering och integling av söder- och östersidan. Byte av ytterdörrarna.
-2007 Tredje lagret takpapp läggs på.
-2010 Del av garage ombyggd till bostadsutrymme. Parkettgolv i sovrum och vardagsrum.
-2014-2015 byte av alla fönster - Traryd 3-glas.
-2014 Renovering av alla plank mot tre grannar.
-2022 Huvudvattenkran och vattenmätare bytt samt konsol monterad enligt krav från SYSAV.
-2023 Elmätare bytt enligt krav från EON.
Nyare toalettstolar.

I det vardagsrummet syns i golvet vid gavelväggen i söder en skada som bör åtgärdas.

Garaget används i dagsläget som förråd och är en av något mindre storlek efter att en del konverterats till bostadsutrymme. Möjlighet skulle kunna finnas att inreda även detta utrymme som boarea för den som önskar ytterligare sov- eller arbetsrum.

Huset säljes med friskrivningsklausul mot dolda fel. 

I området finns en aktiv villaförening som tillvaratar medlemmarnas intressen i fastighetsfrågor och verka för trevnad inom området. Besök gärna hemsidan med adressen: https://riseberga.com/

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö på lugnt läge med riktigt kort promenadavstånd till natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Den populära Risebergaskolan ligger på bara 4 minuters cykelavstånd och det finns även flera förskolor i närheten samt många fina lekplatser. Busshållsplatsen med busslinjerna 6, 148 och 150 ligger mindre än 300 meter bort och välsorterade Ica-Maxi, Öb, Dollarstore, Coop Bulltofta och tre olika gym promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns också Kvarnby Golfklubb i närheten. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Ekbackegatan 40A
Kommun Malmö
Område Kungshälla - Riseberga - Husie
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 117 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 559 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1963
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel och panel
Tak Papp
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburen el, elpanna (-98)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
Driftskostnad 51 281 kr/år varav:
El: 39 281 kr
Vatten/Avlopp: 3 600 kr
Renhållning: 3 100 kr
Försäkring: 5 300 kr
Nuvarande ägare har under 2023 förbrukat 15 852 kWh el med rörligt pris. Fastighetsavgift på 9 525:- samt kostnad för bredband/tv tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 269 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 527 000 kr
Summa pantbrev 157 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.