Lund - Östra Torn

Flygelvägen 239

Visa på karta

Markplan - Uteplats med trädgårdstäppa - Villakänsla

På lummiga Östra Torn finner du denna hemtrevliga marklägenhet med egen entré, välplanerad yta och radhuskänsla. Lummig uteplats med trädgårdstäppa på baksidan som är belägen i nordväst. Lägenhetens 63,5 kvadratmeter är fördelade över hall, kök, vardagsrum, sovrum, klädkammare och badrum. Ett lättskött och enkelt boende för den som vill ha känslan av att bo i hus men utan det stora ansvaret och arbetsbördan. Föreningen ligger strax norr om Hardebergaspåret intill Flygelparken där man hittar bland annat idrottsplaner för bl.a. bollspel, tennis och friidrott. I föreningen finns även ett antal lekplatser, grillplats och gemensamhetslokal. Östra Torn är ett område som präglas av sin grönska och närheten till naturen samt barn/hundvänliga miljöer med bilfria föreningar, lekplatser, bra skolor, och härlig gemenskap. Här bor du med närhet till det mesta med under 10 minuters cykelväg både till stan och till nya Brunnshög. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 700 000 kr
Månadsavg. 5 411 kr
Rum 2
Boarea 63.5 Kvm
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Balkong Uteplats med trädgårdstäppa i nordväst
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Flygelvägen 239 - en luftig och välplanerad marklägenhet. Föreningsområdet är bilfritt och präglas av härlig grönska som fått växa till sig med åren. Vid bostaden möts ni av en stensatt yta och en blomsterrabatt. Platsen kan nyttjas som uteplats eller för uppställning av hushållets cyklar.

Alla bilder

Hall

Ni välkomnas in i hallen och möta av ett underbart ljusflöde som strömmar in i lägenheten. En spaljédel in mot köket som släpper igenom dagsljuset och ger en trivsamt öppen känsla. Vid ingången har ni plats att hänga av ytterplaggen och här finns två garderober. Längre in finns dessutom en rymlig klädkammare. Golvet kläs med en ljus plastmatta och väggarna är klädda med tapeter. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Alla bilder

Kök

Köket ligger delvis öppet mot hallen med en spaljédel som bidrar till den luftiga känslan. Skåpsinredningen är placerad längs med två av väggarna och skapar gott om både skåpsförvaring och arbetsytor. De släta, vita luckorna matchas av bänkskiva i rostfritt stål och laminat samt vitt kakel på väggarna ovanför. Utrymme finns till en rymlig matplats vid köksfönster som vetter mot bostadens framsida. Golvet är klätt med plastmatta och väggarna är tapetserade.

Utrustning:
Spis - Cylinda
Diskmaskin - Siemens (sämre skick)
Kyl/frys - Siemens
Fläkt - Fläktwoods

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har underbar yta som enkelt kan möbleras med större soffgrupp, TV-möbel och en mysig läshörna. Ett underbart ljusflöde fyller rummet med naturligt ljus som bidrar till den trivsamma känslan. Härifrån har ni utgång till den väl tilltagna trädgården med uteplats. Vardagsrummets väggar är klädda med tapeter och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Uteplats

Till bostaden har ni underbar trädgårdsyta som med hjälp av ett par gröna fingrar kan förvandlas till en grönskande oas. Här samspelar gräsyta tillsammans med buskar och plank. Precis intill utgången har ni en stensatt uteplats som har ett tak av grannens balkong. Trädgården och uteplatsen vetter åt nordväst.

Alla bilder

Sovrum

Med fönster ut mot trädgården har sovrummet ett lugnt och rofyllt läge. Här ryms dubbelsäng och förvaringsmöbler samt i ena hörnan finns en garderob/linneskåp. Väggarna är tapetserade och golvet är klätt med plastmatta.

Alla bilder

Badrum

Praktiskt badrum i originalutförande som är utrustat med badkar, WC, handfat, spegel och handdukstork (el) och kombineras av tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är klädda med en spräcklig våtrumstapet och golvet med beige våtrumsmatta.

Utrustning:
Tvättmaskin - Electrolux
Torktumlare - Electrolux

Alla bilder

Mäklaren

Kan det här vara ditt drömhem? Jag finns här för att göra ditt bostadsletande så smidig som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer om bostaden.

Är det dags att sälja din nuvarande bostad? Jag är expert på marknaden med över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna med en värdering. Kontakta mig så bokar vi in en tid!

