Svedala - Klågerup

Vångavägen 16

Visa på karta

Nyrenoverat - Välplanerat med härligt öppen planlösning och 4 sovrum - Uterum och spabad

Välkommen till ett nyrenoverat och välplanerat boende i praktiskt 1-plan. Inbjudande sociala ytor som passar lika bra till vardags som till fest i öppen planlösning mellan smakfullt kök samt luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Renoverat till ett inre i toppskick med fint kök, två helkaklade badrum, nydragen el samt nya ytskikt med vita väggar och enhetligt golv i hela huset. Hela fyra bra sovrum innebär att här finns plats för även den större familjen. Hörntomt med de stora ytorna i söder och öster, flera uteplatser, ett uterum och pricken över i - ett spabad som förgyller utevistelsen ytterligare. Vidbyggt och uppvärmt garage med fjärrstyrd port och stenlagd uppfart med plats för ytterligare parkering. Huset är högst beläget i slutet av en lung återvändsgränd utan genomfartstrafik. Banvänligt område med närhet till grönområden och lekplats. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 795 000 kr
Rum 5
Boarea 102 Kvm
Biarea 18 Kvm
Tomtarea 621 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 200 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Vångavägen 16 - ditt nästa och bästa hem!

Alla bilder

Vardagsrum

Fantastiskt vardagsrum med rymd, ljus och fönster i två väderstreck - här har man öppnat upp mot köket och fått luftiga sällskapsytor som passar lika bra för familjelivet i vardagen som när det bjuds in till fest. Ett underbart fönsterparti med stora glasytor där södersolen strömmar in har utsikt över trädgården och trädäcket utanför. Vita väggar med dekorativa panelklädda partier som även går igen i köksöns utsida samt ljust laminatgolv som följer oss obrutet in till köket och hallen.

 

Alla bilder

Kök

Smakfullt kök som ligger delvis öppet mot vardagsrummet där inredningen går i skinande vitt med vit bänkskiva och stänkskydd i stendesign ovanför. Planerat med skåpsinredning på hela tre sidor av rummet, vilket optimerar ytan och ger gott om skåpsutrymme. Den köksö som gränsar av mot vardagsrummet och skapar kontakt mellan rummen kan förutom extra bänkyta och förvaring även blir ett praktiskt komplement till matplatsen - här kan man få sällskap till matlagningen, kanske äta mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Integrerad kyl/frys och diskmaskin som smälter fint in i inredningen. Induktionshäll, spisfläkt i modernt utförande, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd. Här finns en liten kaklad trappa som leder ner till husets andra badrum och fjärde sovrum.

 

Alla bilder

Sovrum 1

Direkt till höger i hallen ligger det första sovrummet med fönster i öster där morgonsolen skiner in. Nätt storlek och idag i bruk som gästrum/arbetsrum med soffa och skrivbord. Ljust laminatgolv och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger ännu ett - vårt master bedroom som är väl tilltaget i storleken och beläget i svalt norrläge. Här ryms dubbelsängen enkelt och plats finns över för ytterligare möblemang som garderober/byråer för klädförvaring, skrivbord med hemarbetsplats eller varför favoritfåtöljen framme vid fönstret ? Samma ljusa laminatgolv och vita väggar även här.

Alla bilder

Sovrum 3

Det sista sovrummet i raden är snäppet mindre men även det i bra storlek. Här vetter fönstret åt söder och två inbyggda garderober ger bra förvaringsyta. Vita väggar och ljust, stilrent laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 4

Vårt fjärde sovrum ligger med en charmig nivåskillnad, fyra trappsteg ned från kök och vardagsrum. Mer privat placerat och avskilt från sällskapsutrymmen och de andra sovrummen blir det här ett perfekt rum för tonåringen med behov av eget utrymme eller kanske ett arbetsrum för den som arbetar hemifrån. Här finns en glasdörr ut mot trädgården med sitt fina trädäck i sydväst och med bekväm närhet till det andra badrummet. Ljust laminatgolv och vita väggar.

 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Badrum 1

I anslutning till entréhallen ligger husets första badrum. Helkaklade väggar och klinkergolv i marmorerat ljusa nyanser - renoverat i tidigare ägares regi ca. 2008 men med en rejält ansiktslyftning och helt ny inredning från 2024. Duschplatsen i hörnan har nya och mycket snygga duschväggar i industriglas, wc, handfat med kommod och stort badrumsskåp med spegeldörrar och infälld belysning. Dessutom finns här ett högskåp som ger extra förvaringsutrymme och ett högt sittande fönster som släpper in dagsljuset utan att ge insyn.
Badrummet värms via ett direktverkande el-element.

