Malmö - Dammfri

Pilåkersvägen 4C

Visa på karta

Inglasad västerbalkong - Två stora sovrum - Stabil förening

Välkommen till en mycket välplanerad bostad med hörnläge. Välskött förening med byggnader från 1951 med tidstypiska detaljer. Två behagliga sovrum med stora fönster. Vardagsrum med stor inglasad balkong i västerläge. Hall med kalkstensgolv. Underbar innergård där man kan njuta under den varma årstiden. Eget gym i huset. Sammantaget en mycket trevlig bostad på lugn gata med närhet till stadens puls. Lägenheten är belägen på första våningen och en halvtrappa leder dig upp. Det betyder att huset har hög sockel så ingen risk för insyn. Köp en fint planerad bostad och sätt din egen prägel på den.

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 6 149 kr
Rum 3
Boarea 64 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1951
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
  • Torsdag 25 juli 17:00 - 17:30
Visa alla

Vardagsrum

Stort vardagsrum som får rikligt med ljus från stora fönster och från balkongdörren. Klassisk kvadratisk parkett på golvet och ljusa väggar. Här får både soffan och matbord plats. Den inglasade balkongen ger ett extra rum som är behagligt långt in på hösten.

Alla bilder

Balkong

Skön balkong i västerläge med skjutbara glaspartier. Öppna upp helt under sommaren. Här kan du sitta långt in på hösten med en god bok. Inglasad balkong med utsikt i två väderstreck.

Alla bilder

Kök

Kök med utbytta luckor på originalstommar. Här finns: spis, fläkt kyl/frys. Matplats för tre till fyra personer. Rummet har fönster i två riktningar. Ett bra ställe att spana på vad som sker i området.

Alla bilder

Detalj

Detalj: kalkstensgolv och dörr med 4 glasrutor.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Två stora inbyggda garderober. Ljusa väggar och stort fönster. Rummet ligger ostört längst in i lägenheten utan insyn.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är nästan lika stort som sovrum 1 men mer kvadratiskt och ligger intill köket. Ett utmärkt rum för ett barn eller en tonåring. Ljust och behagligt rum utan insyn.

Alla bilder

Hall

Luftig hall med två inbyggda garderober. Väggarna är ljusa. Tryggt och tyst bakom säkerhetsdörr. Kalkstensgolv innanför dörren.

Alla bilder

Badrum

Badrum som är helkaklat. Här har tidigare också funnits badkar.  Tvättställ, toalett, spegel samt handdukstork.

Alla bilder

Övrigt

Fina ursprungliga detaljer såsom fönsterbänkar i kolmårdsmarmor och gedigen parkett.

Alla bilder

Förening

En mycket bra och stabil förening. Föreningen ligger i gröna och lugna Dammfriområdet, nära bl.a. till Pildammsparken, Rönneholmsparken, Ribersborgsstranden och Centrum. I området finns närköp, skola och dagis.
Föreningen består av tre hus från 1951; på adresserna Korsörvägen 16, Pilåkersvägen 4 och Ribevägen 19 med 92 lägenheter och 4 lokaler samt två härliga trädgårdar med fyra sköna uteplatser. 17st p-platser för bil 200 kr/mån och 2 st. för motorcykel 100 kr/mån hyrs ut (kösystem tillämpas). Boendeparkering på gatan.

Gemensamma utrymmen
Pilåkersvägen 4 A-C
Tre trivsamma uteplatser i trädgården med utemöbler varav två har murad grill.
Motionsrum med styrke- och konditionsmaskiner.
Hobbyrum med hyvel- och snickarbänk.
Cykelförvaring och barnvagnsrum.
Två tvättstugor med två torkrum.
Vinds- och källarutrymme.
Styrelsens fastighetskontor och möteslokal.

Korsörvägen 16 A-B
Parkering ligger bakom huset med cirka 2-3 års kötid. Anmälan via e-post.
Tvättstuga med torkskåp.
Vind- och källarutrymme.
Cykelförvaring och barnvagnsrum.

Ribevägen 19 A-B
Mysig uteplats med trädgårdsmöbler och murad grill.
Övernattningsrum för uthyrning till medlemmar.
Tvättstuga med torkskåp.
Vind- och källarutrymme
Cykelförvaring och barnvagnsrum.

Säkerhet
Vi har installerade säkerhetsdörrar, porttelefon och staket runt trädgårdarna för ett ännu tryggare boende.

Brandskydd
Anvisningsskyltar, brandlarm och pulversläckare är installerade i våra gemensamma utrymmen. Läs mer om vår policy under Brandskydd.

Förråd
Föreningen har 5 extra förråd i olika storlekar att hyra ut till medlemmar.

HSB
Vår bostadsrättsförening är en HSB-förening vilket ger oss många fördelar t.ex. att ta del av förmånliga avtal med olika leverantörer samt medlemsförmåner.

Gästlägenhet

Rummet går att boka vi mejl till föreningen. Nyckeln finns i en nyckelbox utanför gästlägenheten. Kostnad: 150 kr/dygn, debiteras på månadsavin.

Renoveringar:

1992 El-stigare, mindre renoveringar gjordes på fasad, fönster byttes, taket sågs över, säkerhetsdörrar sattes in och hiss installerades. En ny fjärrvärmeanläggning installerades, tvättstugorna renoverades, samtliga balkonger glasades in, markterrasser byggdes på Korsörvägen och tappvattenstammar byttes i kök och badrum under detta år.
2003 Avloppsstammarna sågs över med godkänt resultat.
2004 Bottenventilerna byttes i badrummen och en inspektionslucka sattes in.
2009 Tvättstugan på Ribevägen fick nya maskiner.
2010 Spoladning och filmning av avloppsstammarna. Kvarvarande gjutjärnsvattenlås i lägenheterna togs bort och det sattes in nya, moderna vattenlås. Dessutom byttes maskiner i resterande tvättstugor och uteplatsen på Pilåkersvägen sågs över under detta år.
2011 Fasaderna fick nya fogar i teglet om på söder och väster sida. Dessutom lades taket om på alla tre husen och motionsrummet renoverades.
2012 Värmesystemet justerades och termostater byttes på samtliga radiatorer. Ny grind och nya stängsel sattes upp på Ribevägen och Ängdalavägen. Under året gjordes också en omfattande uppdatering av brandskyddet i fastigheten med nya nödutgångar, brandvarnare och brandsläckare.
2013 Porttelefoner byttes och brandskyddsåtgärder gjordes.
2014 Gemensam el infördes. Igensättning av källarfönster och lagning av betongdelar i källarnedgångar samt målning av metalldetaljer. Dränering gjordes av Korsörvägen 16 sydsida samt ombyggnation av uteplatser. En ny uteplats skapades på gamla "boulebanan" på Pilåkersvägens trädgård. Flytt av befintlig stengång till föreningens parkering anlades, staket och grind med lås monterades i samband med detta. Nytt Miljöhus med anslutande cykelskjul och komplettering av befintlig miljöstation. Sopnedkasten stängdes i samband med detta och föreningen startade med matavfallssortering.
2015 Värmestammar återinstallerades i vissa trappor i föreningen. Hissarna moderniserades på Korsörvägen 16 A och Pilåkersvägen 4 C. Källartoaletterna helkaklades.
2016 Motionsrummet renoverades och nya maskiner köptes in. Föreningens gemensamma utrymmen målades om. Hissarna på Pilåkersvägen 4 A, Korsörvägen 16 B och Ribevägen 19 A moderniserades.
2017 Modernisering av de återstående hissarna på Pilåkersvägen 4 B och Ribevägen 19 B.
2019 Avloppsstammarna spolades.
2020 Bergvärme installerades. Gården iordningställs efter grävningen.
2021 Relining av avloppsstammarna. Detta innebar ingen åverkan på badrum.
2023 Renovering av tegelfogar.

Föreningen avser att genomföra en modernisering av hissar med en plan på tre år. (Hissprojektet är för närvarande lagt på is, möjligen kommer en hiss att bytas).

Föreningen tillåter delat ägande

Föreningen tillåter s.k. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst 10%.

Alla bilder

Område

Bostaden ligger i den gröna och lugna stadsdelen Dammfri med närhet till Pildammarna, havet, centrum, närköp och skola, förskolor och roliga temalekplatser. Busshållplatser i direkt närhet på både Köpenhamnsvägen, John Ericsson väg samt Mariedalsvägen.

Alla bilder

Din Mäklare

Kontakta mig gärna för att höra mer om bostaden eller om du vill ha en värdering av din bostad. Det är helt oförbindligt och gratis.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 6 149 kr
Ingår i avgift inkl värme, VA, kabel-tv
Adress Pilåkersvägen 4C
Kommun Malmö
Område Dammfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 64 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1951
Förening HSB:s Brf Ängdala
Bostadsrättens nettoskuldsättning 428 928 kr
Kommentar nettoskuldsättning 6702kr x 64kvm
Andel i föreningen 1.3563
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet ComHem /Bahnhof
Driftskostnad 3 240 kr/år varav:
El: 1 440 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Torsdag 25 juli 17:00 - 17:30