Malmö - Tygelsjö

Vallmovägen 3F

Visa på karta

Modern gavellägenhet - Rymlig söderbalkong - Helt insynsfri

Välkommen till en inbjudande gavellägenhet högst upp i huset med dagsljus från tre väderstreck och balkong med fri utsikt i soligt söderläge. Här finns allt man kan önska med luftigt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fint helkaklat badrum med badkar i elegant design och egen tvättutrustning, stort sovrum och en genomtänkt lösning där en generöst tilltagen klädkammare även fungerar som hemmakontor - vilket gör att lägenheten känns påtagligt rymligare än dess 52 kvadratmeter anger. Den fina takhöjden och de höga fönstren ger en ljus och luftig känsla. Lugnt och fridfullt läge men ändå med närhet till all vardaglig service - Inom 10 minuters promenad når man den nybyggda och välsorterade matbutiken, pizzeria, hamburgerrestaurang, bageri och pendlingsvänliga buss 150 som går mellan Vellinge-Malmö-Klågerup. I månadsavgiften ingår värme, vatten, el, sophantering, bostadsrättstillägget till hemförsäkringen, parkeringsplats och förråd. Tygelsjö är ett mycket attraktivt område med Malmös kanske mest omtyckta skolor och utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 903 kr
Rum 2
Boarea 52 Kvm
Våning 2/2
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vallmovägen 3F - ett välplanerat boende på lugnt och insynsfritt läge.

Alla bilder

Vardagsrum

Lägenheten har den moderna och populära öppna planlösningen där kök och vardagsrum är snyggt integrerade och tillsammans erbjuder luftiga och stora sällskapsytor. Rummen badar i ljus och känns rymliga medan de öppna ytorna gör det enkelt att möblera med både en soffgrupp och en matplats. Från vardagsrummet nås balkongen, som ligger perfekt i sydostläge där solen skiner i stort sett hela dagen. Väggarna är bredspacklade och vitmålade, och golvet är nylagt 2022, Tarkett Viva Ek.

Alla bilder

Balkong

Balkongen på ca. 8 kvm är det givna stället att spendera lediga dagar och kvällar. Här skiner solen morgon, lunch och eftermiddag - perfekt för utevistelse där man mer än gärna äter de flesta måltiderna under sommarhalvåret. Här finns dessutom möjlighet att grilla med gasolgrill och utsikten är fri samt utan insyn.

Alla bilder

Kök

Fint kök med inredning i sobert grått och bänkskiva i mörk laminat som snyggt matchar stänkskyddet ovanför - genomtänkt uppdaterat 2022 med nya lådor och köksluckor som gör att hela köket känns nytt. Fullt utrustat med kyl/frys (Bosch 2010), inbyggd mikrovågsugn (Samsung 2016), diskmaskin (Bosch 2020), induktionshäll (Ikea 2022), inbyggd ugn (Ikea 2022) och spisfläkt (Fläktwoods 2022). Samma nylagda trägolv och ljusa väggar följer oss obrutet vidare in från vardagsrummet, vilket ger en skönt enhetlig känsla.
Vid köksfönstret ryms en matplats för även det större sällskapet.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Sovrum

Ljust sovrum i bra storlek med fönster i två väderstreck. Här ryms dubbelsängen enkelt och plats finns över för ytterligare möblering som byråer eller varför inte favoritfåtöljen? Härifrån nås den stora walk-in-closet som idag även nyttjas som hemmakontor. Bredspacklade och målade väggar samt parkettgolv i ek.

Alla bilder

Kontor

Från sovrummet nås en rymlig walk in closet med eget litet fönster som släpper in dagsljuset och fina ytor för förvaring. Storleken har här tillåtit dubbla användningsområden och här ryms idag både skrivbord för hemmakontoret och klädförvaring längs motsatt vägg. Uppgraderat 2020 med ommålning och hyllsystem. En stor bonus med känslan av ett extra rum!

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man har investerat i fönster ovanför entrédörren, vilket gör att det kommer dagsljus från flera väderstreck. Här finns en nybyggd garderob med spegelskjutdörrar från Elva, inredd med praktiskt hyllsystem (Ikea Boaxel 2022). Bredspacklade, målade väggar och nytt trägolv från 2022.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i ljusa färger och väl tilltagen storlek! Elegant badkar i snygg design, wc, nytt handfat med kommod från 2023 och badrumskåp med spegel. Här finns också egen tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk och väggskåp ovan för förvaring. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och på golvet ligger våtrumsmatta.

Alla bilder

Huset

Lite allmänt om BoKlok

I Tygelsjö bor nästan alla i villor eller radhus men 2010 byggdes de omtyckta och prisbelönta BoKlok-lägenheterna, granne med Uniqhusen. Då, 2010, var det lång kö för att få köpa och efter intresseanmälan lottades en turordning fram vartefter man fick möjlighet att välja och köpa dessa lägenheter.