Alla bilder

Nivåskillnad

Nivåskillnaden ger huset extra karaktär. 

Alla bilder

Badrum 2

Splitter nytt badrum i generöst tilltagen storlek med helkaklade väggar i lyxbetonat stora, matta plattor och matchande klinkergolv med härlig, elburen golvvärme. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Samsung under praktisk arbetsbänk med bra förvaringsutrymmen på sidorna - här ryms allt smått och gott som behövs för tvätten. Wc, extra brett och familjevänligt handfat i snygg design med dubbla blandare samt ett stort badrumsskåp med spegeldörrar och infälld belysning ovanför. Högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och spotlights i taket ger jämn och fin belysning när solen inte skiner.

Papper på renoveringen finns.

Alla bilder

Hall

Nyinstallerad ytterdörr med avlångt fönster välkomnar in i en ljus entréhall som har blick rakt fram mot husets hjärta - det luftiga och generöst tilltagna allrummet som förenar kök, matplats och vardagsrum. Här finns två fristående garderober med spegeldörrar för avhängning av ytterkläderna samt en lucka upp till vindsutrymmet. De vitmålade väggarna och ljusa laminatgolvet följer oss genom huset.

Ytterligare en liten hall finns innanför köket mot det andra badrummet och sovrum nummer 4 - där även den nya luft/vatten-värmepumpen är placerad.

Alla bilder

Uterum

Ett stilrent Attefalls-uterum är ett perfekt tillskott i trädgården. Snygg design med svartmålad träpanel, pulpettak och ett stort glasparti med dubbla glasdörrar mot det lilla trädäcket på framsidan. Det inre har vitmålad träpanel på väggarna och synliga bjälkar i taket - ombonat och mycket fräscht. Användningsområdena är flera - från lyxigt uterum som kan möbleras med soffgrupp och är utmärkt när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur, till ett mer privat arbetsrum för den med eget företag eller varför inte gäststuga?

Alla bilder

Spa

Ett inbjudande spabad placerat i en skyddad lähörna på husets framsida - perfekt att sjunka ned i efter en lång stressig dag eller som ett avkopplande sätt att umgås. Det passar lika bra en varm sommardag som en bitande vinternatt när man har mössan på - helt enkelt härligt året om. I anslutning finns en stenlagd uteplats och ett steg längre in i trädgården uterummet med eget trädäck framför - en social yta av trädgården med plats för både flera och få, allt efter humöret för dagen.

 

Alla bilder

Trädgård

Trädgård på fyra sidor om huset där de stora ytorna ligger i öster respektive söder. Flera uteplatser både på framsida och baksida där man kan sitta i solen från tidig morgon till långt in på kvällen - solen skiner alltid någonstans på Vångavägen 16!
I perfekt sydvästläge på husets baksida och dessutom i skyddad lähörna finns ett nybyggt trädäck där man kan solbada och njuta av sommarens alla grillkvällar. På framsidan finns en stenlagd uteplats där morgonsolen skiner på frukost i det gröna.
Hela trädgården omges av grönskande häckar och partier med högre staket.

Alla bilder

Garage

På framsidan finns en stor stenlagd uppfart som slutar i ett garage med fjärrstyrd port - sammanlagt plats att parkera flera bilar. Garaget har nytt fönster samt ny dörr mot gaveln och är dessutom uppvärmt med vattenburen värme.
Utanför finns en singelbeströdd yta med planteringar och staket mot trädgården på båda sidor om garaget.

Alla bilder

Övrigt

All belysning i huset, både ute och inne, är dim-bar och styrs via belysningssystemet Plejd (www.plejd.com) samt kan kontrolleras, konfigureras och schemaläggas enkelt via en app i mobilen.

Nuvarande ägare har utfört större renoverings/förbättringsarbeten i huset:

-Nya ytskikt i hela huset med nya golv - samma genom hela huset, vilket ger en behaglig enhetlig känsla- och nymålat i vitt.
-Nya innertak.
-Ny luft/vatten-värmepump från 2024.
-Nytt takskägg med belysning runt hela huset.
-Omfattande plåtarbeten runt hela huset inklusive garagedelen är bytad.
-Nya friskluftsventiler i alla rum installerat 2024.
-All el är omdragen, intyg på arbetet finns.
-Nytt kök med alla ledningar bytta fram till huvudstam.
-Ett av badrummen är helt nybyggt och det andra har ny inredning.
-Tre nya ytterdörrar och nya innerdörrar i hela huset.
-Delvis bytt VVS.
-Ny vattenkastare utomhus.
-Renoverat Attefallsuterum med tillhörande uteplats.
-Nytt spabad på husets framsida.
-Nybyggt trädäck i trädgården.
-Delvis ny stenläggning.
-Ny utebelysning runt hela huset
-Vissa av fönstren är utbytta.

