Malmö - Elinegård/Elinelund - Limhamn

Blåsebergavägen 25

Visa på karta

Modern lägenhet från 2022 - Rymlig balkong - Smakfulla tillval med hög standard

Superfin och modern lägenhet från 2022 som bjuder på ett fint kök från Marbodal med social planlösning mot det trevliga vardagsrummet samt en trivsam rymlig balkong. Sovalkoven är avskärmad med modern industrivägg med skjutdörrar, vilket nästan skapar ett sovrum. Det snygga och stilrena badrummet erbjuder egna tvättmöjligheter och man får en känsla av att vara på ett lyxigt hotell. Här bor du bekvämt med närhet till fina promenadstråk, kommunikation samt Emporia köpcentrum med alla dess affärer och restauranger.

I korthet

Utgångspris 1 450 000 kr
Månadsavg. 2 181 kr
Rum 1
Boarea 35 Kvm
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Vardagsrum

Ljust och trivsamt rum med ljusa väggar och vacker parkett på golvet. Här finns plats att möblera med både soffa samt en mindre matgrupp. Rummet ligger med social planlösning öppet mot köket och ger även access till den trevliga balkongen.

Alla bilder

Sovalkov

Vardagsrummet övergår till en sovalkov som skärmas av via modern industrivägg med skjutdörrar. Skjutdörrarna går att stänga hela vägen vilket närstan skapar ett sovrum. Här ryms enkelt en dubbelsäng samt garderob om så önskas. 

Alla bilder

Mäklaren

Tveka inte på att höra av dig om du har frågor gällande bostaden eller om din egna bostad!

Alla bilder

Kök

Fint och modernt kök från Marbodal som ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. Utrustat med kyl/frys, induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn samt diskmaskin - allt från 2022 när bostaden byggdes. Bänkskivan lyses upp av spotlights.

Alla bilder

Balkong

Stor och härlig balkong i öst som rymmer en loungedel om så önskas. Här njuter man gärna i solen under förmiddagen.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i brungrått. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegelskåp med ovan och underbelysning. Duschplatsen i hörnan har vikbara väggar i grått glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Under praktisk arbetsbänk finns även kombinerad tvättmaskin med torktumlare med extra överskåp för ytterligare förvaringsmöjligheter. Här är förberett för elhanddukstork.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré med gott om förvaring i garderob med skjutdörrar samt ytterligare ett städskåp.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Horisonten 1 är en äkta förening som äger marken och består av 2 flerbostadshus samt två radhuslängor med totalt 131 bostadsrätter. Ett byggnadsprojektet har genomförts som en totalentreprenad av Skanska Sverige AB och stod klart för inflytt hösten 2022 samt våren 2023. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 573 kr/pant.

AVGIFT:
I avgiften ingår kallvatten och värme. Ett obligatoriskt tillägg om 186kr/mån tillkommer för TV och bredband. Kostnad för hushållsel samt varmvatten debiteras utefter faktisk förbrukning. Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring, med bostadsrättstillägg, hos Folksam. Föreningen planerar att höja avgiften med 5% den 1/7.

Skanska har lämnat en räntegaranti till föreningen för att föreningen och dess medlemmar på så sätt inte ska behöva höja avgifterna så pass mycket som annars hade krävts på grund av dagens räntesituation.

Räntegarantin sträcker sig över en tid om fyra år vilket ger såväl föreningen som medlemmarna i föreningen tid att anpassa ekonomin till ett nytt högre normalläge för räntenivåerna.

För medlemmarna i Brf Horisonten 1 innebär räntegarantin mer konkret att Skanska ersätter föreningen för räntekostnader vid bindningstillfället av föreningens slutliga lån överstigande 3,10 % och upp till ett tak på 5% för de olika initiala bindningstiderna av lånen.

Det lån med kortast bindningstid löper ut juni 2024 och då kommer det att bli aktuellt med en höjning av avgifterna beroende på vilken ränta man erhåller då. Föreningen planerar därför att höja avgiften någon gång mellan april-juli 2024 med ca 5-6,5% men inget är beslutat i nuläget.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
Då bostäderna är så pass nya har ingen renovering gjorts eller är planerat inom närmsta tiden.

TV & INTERNETT
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Tele2 där basutbudet för kabel-TV ingår samt bredband med hastighet 100/100. Ett obligatoriskt tillägg på 186 kr/mån tillkommer för kabel-TV samt bredband.

PARKERING:
Föreningen disponerar över 88 garageplatser som kostar ca 1 100 kr/mån samt 11 parkeringsplatser utomhus varav två HCP för en kostnad på ca 800 kr/mån. Möjlighet till el-laddning finns på vissa platser. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMT:
I föreningen finns en trivsam innergård som är utrustad med cykelställ i anslutning till trapphusentreérna, trygghetsbelysning, lekplats, bänkar, bord samt pergola. I källaren finns även garage, lägenhetsförråd samt barnvagnsförråd.

ÖVRIGT:
Föreningens fastighet är Svanenmärkt, vilket innebär lägre driftskostnader för föreningen och mindre avtryck på miljön.

Medlemmar får även möjlighet att nyttja ett 10-årigt medlemskap i eldriven bil- och lådcykelpool via OurGreenCar.

Bredvid fastigheten kommer Malmö stad att ordna utegym samt soldäck.

Delat ägande exempelvis mellan förälder och barn tillåts. Juridisk person tillåts inte.

 

Alla bilder

Område

Elinegård är ett familjevänligt och idylliskt område precis invid Limhamns kalkbrott. Här finns lekplatser, grönområden samt fina promenad- och joggingstråk. En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, banker, systembolag, kommunikation, gym mm. Även Malmö city, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen. Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron - förbindelsen med Danmark och kontinenten - finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion. Flera förskolor i området och även skolor som Bergaskolan (F-9), Geijersskolan (F-6), Linnéskolan (4-9) och Karl Johanskolan (F-3).

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 450 000 kr
Månadsavg. 2 181 kr
Ingår i avgift Värme, kallvatten, bostadsrättstillägg
Adress Blåsebergavägen 25
Kommun Malmö
Område Elinegård/Elinelund - Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 35 Kvm (Föreningens information)
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Balkong
Byggår 2022
Förening Brf Horisonten 1
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 3 564 kr/år varav:
El: 924 kr
Vatten/Avlopp: 408 kr
Övrigt: 2 232 kr
Övrigt avser obligatoriskt tillägg för TV/bredband
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 62 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning