Svedala - Hyltarp - Svedala

Hyltarpsvägen

Visa på karta

Tomt precis utanför Svedala - Stora ytor - Naturskönt och fridfullt läge

Tomt. Vid en liten slingrande grusväg med böljande fält på var sida och natursköna omgivningar ligger två nyligen avstyckade tomter och väntar på dig med byggdrömmar. Att den charmiga vägen dessutom slutar i en återvändsgränd och inte har någon genomfartstrafik gör knappast saken sämre. Strax utanför Svedala på idylliskt och lantligt läge men ändå med alla vardagliga bekvämligheter inom nära räckhåll är det lätt att tänka sig sitt drömboende. Den första tomten är på hela 1 238 kvm med gott om plats för grönskande trädgård, barnlek och spring. Oslagbart läge för dig som längtar ut i naturen men som ända behöver ha pendlingsavstånd till storstaden. Första bilden är ett förslag på vad man eventuellt skulle kunna tänka sig att bygga på den i dagsläget obebyggda tomten. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Tomtarea 1238 Kvm
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Hyltarp - det skånska landskapet i sin prydnad!

Vid första visningstillfället den 7/4 kommer förutom fastighetsmäklaren även Nordiska Villor att ha en representant på plats. En mycket bra möjlighet för den som går i byggtankar där man kan få information om allt från olika husmöjligheter och byggprocessen till materialval. Självklart går det även bra för den som är intresserad att när som helst åka förbi på egen hand för att ta en titt på tomten.

Huset som ligger bredvid tomterna har adressen Hyltarpsvägen 294-38, tomterna har dock ännu inte åsatts någon egen adress.

 

Alla bilder

Övrigt

Denna fastighet är belägen utanför detaljplanerat område, vilket innebär att det inte finns färdiga riktlinjer om vad som får byggas.

Nordiska villor har gjort förslag med kalkyl där man kan se vad kostnaden skulle bli för att uppföra några av deras fina och gedigna stenhus. Se bifogad fil. (Observera att detta är avsett som inspiration och inte något utfästelse på att just detta kan byggas).
I dagsläget finns även ett förhandsbesked från Svedala kommun för ett parhus, byggt på de båda tomterna. Ärendet blev komplett 2022-11-22 och vann laga kraft kort därefter. Förhandsbeskedet är giltigt under förutsättning att bygglov söks inom två år från det att ärendet vann laga kraft.

För kommunalt vatten och avlopp finns en gemensamhetsanläggning där en samfällighetsförening ska bildas. Denna ska sedan teckna avtal med VA-enheten i Svedala kommun om ett gemensamt abonnemang för fyra fastigheter. Varje fastighet ska ha en egen vattenmätare och man betalar för sin egen förbrukning samt en samfällighetsavgift som består av en femtedel av abonnemangsavgiften.

Anslutningskostnad för el med 16-25A och möjlighet att ansluta inom 200 meter är 50 000 kronor i grundavgift per ny anslutning. Ska det vara en högre säkringsstorlek eller det är längre än 200 meter till närmsta anslutningspunkt kommer det att räknas individuellt av nättekniker. Se E.ONs hemsida för vidare information: https://www.eon.se/el/elnat/ny-elanslutning.

För nybyggt hus betalas enligt dagens regelverk ingen fastighetsavgift under de första 15 åren.

Alla bilder

Villa Båstad

Välkommen till Villa Båstad - en elegant enplansvilla i vinkel på 145 kvadratmeter med stora öppna ytor och en fantastisk takhöjd som enligt Nordiska Villors kalkyl kan stå nyckelfärdigt, inkl. tomt, för 6 651 750:-

Ett stilrent yttre med klassiska linjer som kompletteras av ett modernt och luftigt inre inre. Entréhallen öppnar upp med blick rakt fram mot husets hjärta - det luftiga och generöst tilltagna allrummet som förenar kök, matplats och vardagsrum under en imponerande takhöjd på fyra meter. Öppet upp till nock ger en härlig rymd och hela gaveln utgörs av ett magnifikt glasparti som ger ett härligt ljusinsläpp på dagen och senare ett magiskt kvällsljus. Här finns tre bra sovrum, varav det ena med fördel kan användas som kontor/gästrum. Master bedroom är en lyxig tillflyktsort med eget stort badrum och bastu ensuite - genom glasdörrar i både sovrum och bastu kliver man rakt ut i trädgården. Villa Båstad är ett hus för er som vill ha vardagen och det lyxiga i livet samlat på ett plan.

