Lund - Vipeholm

Vipeholms allé 51

Visa på karta

Gavelläge med fint ljusinsläpp - Stor balkong i sydväst - Nyproducerad med hög standard

Med ett underbart gavelläge fylls lägenheten med naturlig och trivsamt ljusflöde. Lägenhetens 69 kvm är mycket välplanerade. Ni kommer in i en rymlig hall med extra förvaring i form av skjutdörrsgarderober, och leds vidare till det underbara vardagsrummet. Naturligt ljus strömmar in i rummet genom fönster åt två väderstreck. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket dom bjuder in till både till härliga umgängesytor och avkoppling. Flera smakfulla tillval har gjorts i form av ljusa och moderna parkettgolv, väggar målade i ljusgrå kulör som bidrar till trivselfaktorn, massiva innerdörrar och ett mörkblått kök med karaktär. I det underbara sydvästläget kan ni njuta av många härliga soltimmar på den stora balkongen. Fastigheten är byggd i souterräng vilket gör att balkongen blir belägen på andra våningen. Badrummet är centralt placerat, helkaklat i neutrala kulörer och kombineras av egen tvättstuga. De två sovrummen har olika storlekar och är enkla att möblera med både säng och en extra möbel. Här har ni nyproduktionens alla fördelar och kan flytta raka vägen in. Läget är grönt och lummigt som fylls av härlig grönska under sommarhalvåret. Ni kan enkelt ta er in till centrala Lund med cykel via Harderbergaspåret som ligger precis intill, alternativt med stadsbussen som avgår med täta avgångar. Från lägenheten har ni promenadavstånd till förskola, skolor och matbutik. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 925 000 kr
Månadsavg. 5 852 kr
Rum 3
Boarea 69 Kvm
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2023
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall som sammanbinder alla rum i lägenheten. Här finns gott om plats för att hänga av ytterplaggen vid ingången, och längre in finns praktiska skjutdörrsgarderober för extra förvaring. Väggarna är målade i en grå nyans som skapar en modern atmosfär, och golvet pryds av en vacker och ljus parkett som sträcker sig genom hela bostaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Från hallen följer ni ljuset från de stora fönsterpartierna och når det härliga vardagsrummet. Rummet flödar av naturligt ljus som strömmar in genom fönster åt två väderstreck. Här finns gott om plats för en större soffgrupp och en TV-möbel, perfekt för avkoppling och umgänge. Väggarna är målade i en elegant grå nyans som förstärker den ombonade känslan och golvet kläs med en ljus parkett som ger ett fint komplement till rummet.

Alla bilder

Kök

Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en inbjudande atmosfär och sociala ytor för umgänge. Här finns plats för en matplats mellan utrymmena där ni kan duka upp långbordet och njuta av måltider i trevligt sällskap. Den mörkblå köksinredningen med släta luckor sätter pricken över i:et i lägenheten. Den mörka inredningen får fin kontrast av den grå, stenmönstrade laminatbänkskivan samt det vita kaklet ovanför arbetsbänken. Utrustningen inkluderar integrerade dubbla kyl/frys, fläkt, spishäll, ugn, inbyggnadsmikro och integrerad diskmaskin. Från köket leder en dörr ut till den rymliga balkongen.

Alla bilder

Balkong

Balkongen har en underbar yta som kan möbleras efter tycke och smak. Ni får enkelt plats med sittgrupp, matmöbler och blomsterkrukor. Balkongen är belägen i sydväst där ni kan njuta av solen under en stor del av dagen. Ni har den bästa tiden framför er – snart kan ni se hur omgivningen fylls av grönska och blir ett med naturen. Från balkongen kan ni även blicka ut mot det nybyggda lägenhetsområdet.

Alla bilder

Sovrum 1

I anslutning till vardagsrummet finner ni det första av två sovrum. Detta sovrum har en något mindre yta men rymmer enkelt både säng och skrivbord. Väggarna är målade i mjuk grå färg som ger rummet en lugn och avslappnad atmosfär, och golvet kläs med ljus parkett.

Alla bilder

Badrum

Centralt placerat i lägenheten finner ni badrummet som är kombinerat med tvättstuga. Väggarna är klädda med stora, vita kakelplattor och golvet är klätt ljusgrå klinker. Utrustningen består av spegel, kommod med handfat, WC, dusch (rainshower) och handdukstork (el). Vid ena väggen har ni praktisk arbetsbänk, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Taket är försett med spotlights.

Alla bilder

Sovrum 2

Det största sovrummet i lägenheten är beläget i anslutning till hallen och erbjuder generösa ytor som skapar gott om plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbler. En rymlig garderob med skjutdörrar finns längs ena väggen, vilket ger extra förvaringsutrymme. Väggarna är målade i en grå kulör och golvet är klätt med ljus parkett.

Alla bilder

Mäklaren

Kan det här vara ditt drömhem? Jag finns här för att göra ditt bostadsletande så smidig som möjligt. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller vill veta mer om bostaden.

Är det dags att sälja din nuvarande bostad? Jag är expert på marknaden med över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna med en värdering. Kontakta mig så bokar vi in en tid!

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Lyra i Lund är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av fyra bostadshus om 4–6 våningar med totalt 88 lägenheter. Fastigheten förvärvades i början av 2022 och den första byggnaden stod klar 2023.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av JM@Home och den tekniska förvaltningen av installationer sköts av JM.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det cykelförråd, barnvagnsförråd, rullstolsförråd, skyddsrum och cykelverkstad.

Föreningen har ett gästrum som kan hyras av medlemmarna till en kostnad om 350 kr/dygn.

Parkering
Parkering i garage finns i källarplan. Kostnaden är 850 kr/mån och för garageplats med laddstolpe är kostnaden 1100 kr/mån. Kostnad tillkommer för sin förbrukning. Kösystem tillämpas.

Föreningen har två parkeringsplatser i markplan som kan hyras och två platser som är avsedda för bilpoolsbilar.

För gäster finns det möjlighet att parkera gratis i det närliggande villaområdet.

TV & Internet
Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni). Kostnaden finns med som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 220 kr/mån (kostnaden är inräknad i den annonserade månadsavgiften).

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, TV och internet.

El och varmvatten:
Föreningen har en kollektiv elanslutning, dvs ett elabonnemang och varje hushåll debiteras i efterhand utifrån förbrukning.

Varje lägenhet har mätare för individuell varmvattenförbrukning där lägenhetsinnehavaren debiteras efter förbrukning.

Tidigare avgiftsförändringar:
Avgifterna höjdes med 200 kr (4,21 %) 2024 som går till avsättning av framtida underhåll/renoveringar.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1 433 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under ”Dokument”.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
Det finns inga planer på underhåll/renoveringar då fastigheten är nyproducerad.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 925 000 kr
Månadsavg. 5 852 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, kallvatten, TV & Internet
Adress Vipeholms allé 51
Kommun Lund
Område Vipeholm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 69 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydvästläge
Byggår 2023
Förening Brf Lyra i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 932 575 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.0574
Pantsatt Ja
Förråd 1 st källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia Triple Play
Driftskostnad 5 190 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Vatten/Avlopp: 990 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el, varmvatten och försäkring. Detta kommer att variera beroende på förbrukning och val av leverantör.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 72 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.