 

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Förening

Om föreningen:
HSB Brf Mandolinen är en äkta bostadsrättsförening och innehåller 106 lägenheter. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och är fördelade enligt följande: 2 rum och kök (48 st), 3 rok (34 st), 4 rok (18 st), 5 rok (5 st), samt 6 rok (1 st). Till marklägenheterna hör uteplats. Marken vid husen är inte upplåten med bostadsrätt utan tillhör föreningen, men får nyttjas av bostadsrättsinnehavaren, under förutsättning att den sköts. Även den som bor på andra våningen ska sköta rabatten utanför dörren fram till brevlådan.
Föreningen köpte fastigheten 1992 och äger själva marken, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Byggnaderna är uppförda 1992.
Hela området är bilfritt och lugnt. För större transporter inom området finns kärror att låna från föreningen.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 433 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

Gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på Flygelvägen 153 A och är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt mangel. Bokning av tvättstuga sker via bokningssystem online, eller via tavla på plats.

Föreningen har en gemensamhetslokal som kan nyttjas kostnadsfritt högst två gånger i månaden för fester och barnkalas (upp till 40 personer) av boende. Bokning av gemensamhetslokalen sker via bokningssytsem online, eller via tavla på plats.

Det finns även ett cykelförråd för förvaring av cyklar och barnvagnar samt redskapsförråd med trädgårdsverktyg man som boende kan låna. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd som låses med eget hänglås, förråden finns i sex olika hus och nås via cykelförrådet.

Parkering: Till varje bostad hör en parkeringsplats märkt med bostadens lägenhetsnummer. I föreningen finns även avgiftsbelagd besöksparkering.

TV & Internet: Bredband (500/500 mbit/s) och TV (basutbud) via Telenor.

Ekonomi:
Styrelsen har p.g.a. aviserade prisökningar på bl. a. vatten och avlopp samt ränteläget att höjt månadsavgiften med 5% till 2024.

Vad ingår i månadsavgiften?
I avgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats, bostadsrättstillägg.

Ett obligatoriskt tillägg om 125 kr avseende TV och bredband tillkommer på månadsavin och är medräknat i avgiften i annonsen.

Tidigare avgiftsförändringar:
1994-2009 har avgiften ökat med 0-1% om året
2010-2021 har avgiften varit oförändrad
2022 sänktes avgiften med 5 %
2023 föreningen höjde avgifterna med 5% pga ökade omkostnader för drift och underhåll - (d.v.s. tillbaka till nivån för 2021 innan sänkningen).

Medlemskap:
Föreningen godkänner normalt sett inte juridisk person som köpare. De godkänner delat ägande under förutsatt att den som bor äger minst 10%. Se föreningens stadgar för mer information. För att bli godkänd som medlem i föreningen måste man vara medlem i HSB Skåne. Medlemsandel i HSB Skåne är en engångsavgift om 500 kr/person som återfås vid eventuellt utträde medlemsavgiften är 150kr/hushåll per år. Medlemskapsansökan görs på HSB:s hemsida.

Renoveringar:
Utförda renoveringar:
Installation av nytt fibernät.
Byte av utomhusbelysningen till lågenergialternativ.
Målning av ytterdörrar, renovering av yttertrappor och rengöring fasader
2004 Installation av bergvärmeanläggning
2018 Genomgång av fläktsystemen
2019 Utbyggnad av bergvärme/gasanläggning
2019 Gemensamhetslokalen renoverades, nya maskiner, nytt kök och helt ombyggd samlingslokal. Förbättring plattsättning på innergårdar
2020 Byte av tvättmaskiner i gemensam tvättstuga, fortsatt förbättring av plattsättningar på området, färdigställt renovering av gemensamhetslokal
2021 Åtgärdat asfaltskador på området, montering av staket på södra parkeringen och sådd av ängsblommor längs Flygelvägen för att gynna polinerande insekter samt estetik.
2022 Slutfört installation av 10 st elbilsladdare och förberett för ytterligare 10 st. Införande av bokningssystem för tvättstuga och gemensamhetslokal. Påbörjat arbete4 med montering av ventilationshuvar på taken samt byte av balkong/altandörrar. Plantering av återkommande vårlökar som krokus, påskliljor, tulpaner m.m.
2023 Avslutat installation av ventilationshuvar på taken samt byte av altan- och balkongdörrar.

Pågående/planerade renoveringar:
Renovering av kontorslokalen samt OVK med besiktning av fläktarna i lägenheterna. Man planerar även en underhållsspolning av avlopsstammarna och första etappen i en behandling av taken (GrönFri) för att förlänga takens livstid samt avlägsna mossa och lavar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/mandolinen

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 700 000 kr
Månadsavg. 5 411 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, Internet, IP-TV, parkeringsplats och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen
Adress Flygelvägen 239
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 63.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Balkong Uteplats med trädgårdstäppa i nordväst
Byggår 1992
Förening HSB:s Brf Mandolinen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 342 294 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.7895
Pantsatt Ja
Förråd 1 st förråd närliggande byggnad
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Gas
Fönster 3-glas
TV/Internet Telenor
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 76 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.