Snart till salu


Lund - Brunnshög/Östra Torn

Neversvägen 31

Visa på karta

Hörnbalkong i söder- & västerläge - Kan byggas om till 4 rok - Expansivt område

I expansiva Brunnshög finner ni denna moderna och välplanerade 3a om 108 kvm som enkelt kan byggas om till en 4 rok för den som önskar. Lägenheten har ett alldeles underbart läge med fri sikt ut över området ut mot Iliongränden. Läget i föreningen är troligtvis ett av de bästa då lägenheten har en balkong på hörnan som är belägen både i söder- och västerläge. Balkongen är delvis inglasad och delvis öppen vilket gör att ni kan njuta av det soliga läget under stora delar av året. Det trivsamma hörnläget ger bostaden härligt ljusflöde. Väggarna är genomgående målade i vitt och grått som får trivsam kontrast av det genomgående parkettgolvet. De två sovrummen har olika storlekar där ett passar utmärkt som barnrum/hemmakontor och det andra har generös yta för dubbelsäng. I det stora köket finns det gott om utrymme för matlagningsglädje och matgrupp för lite större sällskap. Vardagsrummet har en underbar yta och en del kan enkelt delas av för att skapa ett extra sovrum. Vidare finns ett helkaklat badrum och en helkaklad toalett som kombineras av tvättstuga. Föreningen är mycket välskött, stabil och har gjort flera energibesparande investeringar som bland annat installation av solceller. Härifrån har ni nära till bland annat matbutik, flertalet restauranger, café och gym samt stadsbuss, regionbuss och spårvagn. Välkommen!

I korthet

Utgångspris 3 595 000 kr
Månadsavg. 7 350 kr
Rum 3
Boarea 108 Kvm
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Balkong på hörnan med en sektion som är inglasad och en som är öppen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2005
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Lägenheten är på väg ut till försäljning. Kontakta mäklaren vid intresse! Visa alla

Välkommen

Lägenheten på Neversvägen 31 har förmodligen ett av de bästa lägena i området. Här bor ni i det hus som har fri sikt ut mot Iliongränden. Denna lägenhet är dessutom en av få som har balkong som går runt hörnan på huset och både har en inglasad del och en del som är öppen. Planlösningen är flexibel och kan enkelt göras om till en 4 rok för den som önskar.

Alla bilder

Lägenheten

Hall
Hallen har ljusa väggar och parkettgolv. Plats finns till avhängning vid dörren. Från hallen leds ni vidare till de två sovrummen, två badrum, kök och vardagsrum.

Toalett/tvätt
Toalett som kombineras med tvättutrymme. Utrustningen består av WC, handfat, tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. Golvet är klätt med ljusgrå klinker och väggarna är klädda med vitt kakel.

Sovrum 1
Det första sovrummet är beläget precis vid hallen. Här finns bra yta och gör rummet flexibelt att möblera som sovrum, barnrum eller hemmakontor. Det finns gott om utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Sovrummet har fönster i hörnan som ger ett fint ljusflöde till rummet. Väggarna är målade i grått och golvet är klätt med parkett.

Sovrum 2
Det andra sovrummet är störst till ytan. Här kan ni möblera med dubbelsäng och förvaringsmöbel. Vid ena väggen finns inbyggda skjutdörrsgarderober. Väggarna är klädda med en randig tapet och golvet är klätt med parkett.

Badrum
Helkaklat badrum som är utrustat med dusch, WC, förvaringsskåp, spegelskåp och kommod med handfat. Golvet är klätt med ljusgrå klinker och väggarna är klädda med grå samt vitt kakel.

Kök
Stort och välplanerat kök som har generösa förvaringsutrymme och arbetsytor. Ljusa träluckor matchas av mörk laminatbänkskiva samt bänkskiva av rostfritt stål och väggarna ovanför är kaklade i vitt. Utrustningen består av kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, fläkt, spishäll och diskmaskin.  Här finns utrymme för större matgrupp framför fönstret. Från köket tar ni er ut till den väl tilltagna balkongen.

Balkong
Till lägenheten har ni en underbar balkong som går runt hörnan av fastigheten. En sektion är inglasad och en sektion är öppen. Balkongen är belägen i söder och väster där ni kan njuta av solen under stora delar av dagen.

Vardagsrum
Vardagsrummet har en generös yta som gör planlösningen flexibel. Här kan ni möblera med större soffgrupp och matbord, och det finns även möjlighet att dela av en del till ett tredje sovrum. Detta kan ni göra utan att tumma på lägenhetens trivsel. Väggarna är målade i vitt och grått, och golvet är klätt med parkett. Från ena delen av vardagsrummet når ni en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Solhöjdens byggnader uppfördes 2006–2007 och omfattar 84 lägenheter fördelade på tre bostadshus på adresserna Neversvägen 31, 33 och 35. Läget nära vattentornet och Lunds högsta punkt som är 87 meter över havsnivån ger milsvid utsikt.

Gemensamma ytor
I varje hus finns rum för sopsortering, cykelparkering och barnvagnar. Utanför soprummet till Neversvägen 35 finns även en slang för påfyllning av luft till cyklar.

