Malmö - Vintrie

Trädhagegränd 12

Visa på karta

Exklusivt - Västerträdgård - Barnvänligt

I fridfulla och charmiga Vintrie finner du detta moderna hem med en öppen planlösning som sträcker sig över 118 m² fördelat på två våningar. Stora fönsterpartier mot trädgården på bottenvåningen ger ett exceptionellt ljusflöde. Interiören är utformad med fokus på genomgående hög kvalitet och rikligt med naturligt ljus. Flertalet takfönster ger spännande utsikter och skapar en känsla av rymd. Den öppna planlösningen är smidigt utnyttjad och ger gott om utrymme. Köket är stilrent i vitt och kompletteras av en komplett maskinpark, allt i harmoni med öppenheten mot vardagsrummet. Här finns utöver de tre sovrummen och allrummet även rymliga och lyxiga badrum på båda våningsplanen. Trädgården är en fröjd i optimalt västerläge och pryds av ett vindskyddat trädäck som inbjuder till många trevliga grillkvällar. Tack vare husets hörnläge har du en extra stor tomt som sträcker sig runt gaveln av huset, vilket ger extra utrymme och möjligheter att njuta av utomhuslivet. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 4 595 000 kr
Månadsavg. 8 739 kr
Rum 4
Boarea 118 Kvm
Biarea 6 Kvm
Våning 1 & 2
Hiss Nej
Balkong Terrass och trädgård i västerläge
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till detta imponerande bostadsrättsradhus med en tilltalande arkitektonisk design, beläget i en välskött förening på en lugn och säker gata. Här trivs såväl de vuxna som de yngre medlemmarna i familjen tack vare den generösa trädgården och de dubbla uteplatserna som bjuder in till njutning av både morgon- och kvällssol.

Alla bilder

Terrass

Den vackra trädgården, som ligger i ett fördelaktigt västerläge, erbjuder en perfekt plats för många trevliga grillkvällar med sin vindskyddade uteplats. Husets moderna och futuristiska design skapar en unik atmosfär på uteplatsen, tack vare dess triangulära former som ger en inramning och ett djup som kan avnjutas på trädäcket vilket mäter ca 25 kvm.

Alla bilder

Trädgård

Kanske är detta områdets absoluta toppläge, lite högre än omgivningarna vilket ger en känsla av utsikt över området. Trädgården är välplanerad med genomtänkt design och inkluderar skyddande och avskärmande växter. Den sträcker sig i optimalt västerläge med en frodig gräsmatta som inbjuder till barnens lek och spring. Förutom terrassen finns det möjligheter till fler uteplatser om man vill växla mellan sol och skugga under dagen. Husets läge ger trädgården extra kvadratmeter och möjligheten att förflytta sig från fram- till baksidan även utifrån, vilket är unikt för husen som ligger i gavelläge. Hela trädgården omges av grönskande häckar, vilket ger både bra insynsskydd och minskar risken för att småbarn eller eventuella husdjur ger sig iväg på egen upptäcktsfärd. I trädgården finns även ett praktiskt förråd med ett loft som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Sommarbilder

Trädgården och terrassen i full sommarskrud!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder generösa ytor som rymmer en stor soffgrupp, mediamöbel och en fantastisk plats för ett matbord vid det stora fönsterpartiet som vetter mot trädgården. Golvet pryds av vackert parkettgolv och väggarna är målade i en fräsch vit nyans. De stora fönsterpartierna som öppnar upp mot den privata trädgården ger hela entréplanet en imponerande mängd naturligt ljus. Här hittar du även altandörren som leder ut till terrassen och trädgården, vilket skapar en nästan sömlös övergång mellan inomhus- och utomhuslivet. Köket är elegant avskilt med en köksö som gör att hela familjen kan umgås även när måltiden förbereds.

Alla bilder

Kök

Köket från Vedum är en modern och social plats med en öppen planlösning som sammanfogar det med vardagsrummet. Köksön är en central del av detta koncept och förstärker föreningen av de två rummen, vilket ger en inbjudande karaktär till bottenvåningen, som är husets naturliga samlingspunkt för vardag och sociala tillställningar. Köket har en tidlös vit inredning som skapar kontrast mot de robusta bänkskivorna i massiv granit och de rostfria vitvarorna. Planeringen är väl genomtänkt, med en diskho på den traditionella arbetsytan och ytterligare en diskho på köksön, bredvid spishällen. Det finns generösa arbetsytor som inbjuder till trevlig matlagning tillsammans med familj och vänner. Köket är fullutrustat med induktionshäll, varmluftsugn och mikrovågsugn i bekväm arbetsnivå, diskmaskin, fullstor kyl och frys vilka är inbyggda, samt en rostfri spisfläkt. Smarta och väl genomtänkta förvaringslösningar, såsom de i köksön, säkerställer att det finns plats för allt du behöver.