Har du några frågor om det här huset eller någon av de andra, kontakta gärna Victor på Nordiska Villor. Telefon 010-330 76 75 eller 076-946 71 64.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här tomten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Område

Byn Hyltarp ligger idylliskt belägen strax utanför Svedala samhälle - lantligt lugnt men ändå med omedelbar närhet till all vardaglig service. Förutom vacker vy över böljande fält och åkrar finns här även sedan början av 90-talet ett aktivt byalag som främjar den fina sammanhållningen och bland annat anordnar valborgseld, midsommarfirande, höstfest och fackeltåg med julgranständning och glögg under året. På 1930-talet, när det inte var lika enkelt att ta sig mellan byarna, var Hyltarp i stort sett självförsörjande med lanthandel, missionshus, vagnmakare, sömmerska, cykelverkstad, skola etc. Idag finns allt detta bekvämt lättillgängligt i Svedala med bara 5 minuters bilfärd till centrum. In till Malmö med storstadens hela utbud är det inte heller långt, mitt i city står man efter bara ca. 12 minuter i bil.

Svedala är en expansiv kommun där inflyttningen till nya bostadsområden är stadig. Här bor man nära naturen men bor ändå med närhet till storstadens centrum. Bygden är levande och här finns ett aktivt näringsliv. Evenemanget Sommarrock Svedala har i flera år satt kommunen på kartan. 

Traktens kullar och vidder erbjuder fantastiska golfupplevelser och svalkande dopp i en av de badsjöar som ligger inom några kilometer. I Torups rekreationsområde, mitt i den vackra Bokskogen, finns motionsslingor, dusch och bastu, Statarmuseet och skolmuseet, caféer och Torups slott med tillhörande park. Yddingesjön ligger alldeles intill men man kan också ta sig till den mysiga badsjön Pudesjön, som har en kommunal badplats för alla med stora grönytor vid badet för lek och spring. Inne i Svedala finns många parker att besöka - bl.a Stadsparken. Vidare finns fotbollsplaner, tennisbanor, sporthall, bowlinghall, golfbanor, ridmöjligheter, vandringsleder och på sommaren ett stort utomhusbad.

Med Malmö Airport inom kommungränsen och på bekvämt avstånd från Öresundsbron är Svedala tätort strategiskt belägen, just där E65 och väg 108 korsas. Av kommunens dryga 23 000 invånare bor ca 12 000 i Svedala tätort. Närhet till Pågatågens och busstrafikens täta avgångar och direkttåg från Danmark med Öresundståget gör det enkelt att pendla och bidrar till känslan av storstadsregion med småstadens fördelar.

På orten finns det mesta; allt från restauranger och caféer, bibliotek, banker, systembolag osv. Här finns ett fint utbud av stora mataffärer, sportaffär, presentbutik, blomsteraffärer, fotobutik, optiker, urmakare och apotek. Finns även ett stort utbud av skönhetsvård såsom frisörer, nagelbyggare och skönhetssalonger. 

I Svedala finns flertalet skolor och förskolor att välja på, se: https://www.svedala.se/bo/utbildning-och-barnomsorg/

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning SVEDALA HYLTARP GA:8 - gällande väg och miljöstation.
(Gemensamhetsanläggningen består av väg samt utrymme för miljöstation enligt förrättningskarta. Deltagande fastigheter utför anläggningen och ansvarar för dess drift).

Gemensamhetsanläggning SVEDALA HYLTARP GA:9 - gällande vatten och avlopp.
(Gemensamhetsanläggningen består enligt Lantmäteriet av befintliga anordningar för vattenförsörjning och avlopp enligt förrättningskarta. Dricksvatten ska levereras året om i den omfattning som normalhushåll på de deltagande fastigheterna kan beräknas förbruka. Vattnet ska hålla lägst den kvalitet som hälsoskyddsmyndigheten kan godkänna. Avlopssvatten från deltagande fastigheters hushåll ska ledas till kommunalt avloppsnät.)

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Adress Hyltarpsvägen
Kommun Svedala
Område Hyltarp - Svedala
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Tomtarea 1238 Kvm (Fastighetsregistret)
Pantsatt Nej
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning SVEDALA HYLTARP GA:8
Gemensamhetsanläggning SVEDALA HYLTARP GA:9

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.