Föreningen har flera gemensamma uteplatser utrustade med grill som får nyttjas av medlemmarna.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, bredband samt bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Förbrukning och administrativ kostnad för lägenhetens el tillkommer som separata poster.

El
Föreningen tillämpar gemensam el med individuell debitering. Det betyder att medlemmarna tecknar inget eget elavtal utan använder föreningens el.

Förbrukning per lägenhet mäts av föreningen och debiteras med 3 månaders fördröjning på samma avi som månadsavgifterna till föreningen. För detta tillämpas en administrativ avgift på 45 kr/månad. Inga andra avgifter utöver själva förbrukningen tillkommer.

Vid lägenhetsförsäljning kommer säljaren att få ytterligare avier för elen de månader som ännu inte är betalda och köparen kommer inte få någon debitering för förbrukning av el de första månaderna efter inflyttning.

TV & Internet
Föreningen har gemensamt gruppavtal med Tele2 där digitalt grundutbud ingår med ett 10-tal kanaler. Det är möjligt att utöka med fler kanaler genom att teckna eget avtal för detta med Tele2. Kostnaden debiteras som ett obligatoriskt tillägg om 85 kr/månad. Kostnaden är medräknad i månadsavgiften i annonsen.

Gemensamt gruppavtal finns även för bredband och levereras av Bredband2. Hastigheten är 1 Gbit/s och kostnaden debiteras som ett obligatoriskt tillägg om 75 kr/månad. Kostnaden är medräknad i månadsavgiften i annonsen.

Parkering & garage
Föreningen är delägare i en gemensam parkeringsanläggning som sköts av Samfälligheten Solfångaren och består av ett parkeringsdäck i tre plan. Brf Solhöjden förfogar över 83 parkeringsplatser på nedre- och mellanplan. Kostnaden är för närvarande 300 kr/mån. På mellanplanet är 8 av platserna utrustade med laddstolpe till en kostnad om 500 kr/mån. Kostnaden för elförbrukningen tillkommer och debiteras i efterskott på kommande månadsavi. Utöver dessa platser finns även 4 MC-platser till en kostnad om 100 kr/månad.

Samfälligheten Solfångaren administrerar och handlägger frågor över anläggningen. Avtalen förvaltas och sköts av Riksbyggen.

Övriga deltagare i Samfälligheten är Heimstaden (som äger fastigheterna Neversvägen 41, 43 och 45) samt Brf Solfångaren 5 (Neversvägen 37 och 39).

Besökare parkerar på markerade platser och betalar i automaten framför garaget. Besöksparkeringen sköts av LKP och avgiften är för närvarande 5 kr/timme eller 30 kr/dygn. Betalning sker med kort, Parkster eller EasyPark.

Ekonomi
Inför 2023 höjdes avgifterna med 2%. Samtidigt infördes separat debitering av TV-/bredbandsavgift vilka ingår som obligatoriska tillägg.

Kommande renoveringar & underhåll
Föreningen planerar reparation och ommålning av fasaderna under perioden 2023–2025.

Utförda renoveringar & underhåll
2014 – Montering av plåt (tak) i loftgångarna. Omläggning av marksten i utemiljöerna.
2015 – Byte av tvättmaskin
2016 – Underhållsspolning av avloppsstammarna
2018 – Fasadtvätt. OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2020 – Underhållsspolning av samtliga stammar och lägenheter. Målning av trapphus, loftgångar och entréer.
2021 – Installation av solceller på samtliga tre hus. I samband med detta genomfördes omläggning av takpappen.
2022 – Installation av FX (mekaniks frånluft med värmeåtervinning) i syfte att minska fjärrvärmeförbrukningen. Vindarna tilläggsisolerades i samband med detta.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift om 1433 kr (2,5% av prisbasbeloppet för 2024) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 573 kr (1% av prisbasbeloppet för 2024) debiteras köparen per pant.

Övrigt
Riksbyggen sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som ägare.
Föreningen godkänner generellt sett delat ägande så länge att någon av ägarna bor i lägenheten.

För mer information se gärna bifogade dokument samt besök föreningens hemsida: https://www.brfsolhojden.se

Alla bilder

Mäklaren

Kan det här vara ditt drömhem? Jag finns här för att göra ditt bostadsletande så smidig som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer om bostaden.

Är det dags att sälja din nuvarande bostad? Jag är expert på marknaden med över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna med en värdering. Kontakta mig så bokar vi in en tid!

 

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, äppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som sammanflätar stadsmiljön med Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, pizzeria, Kantin, Magnifiket, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik, Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt ytterligare parkeringshus, vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://lund.se/forskola-och-skola

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 595 000 kr
Månadsavg. 7 350 kr
Ingår i avgift I angiven avgift värme, vatten, TV, Internet & bostadsrättstillägg
Adress Neversvägen 31
Kommun Lund
Område Brunnshög/Östra Torn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 108 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Balkong på hörnan med en sektion som är inglasad och en som är öppen
Byggår 2005
Förening Brf Solhöjden i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 779 527 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.41139
Pantsatt Nej
Förråd Förråd på markplan
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Bredband2
Energiprestanda 103 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Lägenheten är på väg ut till försäljning. Kontakta mäklaren vid intresse!