Alla bilder

Matplats

Vardagsrummet erbjuder bra med utrymme till rejäl matplats, antingen vid väggen eller vid fönsterpartiet mot trädgården. 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet på bottenvåningen är ljust och har fönster mot framsidan av huset. Det pryds av ett vackert parkettgolv och väggar som är målade i en ljus och neutral nyans, vilket ytterligare förstärker ljusinsläppet. Det finns gott om plats för både säng,  skrivbord och/eller en byrå om så önskas.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Bottenvåningens badrum utstrålar en känsla av ljus och exklusivitet, tack vare de många tillvalen när det gäller kakel, klinker, inredning och maskiner. Fönstret med råglas ger gott om naturligt ljusinsläpp. Badrummet är omsorgsfullt utrustat med dusch, vask med kommod, spegelskåp med belysning, toalett och inte minst tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan. Badrumsinredningen är från Vedum och taket pryds av infällda spotlights och fötterna värms av skön golvvärme som ger den där extra touchen av komfort och lyx.

Alla bilder

Entréhall

När vi kliver in genom dörren välkomnas vi av ett fantastiskt ljus från det stora fönsterpartiet i vardagsrummet. Vi bjuds på en stor och rymlig entré med ett praktiskt grått klinkergolv som några steg in övergår till parkettgolv som i sin tur löper vidare i hela bostaden. Via hallen når vi bottenvåningens fräscha helkaklade badrum och ett av sovrummen. Fortsätter vi in kommer vi till kök och vardagsrum i öppen planlösning.

Alla bilder

Burspråk

Trappan leder oss upp till andra våningen, där tre takfönster bidrar till den ljusa och välkomnande atmosfären i huset. Från trappan kan man beundra den öppna och luftiga planlösningen på bottenvåningen och det överflöd av naturligt ljus som fås via fönsterpartiet mot trädgården. Under trappan finns ett praktiskt förvaringsutrymme samt teknik för uppvärmningssystemet. I anslutning till trappan hittar vi också ett charmigt burspråk som kan användas som ett hemmakontor eller omvandlas till en mysig läshörna eller lekplats. Flera fönster mot uteplatsen och trädgården ger rummet generöst med dagsljus.

Alla bilder

Allrum

När vi kommer upp för trappan möts vi av ett ljust och fint allrum med fantastisk takhöjd på ca 3,70. I dagsläget används det som extra vardagsrum men är mångsidigt och fungerar därför lika bra som utrymme för lek, hemmakontor eller till och med ett fjärde sovrum om behovet finns. Via allrummet nås de två sovrum som är belägna på det övervåningen

Alla bilder

Master bedroom

Det första sovrummet på övervåningen är tänkt som master bedroom, då det erbjuder en rymlig och separat walk-in closet som även kan fungera som ett kompakt hemmakontor. Rummet har också direkt tillgång till övervåningens badrum. Sovrummet är generöst tilltaget med stora fina fönster som vetter mot trädgården och rymmer enkelt extra byråer eller garderober om så önskas. Detta rum har också en imponerande takhöjd på cirka 3,70 meter, släta väggar målade i en fräsch nyans och samma vackra parkettgolv som är enhetligt genomgående i hela bostaden.

Alla bilder

Sovrum 3

Husets tredje sovrum stoltserar med ett charmigt burspråk som ligger mot framsidan av huset och ger en mängd naturligt ljus och möjlighet att spana över gatan för att se om kompisarna är ute och redo för lek. Det är ett rymligt rum med samma generösa takhöjd som övriga delar av övervåningen. Från detta sovrum har man också direkt tillgång till badrummet och det finns tillräckligt med utrymme för både säng, skrivbord och fristående förvaring.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Övervåningens helkaklade badrum nås direkt från de två sovrummen. Här finns mysigt hörnbadkar, vask med kommod, ett spegelskåp på väggen och toalett. Badrummet har ett snyggt ljust kakel som kontrasterar mot det mörkare klinkergolvet. Precis som i det andra badrummet finns det underliggande golvvärme och infällda spotlights i taket som ger en behaglig atmosfär och funktionell belysning.

Alla bilder

Framsida

På framsidan av huset möts ni av en rymlig yta som kombinerar stenläggning med omslutande planteringar, en inbjudande och välkomnande atmosfär kring huset. Den generösa utrymmet ger möjligheter att placera utemöbler och skapa en loungehörna, där ni kan njuta av morgonkaffet i de första solstrålarna eller undvika de starkaste solglimtarna mitt på dagen. 

Alla bilder

Övrigt

Bredband (1000/1000Mbit/s), grundpaket i kabel-tv (ca 20 kanaler) och IP-telefoni levereras av Sydantenn och ingår i månadsavgiften.

Sophämtning med egna kärl ingår i månadsavgiften. Fristående förråd med ca 6 kvm golvyta samt loft finns i trädgården, förrådet är oisolerat. En parkeringsplats hör till huset, och det finns dessutom runt 10 gästparkeringar som också kan nyttjas.