Ikeas känsla för design och funktion gifter sig väl med Skanskas känsla för kvalité och byggteknik. Den kända arkitekten Gun Ahlström, som ritat huset, har lagt stor vikt vid funktion samt att lägenheten skall kännas ljus och luftig. Därför har man investerat i många och stora fönsterpartier plus att man har valt en generös takhöjd. Materialvalen är bra, exempelvis har man parkettgolv i alla rummen och fönsterbänkarna är av natursten. Förvaringsmöjligheterna är goda och naturligtvis finns det även ett tillhörande förråd på den privata gården.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har under sin tid i lägenheten bland annat utfört följande renoveringar och förbättringar:
-2020: Ny diskmaskin i köket. Ommålning i vitt i vardagsrummet. Tagit ned dörren mot klädkammaren/kontoret i anslutning till sovrummet, målat grått och inrett med Ikea Boaxel hyllsystem.
-2022: I köket har man bytt ut lådor och skåpsluckor till luckor från Smålandsluckan.se. Även maskinparken har uppdaterats med ny spis samt spisfläkt.
Nytt trägolv - Tarkett Viva Ek - i vardagsrummet, köket och hall. Ny inbyggd garderob i hallen med skjutdörrar från Elfa, spegel. Inredd med hyllsystem, Ikea Boaxel.
-2023: Nytt handfat i badrummet.

Ett förråd i en länga på gården nyttjas till lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Boklok Sjötorpsängar har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Boklok Sjötorpsängar bildades 2009 och är en så kallad äkta förening som är belägen i Tygelsjö. Föreningens fastighet består av 6 hus på två våningar med totalt 36 st lägenheter, 36 lägenhetsförråd samt 6 gemensamma trädgårdsförråd och färdigställdes 2010. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr som debiteras köparen (beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2024). Fastigheten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av höjningar av en tomträttsavgäld.

AVGIFT
Enligt styrelsen finns i dagsläget inga planerade höjningar av månadsavgiften. Den senaste höjningen skedde 1/1-2024 med 10%. Man har genomfört ett antal höjningar sedan 2023 men innan dess har man enligt ordföranden knappt haft några avgiftshöjningar alls sedan 2010. På grund av bland annat omläggning av ett lån, elavtal som löpte ut, avtal för gasuppvärmningen som ej längre gick att binda samt en önskan att höja föreningens amortering av sina lån ansåg man att man behövde ta höjd för dessa utgifter genom att höja avgiften.
Värme, vatten, el, sophantering, bostadsrättstillägget till hemförsäkringen för medlemmarna, förråd samt parkeringsplats ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg finns på 220:-/mån för bredband och kabel-tv.

RENOVERINGAR
2015 Byttes ljusarmaturer på parkeringsplatserna till miljövänliga LED-armaturer med lång livslängd, samt att verandor och loftgångar oljades in.
2016 Översyn av papptak.
2018 genomfördes det årliga filterbytet samt samtliga avloppsstammar har åtgärdats.
2019 målades fasader, förråd samt miljöhus. Balkonger och loftgångar oljades.
2020 Utbyte av dörrarna till miljöhusen.
2021 Underhållsspolning av avloppsstammar, utfört i mars 2021. Nya brevlådor monterade. Alla förrådsdörrarna utbytta. Två laddplatser för elbilar installerades. Byte av tätningslister på fönster och dörrar, där behov fanns
2022 Bytt skyltar och målat trä på parkeringsplats, monterat skymningsrelä
Föreningen följer en underhållsplan , vilket medel reserveras årligen för.
2023 Rensning av ventilationsläggning samt rengöring och behandling av trätrall i loftgångar samt målning/reparation av fönster.
Under 2024 finns enligt styrelsen inga större planerade underhållsarbeten eller renoveringar.

TV & INTERNET
Digital-TV via Telia med ett basutbud kanaler och fiberbredband via Telia 1000/1000 Mbit finns i fastigheten.

PARKERING
Parkeringsplats ingår i avgiften. Gäst- och handikappsparkering finns på gatan. Två laddpunkter finns och kostar per kWh 3 inkl. moms.

ÖVRIGT
Varje hushåll har tillgång till ett förråd. I föreningen finns två gemensamma miljöhus.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Hällan som förvaltar underhåll av vattenanläggning. Föreningens andel är 7,1%.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 903 kr
Ingår i avgift Inkl. värme, vatten, el, sophämtning, trädgårdsskötsel, förråd
Adress Vallmovägen 3F
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 2010
Förening Brf BoKlok Sjötorpsängar
Bostadsrättens nettoskuldsättning 545 309 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.92998
Pantsatt Nej
Förråd Rymligt förråd på 10% nyttjas till lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Fönster 3-glas
TV/Internet Finns fiber
Energiprestanda 120 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!