Tacket är bytt i tidigare ägares regi, enligt uppgift ca år 2008.

Larm via Verisure finns i dag i huset och kan vara möjligt för en köpare att överta.

Trådlös uppkoppling via bredband i hela huset.

 

Alla bilder

Område

Klågerup är en by i Svedala kommun med närhet till orterna Sturup, Lund, Staffanstorp och Malmö. Bor du i Klågerup har du nära till golfbanor och naturen med åkerlandskap, bokskogar och sjöar runt knuten. Inte långt härifrån finns bokskogen i Torup som är ett unikt rekreationsområde där du kan uppleva kultur och natur på samma gång. Här hittar du motionsspår, promenadstigar samt ridslingor och för de yngsta finns en populär skogslekplats. Torups slott har även en historia som kan föras tillbaka till 1300-talet och ett statarmuseum som är värt ett besök. Det finns även en vacker slottsträdgård som även är öppen för allmänheten.

Från huset kan man cykla på dryga 10 minuter till en mysig badsjö vid namn Pudesjön som har en kommunal badplats för alla, stora som små, med bryggor och hopptorn. Det finns stora grönytor vid badet för lek och spring. På vintertid kan sjön utnyttjas för skridskor och hockeyspel.

I Klågerup finns en mindre livsmedelsbutik, bibliotek, pizzeria, idrottshallar och idrottsplatser och i ortens östra del ligger ett litet industriområde. På orten ligger även Klågerupskolan (F-9) och två förskolor, Mumindalen och Väderleken. I byn finns en fotbollsklubb, Klågerups GIF och andra sportklubbar samt en skolidrottsförening som flera år har fått pris som Skånes bästa idrottsförening. Här finns också ett byalag som anordnar nattvandring.
Klågerup har bra bussförbindelser med regionbussarna till Malmö, Lund samt Trelleborg - perfekt för pendlaren!

I närbelägna orten Bara finns en större livsmedelsbutik, konditori, tandläkarmottagning och hälsovårdscentral samt bibliotek. Baras centrum expanderar och byggs ut.
För den som har ett golfintresse så ligger PGA National här, vars banor är designade av Kyle Phillips, en av världens främsta banarkitekter.  3 km på väg mot Genarp finns också det populära Vismarlövs Café & Bagarstuga. Även i Staffanstorp, som endast ligger 6 km från Klågerup, finns all tänkbar samhällsservice såsom större livsmedelsbutiker, systembolag, bank, byggvaruhus och träningsfaciliteter.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 795 000 kr
Adress Vångavägen 16
Kommun Svedala
Område Klågerup
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 102 Kvm (Säljarens information)
Biarea 18 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 621 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1960
Grundläggning Krypgrund och betongplatta
Stomme Trä och sten
Fasad Tegel
Tak Papp och plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburen värme med ny luft/vatten-värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
Driftskostnad 36 777 kr/år varav:
El: 27 777 kr
Vatten/Avlopp: 6 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Driftskostnaderna är baserade på tidigare ägares förbrukning - dock har en ny luft/vattenvärmepump installerats sedan dess, vilket innebär att förbrukningskostnaderna bör ha gått ner sedan dess.
Beräknat på 1 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 544 000 kr
Summa pantbrev 1 400 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 200 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 200 000 kr Budgivare 2 2024-04-09 08:52
4 175 000 kr Budgivare 1 2024-04-09 08:44
4 150 000 kr Budgivare 2 2024-04-09 08:32
4 100 000 kr Budgivare 1 2024-04-09 08:25
4 050 000 kr Budgivare 2 2024-04-08 21:20
4 000 000 kr Budgivare 1 2024-04-08 21:08
3 965 000 kr Budgivare 2 2024-04-08 20:37
3 950 000 kr Budgivare 1 2024-04-08 20:06
3 915 000 kr Budgivare 2 2024-04-08 19:04
3 900 000 kr Budgivare 1 2024-04-08 18:56
3 890 000 kr Budgivare 2 2024-04-08 17:23
3 850 000 kr Budgivare 1 2024-04-08 17:20
3 810 000 kr Budgivare 2 2024-04-08 15:27
3 795 000 kr Budgivare 1 2024-04-07 16:16