Larm från Verisure finns installerat och övertag kan diskuteras.

Säljarnas önskemål om tillträde är mitten av juni men kan såklart diskuteras.

Alla bilder

Förening

Brf Havsstormen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av fyra flerfamiljshus och 28 radhus som upplåts med bostadsrätt. Även tillhörande trädgård upplåts med bostadsrätten enligt förhandsavtal. Byggnaderna är uppförda av Hemgården 2009/2010. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själv som tar ut en överlåtelseavgift på 1313 kr och en pantsättningsavgift på 440kr. Vid överlåtelse görs alltid en tillsyn, vilken kostar 1313 kr och betalas av säljaren.

AVGIFT
Senast avgiften ändrades var årsskiftet 2023/2024 då den höjdes med 15%. I nuläget finns det ingen avgiftsändring inplanerad, beslut tas i nov/dec varje år. I avgiften ingår utöver värme och vatten även bredband och basutbudet för kabel-tv, leverantör Sydantenn, samt bostadsrättstillägg.

TRÄDGÅRD
Till bostaden hör en trädgård vilken är upplåten med bostadsrätten.

UNDERHÅLL
Tidigare underhåll: 2012 putsades alla fasader om och målades samt allt trä målades. Pergolor och träytor på radhusen samt loftgångar på flerfamiljshusen har bytts ut under 2021/22. Under 2022 byttes träfasaden på förråden och 2024 fick desamma även nya hängrännor och stuprör.

PARKERING
Till varje bostad hör en parkeringsplats. Alla medlemmar ges möjlighet att installera en laddbox. (Medlemmen svarar själv för inköp och installation och därmed sammanhängande kostnader. Installation skall göras av auktoriserad personal som också skall utfärda certifikat.)

ÖVRIGT
Två gånger per år har föreningen arbetsdagar då samtliga medlemmar hjälps åt att med diverse sysslor som behövs göras.

Föreningen är delägare i Vintrie samfällighetsförening som bildades september 2016. Föreningen har 33 andelar utav totalt 98.

Föreningen får värme och tappvarmvatten via 3 energieffektiva grundvattenpumpar.

Innan överlämning till ny ägare utför föreningen tillsyn, vilken betalas av säljaren.

 

Alla bilder

Område

Natursköna Vintrie hittar ni i den sydvästra delen av Malmö. Omringad av åkrar mellan Bunkeflostrand, Hyllie och Svågertorp. Vintrie är ett lugnt villaområde där vackra gathus samsas med modern nyproduktion. I pittoreska och lantligt belägna Vintrie by är det många som vill bo och allra helst barnfamiljerna. Här är du omgiven av dammar, strövområden och hästhagar men når Emporia och Hyllie på 5-10 minuter med cykel. Det är härlig bykänsla som råder där barnen springer mellan gårdarna och leker. Förskola finns ca 250 meter bort. Vintrie förskola (kommunal) har 54 platser fördelade på tre grupper – Humlan, Grodan och Sorken. Bullerbyns förskola, vilken drivs som ett personalkooperativ, finns också på kort avstånd. För den extra odlingsintresserade finns det kommunala Vintrie odlingslottsområde som anlades år 2012. Här finns 39 aktiva odlingslotter av varierande storlek, från 50 till 100 kvm. (För intresseanmälan kontakta Malmö stad.)

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 595 000 kr
Månadsavg. 8 739 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband (1000/1000Mbit/s), IP-telefoni, Sophämtning, Parkeringsplats, Bostadsrättstillägg
Adress Trädhagegränd 12
Kommun Malmö
Område Vintrie
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 118 Kvm (Föreningens information)
Biarea 6 Kvm (Säljarens information)
Biarea omfattar det fristående förrådet i trädgården.
Våning 1 & 2
Hiss Nej
Balkong Terrass och trädgård i västerläge
Byggår 2010
Förening Brf Havsstormen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 284 795 kr
Kommentar nettoskuldsättning 10 888 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.462
Pantsatt Ja
Förråd Oisolerat förråd på tomten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Grundvattenvärmepump, vattenburet. Golvvärme i entréplanet och radiatorer på ovanvåningen.
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband (1000/1000Mbit/s), grundpaket i kabel-tv (ca 20 kanaler) och IP-telefoni levereras av Sydantenn och ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 11 900 kr/år varav:
El: 8 000 kr
Försäkring: 3 900 kr
I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (2 vuxna och 1 ungdom) ingår hemförsäkring och hushållsel. Kostnaden för el är framräknad via en schablonkostnad på 2 kr/kWh med en årsförbrukning om 4.000 kWh. Observera att kostnaderna är beräknade på nuvarande ägares förbrukning och kostnaderna kan därmed variera.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 134 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.